Sídlo hrůzy přehled

Sídlo hrůzy https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495431/bmid_sidlo-hruzy-xEk-495431.jpg 4 196 196

Štvanci série

1. díl >

Sestry Sarah a Chloe společně zdědí dům, o jakém se jim v životě ani nesnilo. Zní to jako pohádka, má to však jeden háček... Krátce poté, co se ženy do monumentálního sídla nastěhují, se v domě začnou dít zvláštní věci. Na různých místech po domě se objevuje odporný zápach, prudce klesá teplota, ozývají se nevysvětlitelné zvuky a majitelky mají každou chvíli pocit, jako kdyby je někdo pozoroval. K tomu všemu najdou v horním poschodí tajnou studovnu plnou bizarních okultních artefaktů a záhadnou knihu psanou v latině. Podivné zážitky jsou čím dál častější a hrůzostrašnější. Postupně dospějí až k nervy drásajícímu vrcholu, kdy obyvatelé stanou tváří v tvář ďábelské moci ovládající dům Perronových. Podaří se jim toto setkání přežít a spasit vlastní duše?... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Haunted: Perron Manor , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sídlo hrůzy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (56)

Zuzíček77
10.03.2024 3 z 5

Horory miluju, nejvíc ty které jsou podle pravdy. Tady úplně nevím, co napsat. Jako ano byly tam chvíle kdy člověku přeběhne mráz po zádech nebo se lekne ale pro mě to bylo slabší. Neříkám, že by kniha byla nějak špatně napsaná ale myslím, že by tam toho mohlo být více. Ale jinak se to četlo dobře.

Biba_with_Book
26.02.2024 2 z 5

Slabsi prumer - nemuzu rict, ze bych se u cteni vylozene nudila, ale hruzou jsem taky nenadskakovala. Proste typicky pribeh o "strasidelnem dome", nic vic se od toho ocekavat neda.


veronika4001
18.02.2024 5 z 5

Moc se mi líbí, jak se temnota přibližuje; ty prvotní náznaky nečekaného, nevídaného, kterým lidé přisuzují běžné věci a vlastnosti těchto věcí, a jak tyto věci uklidňují a přispívají k pohodlí života. Ale zároveň, jak tyto věci dokáží svým tvarem, rozměry a stabilitou zmást a vše uvádět na pravou míru.
Najednou si nejsme jisti, jsme zmateni, překvapeni a nevěříme. Hlavně nevěříme sami sobě (mám vidiny, asi jsem unavený).
Ianua Diaboli.
Impius Sanguis.
Nejprve jsem přečetla druhý díl série Štvanci, a to Ďáblovy dveře, a můj názor je ten, že obojí je skvěle napsaný horor.
Vzhledem k tomu, že mám Ďáblovy dveře za sebou, zdá se mi, v porovnání s nimi, že nadcházející díl Očistec by mohl autor napětí zintenzivňovat, gradovat a stavět na širším okruhu lidí/jevů a snad i míst, byť by se v základu stále jednalo o dům Perronových. V Ďáblových dveřích se odehrává přímo ples přízraků. Zde - v Sídle hrůzy - jde o jednotliviny. Tento díl považuji za úvod do autorovy tvorby a já se budu těšit na jeho Očistec.
PS: Třeba tím Očistcem nakonec projdu a budu ho všem doporučovat. :-)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Čtenářský diář 2023, Sváděj mě a další knižní novinky (35. týden)

28.08.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sídlo hrůzy v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených233x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených6x
v Knihotéce156x
v Chystám se číst113x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

strašidelné domy sestry

Autorovy další knížky

2022  72%Sídlo hrůzy
2023  74%Ďáblovy dveře
2024  76%Očistec