Deadly Deadly komentáře u knih

☰ menu

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Úžasný čtenářský zážitek. Byla jsem trochu rozmrzelá, když se děj odklonil od původního Josefova případu a autoři najednou rozehráli příběh druhý, ale nakonec byl zajímavější než první. Škoda, že jsem už přečerpala svůj měsíční rozpočet na nové přírůstky do knihovničky, jinak bych už šla pro Paganiniho smlouvu. Ach, ať už je desátýho!

19.06.2013 4 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Hodnotit hvězdičkami nemohu, protože jsem zvládla tak sto stran a pak odložila s tím, že se k tomu vrátím později. Ale teď, po x týdnech si už nemyslím, že to kdy dočtu. Jeden díl prostě stačil až až. Prvnímu dílu jsem dala myslím dost vysoké hodnocení jednak, protože jsem měla radost, že se na trhu prosadil erotický román a pak jsem tam z nějakého důvodu viděla potenciál pro zajímavý příběh. Také jsem v komentáři u první knihy doufala, že Ana Christiana (Bože! Jak se mi sem mohl vloudit název oděvní značky? Autorky ženských románů by opravdu měly vybírat jména svým postav pečlivěji.) nepředělá na vanilku, ale prý jsem doufala zbytečně. Očividně už bych marně čekala na Christianovo "já se nemiluju, já jen tvrdě šukám." Ach jo, je to škoda. :-/ :-)

06.04.2013


Temný oheň Temný oheň Christopher John Sansom

Bavilo mě to ještě více než Rozpuštění. Pro mistra Shardlaka a jeho případy začínám mít velkou slabost:-)

12.02.2013 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Měla jsem z knížky celkem obavu kvůli jejímu nízkému hodnocení zde a můj názor je hodně ovlivněný tím, že jsem od toho vlastně nic nečekala. Takže s překvapením konstatuji, že mně se to líbilo. Jo, Anastasia je husa, ale v mém soukromém žebříčku tupých hlavních "hrdinek" pořád vede Isabella Swanová a Anastasia Steelová (blbý jména mají tedy obě) má do ní ještě hodně daleko. Je to porno a o BDSM praktikách nebo vztahu nemůže být řeč. Pořád jsem si říkala, jak by příběhu slušela nějaká krimi zápletka. Vlastně jakákoliv zápletka:-) nebo kdyby Anastasia v sobě objevila submisivitu namísto vnitřní bohyně a já si místo o klasickým vanilkovým sexu mohla číst o BDSM praktikách (o těch tam opravdu není ani zmínka) se sexy miliardářem. Opravdu věřím, že další díl bude lepší a příběh dostane díky Christianovu tajemství zápletku. Také doufám, že ho Anastasia z jeho jinakosti "nevyléčí" a nepředělá na vanilku. Jinak je prvenství Isabelly Swanové vážně ohroženo:-)

PS: Kousání spodního rtu mě taky rozrušovalo, ale úplně jinak než Christiana. Není to sexy, a kdyby si tu pusu takhle opravdu ohlodávala, tak ten ret má samej strup.

03.12.2012 3 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Komentář ke knize jsem měla napsat už dříve. Teď jdu s křížkem po funuse. Všichni jste mě s tou chválou předběhli:-) I já knížku přečetla během jednoho dne, z příběhu se se vylouplo něco pro mě neočekávaného a jsem prostě uchvácená. A s tvrzením že je to "...nepříliš zajímavá pohádka pro děti do 14 let" taky nesouhlasím. Zajímalo by mě jak vypadá drama a temný příběh podle Kearry. Vážně nic ve zlém, opravdu mě to zajímá.
PS: Teď se mnou asi bude málo lidí souhlasit, ale já bych ty fotky s klidným srdcem oželela. Radši nechávám pracovat fantazii. Ještě bych chtěla vyzdvihnout vazbu knihy, protože ta je opravdu krásná.

27.08.2012 5 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Přiznávám se, že jsem čekala mnohem víc. Námět se mi líbil, ale zpracovaní už je o něco horší. Řekla jsem si, že tomu dám ještě šanci a začala jsem číst i druhý díl, ale ten asi odložím... Mam pocit, že autorku víc bavilo své postavy "oblékat" do modních hadříků a dvaadvacet dětí zmasakrovala jen tak mimochodem a až na jednu výjimku celkem bez emocí. Připomnělo mi to dost Meyerovou a její Stmívání. Taky mnoho povyku pro nic a ještě o tom natočí film... Horší 3 hvězdičky

29.02.2012


Sandokan Sandokan Emilio Salgari

Jak někdo mohl dát Sandokanovi hodnocení odpad?! Já tuhle knížku "za mlada" skoro učetla na hadry:-) Za mě rozhodně pět hvězdiček!

18.11.2011 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Nemastný, neslaný. Všechny postavy mi byly nesympatické, ale hlavní hrdinku jsem prostě z duše nesnášela. A upíři na světle záři jak diamanty jo? Ach Bože, jak se tohle mohlo stát bestsellerem?!

07.10.2011 1 z 5


Rychlé šípy Rychlé šípy Jaroslav Foglar

Rychlé šípy byli první knihou, kterou jsem si v knihovně jako dítě sama půjčila a taky přečetla. Zhtla jsem ty komiksy během týdne:-) Možná, že i pět hvězd je málo!

07.09.2011 5 z 5