ChciOdŽivotaVíc ChciOdŽivotaVíc komentáře u knih

☰ menu

Mariánské léto Mariánské léto Hana Kavurová

Tak tuhle knížku jsem opravdu nepochopila

11.08.2019 2 z 5


Hvězdy nad Berlínem Hvězdy nad Berlínem Sarah Matthias

Genocida Romů, o které se moc nepíše.
Kniha je napsaná dost lehce, takže je ideální, pokud chcete začít s četbou knih z druhé světové války. Hrůzy jsou popisovány dost něžně, takže to stráví i mladší čtenář.

07.08.2019 4 z 5


Úspěšná prezentace Úspěšná prezentace Emma Ledden

Pokud si chcete zlepšit své dovednosti v prezentování, kniha je skvělou volbou. Autorka ví, o čem mluví a ještě to umí hezky předat. Navíc je kniha krásně graficky upravená, takže si informace z knihy dokážete dobře zapamatovat.

29.07.2019 5 z 5


Polibek v Paříži Polibek v Paříži Catherine Rider

Čekala jsem hodně průměrnou romantickou knížku, ale nakonec jsem byla dost překvapená. Hlavní hrdinka mi byla sympatická a líbilo se mi, jak byla super organizovaná.
Příběh byl miloučký, během čtení jsem se často jenom tak usmívala. A hodně rychle se to četlo, zábava na jeden až dva dny.
Taky se mi líbilo, že se tam řešilo i vážnější téma - jak se vypořádat se smrtí táty. Celkem dobrá přidaná hodnota.
A nakonec? Po dočtení knihy mám neuvěřitelnou chuť se sebrat a letět do Paříže!

22.07.2019 4 z 5


Proč máma pije Proč máma pije Gill Sims

Pobavilo, příjemné čtení

03.06.2019 4 z 5


Protože Protože Petr Casanova

Nikdy mě nic tak moc neovlivnilo, jako tahle kniha. Doporučuju všem`!

01.02.2019 5 z 5


Láska z deníku Láska z deníku Sarah Jio

Musím říct, že kniha ve mně zanechala rozporuplné pocity. Některé části se mi líbily, některé méně, ale na konci jsem už měla pocit, že je to jaksi překombinované a zbytečně zdlouhavé. Pro mě těžký průměr, po knize už nejspíše víckrát nesáhnu, i když autorce bych možná šanci dala.

18.10.2018 3 z 5


Umění žít pozitivně Umění žít pozitivně Andy Cope

Must read pro každého. Kniha ve mně opravdu něco změnila.
A to nejsem příznivce tohohle druhu knih. :)

25.07.2018 5 z 5


Láska mezi písmenky Láska mezi písmenky Jodi Picoult

Kniha se mi líbila, rozhodně patří mezi ty lepší knihy, co jsem kdy četla. Velmi mě zaujal originální nápad.
Jenomže v knize bylo něco, co mi děsně vadilo. Možná to bylo tím, že mi nesedl styl psaní autorky, protože jsem žádnou jinou její knihu nečetla, možná to mohlo být tím, že jsem měla špatné období, ale každopádně, za to něco jsem ji musela sebrat 1*.
Takovou malou nevýhodou, opět nevím, jestli z mojí nebo z autorčiny strany je, že jsem se místy v ději ztrácela. Spousta postav a jmen a dějových linií. Párkrát jsem měla opravdu problém s orientací v příběhu.
Ale hodně mě potěšil konec. Dopadlo to na jednu stranu čekaně, na druhou nečekaně a vytvořilo to příjemný celkový dojem.
Velmi milá kniha.

05.12.2016 4 z 5


Dopisy na konec světa Dopisy na konec světa Ava Dellaira

Upřímně, tahle kniha mi opravdu na každé stránce o něco více zlomila srdce.
Byla to nádherná kniha s opravdu zajímavým příběhem. Četla jsem ji jedním dechem a nechtěla jsem od knihy ani na chvilku odcházet. Postavy mi přirostly k srdci, byly popsané hodně reálně, takže jsem si je dokázala představit jako reálné lidi.
A především, co jsem si na knize zamilovala, byly ty myšlenky. Tolik opravdu dokonale vystihujících myšlenek. Díky tomu jsem si jistá, že tuhle knihu rozhodně nečtu naposledy.
Vlastně jsem asi nenašla nic, co bych ji mohla vytknout. Proto ji dávám plný počet * a všem vřele doporučuji.

05.12.2016 5 z 5


Milý Johne Milý Johne Nicholas Sparks

Nemám slov. Krásná, dojemná a láskyplná kniha. Znovu skládám poklonu panu Sparksovi a utírám si u toho slzy.

