Blanka S. Blanka S. komentáře u knih

☰ menu

Sluha dvou pánů (program) Sluha dvou pánů (program) Carlo Goldoni

Zábavné kratší čtení na nějaké deštivé odpoledne, u knížky jsem se příjemně pobavila :). Teď se po doporučeních od známých chystám i na shlédnutí divadelního představení s Donutilem.

22.08.2015 5 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Po přečtení prvního dílu jsem okamžitě se stejnou rychlostí začala hltat ten druhý. Obě knížky jsou parádní, přesto však podle mě má první díl něčím navrch. Byla jsem naštvaná, jak se Tris s Tobiasem hádají- i když to aspoň díky tomu nebylo tak moc přeslazené ;D. To, jak Caleb zradil sestru mě překvapilo, ale ve změti vražd a zrad se vlastně nedalo čekat nic jiného. Posledních dvacet stránek mi přišlo všechno jako pořádnej chaos bez hlavy a paty. I když od kamarádky vím, že třetí díl končí nevesele, tak stejně se do něj pouštím se zvědavostí, jak se to vše bude odvíjet od smrti Jeanine :)) ....

24.09.2014 4 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Fantastická knížka, která mě naprosto pohltila :)! Na doporučení kamaráda jsem nejprve zhlédla film, potom teprve četla knížku. I když v mnoha případech u mě knížka jednoznačně vyhrává, tady to tak jasné nebylo- kniha je brilantně napsaná a film skvěle zpracovaný, takže pro mě těžké rozhodování...... Nápad společnosti rozdělené na frakce je něco nového, neohraného, a když k tomu připočteme ještě Čtyřku- za mě bez rozmýšlení pět hvězdiček ;) !

18.09.2014 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

První díl Pána prstenů jsem četla skoro tři měsíce- nejprve mi nešlo překousat se přes nudný začátek plný popisů rodin a míst. Druhou polovinu knížky však hodnotím velice kladně a záživně :). Chystám se hned na druhý díl, tak jsem zvědavá, a doufám, že mě pohltí hned od začátku.

29.08.2014 3 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Knížka mě neurazila ani nenadchla. Mám z ní smíšené pocity- na jednu stranu je to úchvatný silný příběh,ale velice těžko se mi dařilo do něj vžít. Kniha mi přišla spíš jako popis děje, taková bez citů. Film na mě dolehl více...

03.06.2014 3 z 5


Lotta z Rošťácké uličky Lotta z Rošťácké uličky Astrid Lindgren

tohle byla moje nejoblíbenější knížka od astrid, opravdu hezky napsaná...

11.05.2014


Příběhy kouzelného stromu Příběhy kouzelného stromu Enid Blyton

jedna z nejoblíbenějších knížek mého dětství, i když je tomu pár let, co sem jí četla, tak si občas na ni ráda vzpomenu ;))

11.05.2014


Deník Anny Frankové Deník Anny Frankové Anne Frank

doporučuji knížku všem- knihám o válkách se velkým obloukem vyhýbám, ale tohle byla opravdu skvělá vyjímka :))!

11.05.2014 4 z 5


Čarodění Čarodění Michael Molloy

knihu jsem četla již před několika lety, ale opravdu moc se mi líbila (i pokračování) a doteď si její děj dobře pamatuji, opravdu nezapomenutelná ;)...

11.05.2014


Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

nikdy bych nevěřila, že si tuhle knihu tak zamiluju- táta na mě pořád ať si jí přečtu, ale zkrátka chvíli mi trvalo než sem na to sama přišla ;).... jak tu všichni píšou i mě vtáhla už první stránkou do děje!

11.05.2014


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Nikdy jsem v životě nečetla lepší knihu a s nadsázkou bych řekla, že je to taková moje "bible" :)) doporučuji všem romantičkám, které mají rády šťastné konce ;)P!

11.05.2014 5 z 5