Hřbitov

Hřbitov https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513753/bmid_hrbitov-6421713fa1e66.jpg 4 62 17

Ed & Lorraine Warren série

1. díl

Děsivá setkání s nadpřirozenem v podání nejznámějších démonologů světa. Duchové jsou stále hladoví a nikdo to neví lépe než Ed a Lorraine Warrenovi. Dvojice slavných démonologů desítky let bojovala se silami zla a zažila při tom řadu šokujících událostí. V jejich vyprávění ožívají hrůzné paranormální případy démonické posedlosti, ozvěn ze záhrobí, satanistických kultů a prokletých míst. Ať už se do nich ponoříte uprostřed noci, nebo během slunečného dne, bude vás pronásledovat galerie přízraků, které se chtějí živit vašimi nejtemnějšími strachy.... celý text

Literatura faktu Literatura naučná Záhady
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Graveyard , 1992


více info...

Přidat komentář

Duchoslp
14.01.2024 3 z 5

Čekala jsem trošku něco jiného, ne sbírku příběhů z druhé ruky. Ocenila bych spíš něco přímo ze zážitků od Warrenových

veronika8887
07.01.2024 5 z 5

Takové lehké víkendové čtení. Knížka plná příběhu, které se staly v blízkosti hřbitova. Žádné "lekačky" ani pocit mrazení v zádech. Knížka pěkná, ale ....


lucakuca
29.10.2023 3 z 5

Takové povídání u táboráku.
Příběhy, které se kdysi staly.
Chybí tomu šťáva.
Čtivé, ale žádný mrazící efekt. To by muselo být napsáno jinak, a možná i někým jiným.
Pardon, nechtěla jsem být nezdvořilá.

Blanche2000
18.10.2023 4 z 5

Jelikož mám za sebou obě knihy Démonologové, které jsou právě o Warrenových, jsou má očekávání na knihy podobného typu poměrně vysoká. Neříkám, že mě Hřbitov zklamal, to bych pěkně kecala, ovšem bezesné noci mi nezajistil.
V knize naleznete několik příběhů ze hřbitovů, které jsou pro Warrenovi fascinujícím místem, které stojí za to více prozkoumat (obzvláště ty staré). U některých příběhů běhá mráz po zádech, některé jsou naopak oddechové, ale přesto velmi zajímavé. Kniha jako celek je čtivá, já ji zhltala téměř hned, takže pokud se zajímáte o paranormální jevy, určitě po ní sáhněte!

Annabelle
28.09.2023 5 z 5

V knize Hřbitov vypráví Warrenovi o svém milovaném státě Connecticut, kde nejen bydlí v malém městečku Monroe, ale kde se už od pradávna vyskytují tradice, které jsou spojené s paranormálními a nadpřirozenými jevy. Na začátku knihy se seznámíme s historií státu a nakonec nás Warrenovi ve svém vyprávění zavedou na hřbitov Union Cemetery, kde se stalo už několik podivných událostí od setkání s přízrakem mrtvé kamarádky po mrtvolu, která vyplula ze země, díky čemuž usvědčila svého vraha, jehož trápila ze záhrobí.

Musím se přiznat, že i když jsem si myslela, že jsem vesměs otrlá a horory vytrénovaná, měla jsem po knížce špatné spaní. Příběhy jsou krátké, ale velmi strašidelné a možná i o to víc, když si člověk uvědomí, že se všechny skutečně staly a prošly Warrenovým pod rukama.

Knížku doporučuji všem fanouškům hororů a milovníkům série The Conjuring, akorát pozor. Čtení v noci zásadně nedoporučuji.

HockeyGirl
27.09.2023 4 z 5

Hřbitov je soubor duchařských povídek, příběhů, které se staly. Warrenovi jsem původně vůbec neznala, až jsem zjistila, že dle jejich zájmu o paranormální aktivity, je natočený film V zajetí démonů. Film jsem sice neviděla, ale když jsem narazila na tuto knížku, musela jsem ji mít. Byla čtivá, kapitoly nebyly až tak dlouhé a příběhy byly zajímavé a napínavé. Mnohdy jsem si říkala, jestli jsou opravdu skutečné, ale věřím, že se něco podobného stát mohlo. Četla jsem už víc "duchařské" knížky, ale tato taky nebyla špatná.

Charmedka
10.09.2023 3 z 5

Příběhy jsou poměrně stručné, přesto popsané tak dobře, že Vás vtáhnou. Ke každému se vždy jeden z Warrenových vyjadřuje a i třeba upozorňuje na nebezpečí, které hrozí v případě takových her, jako je vyvolávání duchů. No kdo tohle na základce nezkoušel, že...

Nejedná se vůbec o špatnou knihu, pro fanoušky Warrenových je to jistě poklad, který by neměl v knihovně chybět. Je obohacena o několik snímků ze hřbitovů, avšak narovinu musím říct, že Démonologové jsou více propracovaní.

Rodaw
08.09.2023 4 z 5

HŘBITOV
Hodnocení Knihánkova: 4 hvězdy

Knížka vyšla v originále už v roce 1992 a jsem teda moc a moc ráda, že jsme se v ČR dočkali jejího vydání. A pokud tato série bude vycházet dál (doufám, že ano), budu ji moc ráda číst :). Najdeme zde 18 nadpřirozených příběhů - v první části z oblasti hřbitova Union Cemetery (který bych klidně ráda navštívila, rozhodně mě to místo láká:)) a v části druhé je to mix jiných hřbitovů.

