Blanche2000 Blanche2000 komentáře u knih

☰ menu

Hrůza na Šibeničním vrchu Hrůza na Šibeničním vrchu Darcy Coates

Tentokrát se mi líbilo originální provedení strašidelného domu, ačkoliv stále velmi předvídatelné s hloupoučkou hlavní hrdinkou, kterou jsem kolikrát nepobírala.
Děj nemusel být tak natáhnutý, ale na druhou stranu se díky tomu mohly více projevit vedlejší postavy, které mi byly moc sympatické. :-)
Každopádně Darcy je vážně taková jistota, u které víte, že se nebudete nudit, a jinak tomu není ani u této knihy. Už aby vyšel další díl!

15.02.2024 4 z 5


Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Knížka s originálním námětem, nekončícím napětím a ještě k tomu čtivá.
Nejedná se ani tak o horor jako spíše o detektivku či dokonce thriller. Kniha je sama o sobě skvělá v tom, že nabízí pohledy více postav a taky prolínání minulosti s přítomností, díky čemuž si postupně vše spojujete.
Celou dobu jsem byla napjatá, jak to vlastně celé dopadne, a jaké bude závěrečné rozuzlení. To mě ale docela zklamalo. Nevím proč přesně, asi jsem čekala wow efekt, který mě posadí na zadek. Ten se ale nedostavil, proto hodnotím pouze 4 hvězdičkami.

06.01.2024 4 z 5


Hřbitov Hřbitov Ed Warren

Jelikož mám za sebou obě knihy Démonologové, které jsou právě o Warrenových, jsou má očekávání na knihy podobného typu poměrně vysoká. Neříkám, že mě Hřbitov zklamal, to bych pěkně kecala, ovšem bezesné noci mi nezajistil.
V knize naleznete několik příběhů ze hřbitovů, které jsou pro Warrenovi fascinujícím místem, které stojí za to více prozkoumat (obzvláště ty staré). U některých příběhů běhá mráz po zádech, některé jsou naopak oddechové, ale přesto velmi zajímavé. Kniha jako celek je čtivá, já ji zhltala téměř hned, takže pokud se zajímáte o paranormální jevy, určitě po ní sáhněte!

18.10.2023 4 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Od Darcy Coates mám načtené všechny knihy ze série strašidelných domů a jelikož už tato tématika v jejím případě začínala být dost ohraná, řekla jsem si, že sáhnu po něčem jiném.
A nelitovala jsem.
Kořist bych asi neřadila mezi horory, ačkoliv některé pasáže se mi četly hodně těžko, ale nebylo to tak, že bych se vyloženě bála; spíše mi byly nekomfortní situace, do kterých se hlavní hrdinové dostaly, protože do těch se prostě NECHCETE dostat. Každopádně čtyři hvězdičky dávám za neustálé napětí, které knihu provází od začátku až do konce, sympatické postavy a zajímavé vyústění. Nejedná se tedy o nějaký masterpiece, ze kterého bych byla vyloženě odvařená, ale už dlouho se mi nestalo, že bych knihu nedokázala odložit s tím, že potřebuji vědět, co bude dál. Darcy holt ví, jak správně zakončit kapitoly.
Doporučuji! <3

29.09.2023 4 z 5


Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

Popravdě jsem dlouho váhala nad tím, jestli si další duchařinu od Darcy Coates koupit, jelikož jsem měla za to, že už mě u ní nic nepřekvapí. Mám pocit, že většina jejich doposud vydaných knížek, a tím myslím sérii strašidelných domů, je stejná. Byla jsem tedy neskutečně ráda, když jsem zjistila, že Děsy Leigh Harkerové jsou výjimkou, která mě během čtení dokázala příjemně šokovat.
Nejedná se o klasickou duchařinu, na níž jsme u Darcy zvyklí. Děj začíná zmateně, vůbec netušíte, co se děje a nebudu lhát, postupně mě to začalo rozčilovat, ne-li dokonce nudit. Myslím, že začátek mohla Darcy o něco více zkrátit, chápu, že jisté pasáže v knize musí být, aby ten wow efekt byl pak mnohem větší, ale bojím se, aby to některé naopak od knihy neodradilo - asi právě proto volím čtyři hvězdičky místo pěti. Když se totiž přes tuhle pasáž dostanete, sklízíte ovoce ve formě sentimentálního příběhu. Asi bych to ani neřadila mezi horory, mráz po zádech nečekejte, avšak zajímavé čtení, napětí a překvapivé rozuzlení rozhodně ano!

29.05.2023 4 z 5


Sídlo hrůzy Sídlo hrůzy Lee Mountford

Miluju hororovky, takže jsem se na tuhle knížku velmi těšila. Bohužel jsem však byla docela zklamaná. Mám pocit, že se v knížce řešily spíše vztahy mezi postavami než duchové - o to více mě štve, že vlastně ani pořádně nevím, proč byl dům takový jaký byl. Tedy, ve finále bych měla těch otázek mnohem více. Závěr byl hrozně rychlý a rozjezd celého děje naopak neskutečně pomalý, což je škoda.
Některé části byly strašidelné, jiné zase nechutné, ovšem že by mi běhal mráz po zádech a naskakovala husí kůže? Rozhodně ne. Na druhou stranu se mi ale kniha dobře četla a bylo fajn, že závěr nebyl úplně dle očekávání čtenáře (třeba jako v hororovkách od Darcy Coates).

01.02.2023 3 z 5


Noční směna (20 povídek) Noční směna (20 povídek) Stephen King

Tuhle knihu jsem dlouho odkládala, což byla chyba, jak jsem později zjistila. První povídky mě vůbec nenadchly, teprve až u Kostlivce jsem si řekla, že chci vědět, jaké další boží náměty na hororové povídky Kinga napadly. A nelitovala jsem. Za mě bylo bez pochyby nejlepší Jahodové jaro, Nekuřáci a.s., Poslední příčka žebříku a právě výše zmiňovaný Kostlivec. Některé povídky měly se svým námětem neskutečný potenciál, ale bohužel je King nezakončil úplně dle mého gusta.
Rozhodně se však jeho fantazii a námětům klaním, stejně tak i slovním obratům a pěknému budování napětí.
Rozhodně doporučuji!

28.01.2023 4 z 5