buchyna buchyna komentáře u knih

☰ menu

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Autorka opět velmi čtivým způsobem popisuje příběh, ve kterém se dvě dějové linky pomalu spojí v jednu. Přesto že dějiny tentokrát nehrají hlavní roli, je opět příběh zasažen do několika historických zvratů našich dějin. A to paní Mornštajnová umí prostě skvěle. Těším se na další kousek.

29.08.2019 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Napínavé, napínavé, napínavé a najednou nudné... Vyprávění je místy až extrémně zdlouhavé a často popis jedné minuty (hodiny) trvá i týden, i když to byl asi záměr. Pravda nebo lež, nebo slova drog? Těžko říct, ale za přečtení určitě stojí.

09.08.2019 4 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

Tuto knihu jsem četla jako první od této autorky. Kniha mě bavila svým humorem a dobře se četla i přes dialekt, který mě v knize mile překvapil a pobavil. Určitě od Radky Třeštíkové zkusím i další.

08.07.2019 4 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Bolestný příběh plný lásky a naděje, který se čte jedním dechem. Kniha byla na můj vkus snad až příliš krátká a přečetla jsem za dva večery. Jen mi možná trochu v závěru chybělo malé ohlédnutí za osudy dalších kteří se v knize objevili (Dana, Ivana, Jakub, Pepan, Leon), ikdyž samozřejmě chápu, že mnohé není dohledatelné. I tak
5*.
"Zachráníš jednoho, zachráníš celý svět."

06.05.2019 5 z 5


Slepičí lásky Slepičí lásky Markéta Hejkalová

Jednotlivé příběhy několika postav se vzájemně prolínají a míchají děj do řádného mišmaše. Ale číst se to dalo. Nezklamalo si nenadchlo. Rychlé čtení na dva večery.

30.04.2019 3 z 5


Mrtvý z papíru Mrtvý z papíru Alicia Giménez-Bartlett

Průměrný příběh, průměrné postavy, průměrná kniha. Dobře se to četlo, ale nijak mě to nenadchlo. Příliš překombinovaný případ.

26.04.2019 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Přestože paní Mornštajnová píše takovým pozvolným způsobem, jsou její knihy velmi čtivé a poutavé, ikdyž bolestné a plné utrpení. Hana (obzvlášť třetí část knihy) mě naprosto pohltila, doplnila mou nevzdělanost ohledně dějin (dějepis nebyla má silná stránka :D) a na dlouho mi utkví v paměti. Jednoznačně 5*

11.04.2019 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Pěkný příběh tří žen tří generací v běhu času a událostí v dějinách naší země. Každá postava je jiná a přesto je mnohé pojí.

30.03.2019 4 z 5


Květy nad peklem Květy nad peklem Ilaria Tuti

Od začátku napínavý příběh kolem komisařky Teresy, který postupem času graduje až do úplného konce a rozklíčování zápletky. Kniha mě velmi bavila, četla se doslova jedním dechem a budu se těšit na další autorky počin. Jednoznačně 5*

24.03.2019 5 z 5


Můj báječný život Můj báječný život Kateřina Etrychová

krátké občas i humorné povídky o sedmi kamarádkách. neurazí, ale ani nenadchne, takové jednoduché čtení

08.03.2019 2 z 5


Krátké pohádky pro unavené rodiče Krátké pohádky pro unavené rodiče Michal Viewegh

Mě knížka bavila, přečtena v podstatě za jeden večer. Nezaměnitelný humor autora. Ale nenazývala "pohádkami".

04.03.2019 4 z 5


Nové pohádky pro unavené rodiče Nové pohádky pro unavené rodiče Michal Viewegh

Kniha mě stejně jako první bavila. Krátké příběhy rodiny podané humornou formou. Klidně bych cetla i další.

04.03.2019 4 z 5


Střihněte dětem na šaty Střihněte dětem na šaty Lenka Velebová

Super kniha plná návodů na konstrukce střihů od trička po bundu. Jediné co mohu vytknou je, že zde není uveden postup, jak díly postupně sešívat dohromady a tak je třeba trochu tápat a zkoušet.

04.03.2019 4 z 5


Borůvky – Muži jsou skvělý doplněk Borůvky – Muži jsou skvělý doplněk Barbara Nesvadbová

Krátké historky o manželství, sexu, nevěře. Rychlé čtení u kterého jsem se smála opravdu jen vyjímečně. Kniha se snaží být humorná, ale příběhy jsou často fádní, trapné a na můj vkus příliš zlatokopecké.

03.03.2019 1 z 5


Pražské jaro Pražské jaro Simon Mawer

Kniha se nestala pro mě "Odpadem" jen díky informovanosti autora o dění v Praze 68. První hvězdičku dávám za dobrou čtivost, druhou za příběh Sama. Bohužel jsem hlavně od Elllie a Jamese očekávala více a celkově děj mě nijak zázračně neuchvátil. Poslednich sto stran konečně začal příběh gradovat, ale to už na mě bylo příliš pozdě a dočetla jsem pouze z nutnosti.

03.03.2019 2 z 5