BrokenDreamer BrokenDreamer komentáře u knih

☰ menu

Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Tuto knihu jsem už asi před rokem četla v originále a řekla jsem si, že se podívám na českou verzi. Nerada bych shazovala překladatelku, to vůbec ne. Odvedla dobrou práci. Jen spousta výrazů v češtině zní jako klišé. Knihu jsem si jinak samozřejmě moc užila, přestřelky mezi postavami mne bavily a dostalo se nám i hea.

29.06.2023 5 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Čekala jsem dva roky, abych knihu nemusela číst v jejím největším období popularity, aby mě všechny názory, fanart, recenze atd. neovlivňovali. Naprosto jsem si to čtení užila, za jeden den bylo po všem. Popravdě ani mi nevadí, že Maas odbočila ze svého stylu erotika všude. Jako samozřejmě, je hezký číst o sexy vílách a andělích, ale celá knížka nemusí být o sexu. Takže tato kniha byla ideální. Ani jsem se během těch téměř 800 stran nezačala nudit, spíš jsem svými reakcemi vytáčela učitele.
Upřímně, za mě je to nejlepší kniha od Maas.

19.05.2022 5 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Hodně dlouho jsem si odmítala tuto knihu přečíst, hlavně tedy v době, kdy o tom všichni mluvili, všude na internetu o tom něco psali, fanart atd. Říkala jsem si, že počkám, než to nadšení tolik opadne a já si knihu budu moct vychutnat bez toho, aniž bych byla ovlivňovaná všemi komentáři a recenzemi. A jsem ráda, že jsem si počkala. Nakonec trvalo necelý den, než jsem knihu přečetla a hned jsem začala i druhý díl.
Většina děje je předvídatelná a pro Lynn typická a to je jeden z hlavních důvodů, proč jsem knihu četla. Kvůli autorce a mé oblibě v jejích knihách (doporučení Lux).
Celkem mě sice irituje chování hlavních postav, ale k tomu ději to pasuje naprosto dokonale, jen já mám asi divný vkus na osoby.
Za mě je to krásná kniha na odpoledne ke kafi a hudbě různého rázu - některé scény hold také něco vyžadují¨

16.05.2022 5 z 5


Nevhodné! Nevhodné! Vi Keeland

Byl krásný. Příběh. Nakonec jen trochu moc zrychlený, až moc rychlá změna. Ale krásný.

04.03.2022 5 z 5


Miluj mě vším Miluj mě vším Jennifer Probst

(SPOILER) Je to krásná kniha, to ano. Ale popravdě, některé stránky byly opravdu ošklivé - hádky Trise se Syd, i sex v druhé části knihy, vždyť by se to dalo označit za obtěžování, zneužívání...
Bylo to reálné až na konec, kdy Syd řekne všemu ano, přes všechno, jak se k sobě chovali. A myslím tím oba dva.

15.12.2021 4 z 5


Jednou za život Jednou za život T. L. Swan

Musím ocenit originální začátek, jinak se však kniha moc nelišila od jiných románů tohoto druhu, které byly i lépe zpracovány, napsány a nebylo to jen čtení, kdy už se za těch 150 stran něco stane. Přesto dávám vysoké hodnocení knize, přeci jen je to klasický erotický romantický příběh se zápletkou a kdybych nečetla tolik knih od lepších autorů, bavila by mě více.

01.11.2021 5 z 5


Na ostří nože Na ostří nože Julie James

Je to přesně takové, jaké čekáte. Klasická romantická kniha, kde přesně víte, jak to dopadne. To však neubírá tomu, jak krásně je to napsané. V této knize podle mě ani tak nejde o děj, jako o způsob, styl, kterým Julie James píše. Tím je pro mě výjimečná.

13.03.2021 5 z 5


Buď se mnou Buď se mnou J. Lynn (p)

Je to klasický romantický příběh, kde Jennifer Armentrout píše příběh o zakázaném ovoci. Sama o sobě by tato kniha asi nebyla tak úspěšná, ale vzhledem k tomu, že je to pokračování na dá se říct originálnější první díl Cama a Avery, automaticky chceme vědět víc. Samozřejmě, že je to krásně napsané, ale stejně, jako i u dalších dílů Jennifer Armentrout stále používá stejné slovní obraty. Nic to ale nemění na tom, že je to úžasná kniha plná překážek.