21.11.2016 5 z 5


Lock & Mori: Tak trochu jiný Sherlock Holmes Lock & Mori: Tak trochu jiný Sherlock Holmes Heather W. Petty

Kniha se četla neuvěřitelně rychle. Byla zajímavá, nápaditá, i když tu zápletku jsem věděla od začátku, stejně se mi to líbilo. Je tam i pár krásných poetických myšlenek a vzhledem k tomu, že mám ráda romantické knihy, byla jsem ráda, že se tam i ta romantika objevila.
Myslím, že když nebude hledat nic moc detektivního, ale spíše romantického, tak se vám tohle bude líbit. Je to taková lehká milá knížka.

12.11.2016 4 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Nejdřív mi kniha přišla extrémně nudná. Popisování toho, jak si stařec připravuje věci k rybaření a tak dále, to mě nebavilo. Pak přišlo pár stránek, které měly nějaký hlubší smysl a já se znovu ponořila do příběhu.
4* dávám především kvůli konci, který se mi opravdu líbil a nakonec ve mně kniha zanechala hluboké pocity. Styl psaní se mi líbil, kniha se četla dobře i v těch lehce nudných částech.

07.11.2016 4 z 5


Faktótum Faktótum Charles Bukowski

Mám takový pocit, že Bukowski je autor, kterého buď milujete nebo nenávidíte a já si ho s touhle knihou zamilovala!
Kniha se četla sama a i když jsem v některých scénách byla mírně zaskočená z popisu, bylo to oddechové a velmi se mi to líbilo.

02.11.2016 5 z 5


Nocte Nocte Courtney Cole

Pro mě byla tahle kniha naprostou topovkou!
Celou jsem ji přečetla jedním dechem, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. I celý nápad knihy byl velmi originální a mě zajímalo, co se stane na každé další straně.
A ten konec? Tenhle závěr by mě nikdy nenapadl! Bylo to ohromující. Na to, jak se mi tahle kniha líbila, nemám slov. Opravdu to pro mě byla jedna z nejlepších knih, co jsem za poslední dobu četla.
Kniha má zasloužených 5*

28.10.2016 5 z 5


Hon Hon Andrew Fukuda

Tahle kniha ve mě vzbuzuje strašně rozporuplné pocity. Ze začátku se mi kniha vůbec nelíbila. Přišlo mi strašně hloupé to, jak tam autor popisuje upíry. Když jsem se dostala přes prvních padesát stran, začalo se tam něco dít a kniha se četla už lépe. Ke konci mi přišlo, že to bylo i hodně čtivé. Líbilo se mi, jak to bylo akční a něco se tam dělo.
Postavy mi teda ale nijak zvlášť k srdci nepřirostly. Jediná postava, kterou jsem si oblíbila byl Vychrtlík, ten byl prostě světovej.
Ještě si nejsem jistá, jestli budu číst další díly, ale konec byl hodně otevřený, takže až budu mít možnost, tak zkusím druhý díl a třeba se mi už bude líbit více.

26.10.2016 3 z 5


Nejdelší jízda Nejdelší jízda Nicholas Sparks

Já na to prostě nemám slova. Nicholas Sparks je prostě jediný autor, který mě během jedné knihy dokáže pokaždé rozplakat, rozesmát, donutí mě se zamyslet a ještě je to kniha, u které si odpočinu. Miluji jeho knihy, které mám vždy přečtené jedním dechem. Jeho zápletky mě pokaždé překvapí a zamilovala jsem se do způsobu, jakým on popisuje lásku. K jeho knihám nemám nikdy, co vytknout a tohle není výjimkou.
Nicholas Sparks je prostě pan Spisovatel a Nejdelší jízda rozhodně nemá chybu!

23.10.2016 5 z 5


Proč jsme se rozešli Proč jsme se rozešli Daniel Handler

Kniha se mi moc líbila. Je to taková jednodušší četba, Do čtení jsem se naprosto ponořila a ten konec mě dostal. Sice jsem čekala něco většího, ale možná v tom bylo to kouzlo a já měla co dělat, abych se na konci nerozbrečela. Nápad parádní a nejkrásnější ilustrace :) milá kniha :)

11.10.2016 4 z 5


Bitva o Hex Hall Bitva o Hex Hall Rachel Hawkins

Musím říct, že tahle kniha je opravdu krásným zakončením série. Celá série byla skvělá, plná akce a pro náročné období jako dělá. Jestli hledáte nenáročná text, tohle pro vás opravdu to pravé.

04.10.2016 4 z 5


Démon z Hex Hall Démon z Hex Hall Rachel Hawkins

Musím uznat, že jsem skoro až překvapená, jak se mi ta kniha opět líbila. Nejde o žádnou náročnou literaturu a když si čtete za účelem odpočinout si, myslím, že tahle celá série je skvělá volba. Autorka píše neuvěřitelně čtivým stylem, takže vám kniha pod rukama doslova mizí. Děj je zajímavý a i když je v mnoha částech předvídatelný, Postavy jsou opravdu plastické.
Prostě musím říct, že tahle autorka mě jednoduše baví a přála bych si, aby napsala více knih.

03.10.2016 4 z 5