21.02.2021 5 z 5


Na hraně zapomnění Na hraně zapomnění Jessica Ann Redmerski

Na hraně zapomnění nebylo něco, co jsem si mohla přečíst jen jednou či dvakrát. Poprvé všemu porozumíte až na konci. Podruhé to čtete, abyste si všimli náznaků a kompletně si všechno poskládali, aby všechny scény dávaly smysl. No a pak už vám jen dojde, jak úžasný a propracovaný ten příběh je. Ukazuje nám něco, po čem mnozí z nás touží - jen nasednout do auta a jet někam pryč, neohlížet se zpět a až na křižovatce se rozhodnout, kam cesta povede. Je to krásný sen a možná právě proto jsem si ten příběh tolik zamilovala.

20.02.2021 5 z 5


Bez rozloučení Bez rozloučení Samantha Young

Musím přiznat, že na tuto knihu jsem se dlouho těšila, zároveň jsem z ní měla trochu obavy. Celkově se příběh nedrží zajetých kolejí, které známe z jiných knih S. Young, ale nic to nemění na tom, že je krásná. Přesto mě stále překvapuje, že děj pokaždé nějak dostane do Edinburghu a stále mě to baví. Už několikrát mě napadlo, co kdyby S. Young nechala své postavy se v Edinburghu střetnout... Každopádně tuto knihu velmi doporučuji těm, kteří stejně jako já o něčem sní, mají naději a bojují, všem zlomeným i milovaným.

20.02.2021 5 z 5


Scotland Street Scotland Street Samantha Young

Scotland Street byla první kniha ze série Dublin Street, kterou jsem četla. Možná to bylo tím, že ujíždím na tetování a tohle je pro lidi jako mě ráj pro duši. Příběh Colea Walkera jsme už částečně znali z Down London Road, kde se na jednu scénu vyskytuje i Shannon. Je to ta chvíle, kdy Joss přijde za Johannou, která shání právě Colea a který si právě povídá s malou zrzkou z vedlejšího domu. tuto knihu nejde nemilovat, možná zapadá přesně do toho vyjetého stylu pohledných mužů a zlomených žen, ale když si k tomu člověk najde cestu, nejde vyjít zpět.

20.02.2021 5 z 5


Nightingale Way Nightingale Way Samantha Young

Na tuto knihu jsem se nemohla dočkat, až ji dostanu do ruky. Všechny ostatní knihy jsem si zamilovala a tuhle stejně tak. Samantha Young vymyslela snad nejlepší způsob, jak sérii zakončit, pokud nepočítáme pokračování příběhu Liv a Natea. Nightingale Way bych klidně hodnotila jako její nejlepší knihu, co jsem od ní četla.

20.02.2021 5 z 5


London Road London Road Samantha Young

Tak co napsat k Down London Road... Úžasně napsaná kniha, která odhaluje tajemství Johanny a Cola. Právě tyto dvě postavy mám z celé série Dublin Street téměř nejradši. Každopádně je dobré se zde věnovat příběhu rodiny a jejích útrap, k lepšímu porozumění knihy Scotland Street.

20.02.2021 5 z 5


Jamaica Lane Jamaica Lane Samantha Young

Jamaica Lane je pro mě společně s Down London Road, Scotland Street a Night in Gale Way jedna z nejlepších knih série Dublin Street a dá se říct, že všech knih. Právě v této knize vychází Samantha Young z jejího 'normálu' dvou cizinců. Možná právě proto ji mám tak ráda.

20.02.2021 5 z 5


Hrdina Hrdina Samantha Young

Když jsem to četla, nedokázala jsem se od toho odtrhnout. To je snad jediný problém této knihy. Samantha Young to dokáže napsat tak, že prostě nedokážete přestat její knihy číst, i když nemusí být okolní příběh tak zábavný okolní příběh.

20.02.2021 5 z 5