Pro mě je tato knížka takové Věřte nevěřte v knižní podobě. Přesně tak nějak se mi to promítalo v hlavě. Některé příběhy byly spíše takovou pohádkou (či těžce uvěřitelné), ale některé dokázaly pěkně vystrašit (třeba strana 65 :D). Určitě bych ocenila více vysvětlení ze stran Warrenových, hlavně některé příběhy by si to detailnější vysvětlení opravdu zasloužily (aneb mnou zůstaly tak trošku nepochopeny/nestráveny).

Doporučuji, je to taková příjemná (občas) lehce strašidelná jednohubka:).

Více v mém povídání na YouTube, kanál Knihánkov - video Přečteno 4/2023. :-)

Marekh
14.08.2023 5 z 5

Jedná se o strašidelné příběhy ze starého hřbitova v Nové Anglii, které se skutečně staly. Autoři jsou démonologové, kteří se zabývají zkoumáním paranormálních jevů. Nečetl jsem hororovou sérii V ZAJETÍ DÉMONŮ, ale nicméně o této knize jsem slyšel, takže jsem se rozhodl do knihy začíst.

Kniha obsahuje 2 části. První část tvoří PŘÍBĚHY ZE HŘBITOVA UNION CEMETERY a druhou část tvoří PŘÍBĚHY Z DALŠÍCH HŘBITOVŮ. Součástí knihy je také PŘEDMLUVA, EPILOG a medailonek o autorech. Kniha obsahuje také černobílé fotografie.

Kniha se mi líbila. Příběhy byly krátké, ale zato byly čtivé a mrazivé. Autoři se občas zmínily o nějakých základních pojmech z duchařské oblasti. Autoři také varují, že lidé si nemají zahrávat s temnými silami, nemají vyvolávat duchy apod. Může se to obrátit proti nim, i když ne hned.

Líbil se mi např. Příběh chtíče a vraždy, Zvláštní pocestný, Muž, který všechno věděl, Rozmluva se zemřelou aj.

Myslím si, že kniha se bude líbit všem čtenářům, kteří mají rádi strašidelné příběhy podle skutečné události.

Vzpomínám si na jeden příběh. Odehrál se na Slovensku a tento příběh nám popsala v dopise neteř od mé babičky. V jejich domě po určitý čas strašilo! Dopis byl velmi znepokojující. Neteř v něm vylíčila různé události, které se odehrály v jejím domě. Nakonec poprosila kněze, aby jejich dům vysvětil. Poté se v domě rozhostil klid..

Katulinka69
11.07.2023 5 z 5

Škoda, že není víc knížek

martunka
08.07.2023 5 z 5

Jsem ráda, že jsem tuto knihu sehnala. Zajímavé čtení...

lejera
26.06.2023 3 z 5

Na základě filmů jsem začala pátrat po informacích o této dvojici "démonologů". Objevila jsem tuhle knihu, kterou jsem prostě musela mít. Kniha je průměrná, nic strašidelného, nic uvěřitelného, takové pohádky pro děti. Příběhy měly spoustu děr, nechápu, že údajné fotky, na kterých se jim povedlo zachytit duchy vůbec v knize nezveřejnili, místo těchto "duchařských" fotek jsou jen obyčejné fotky hřbitovů s komentářem: "tam, mezi těmi stromy se mi zjevil duch". Ale byla to odpočinková kniha, četla se dobře a rychle. Vypíchla bych poslední povídku o tyranovi a povídku o paní, která měla manžela na vojenské misi. Za mě slušné ***

KnihoSny
23.06.2023 3 z 5

Není to špatní ale nepohltilo mě to některé příběhy byly zajímavé u některých mi stal rozum ale celkově průměr skusim další od autora pokud něco vyjde

bara.pavelekova
12.06.2023 4 z 5

Nejprve jsem chtěla knize dát pouze 2 hvězdičky, vůbec jsem se u ní nebála. Horory čtu a tohle mi nepřišlo ani trošku strašidelné. Ale pak jsem si uvědomila, že to, co je tam napsáno, se lidem opravdu stalo..

SoňaF
01.06.2023 4 z 5

Takhle kniha otevře oči i tomu nejzarputilejšímu popírači nadpřirozených jevů. Nejvíc mne zaujalo varování (před začátkem druhé kapitoly). Příběhy byly popsané stručně, ale přesto detailně - popis krajiny, domů a pocitů postav. Knihu jsem přečetla za dva dny a doufám, že z toho nebudu mít noční můry :) Pro fanoušky podcastu Opravdové zločiny doporučuji jako povinnou četbu! :)

Jane2016
25.05.2023 4 z 5

Duchové, nadpřirozeno, paranormální jevy, témata, která mě vždy přitahovala a vyhledávám je i přes to, že se pak bojím usínat sama. Věcmi mezi nebem a zemí, které nedokážeme racionálně vysvětlit, se zabývala velmi známa dvojce Ed a Lorraine Warrenovi. Spousta z Vás určitě zná filmy, které jsou inspirovány skutečnými událostmi právě této dvojce. Jde například o V zajetí démonů či Annabelle.

Každopádně pro Vás možná bude překvapením, že tato známá dvojce nejenže inspirovala mnohé filmy, ale také i pár knih. Jmenovitě jde o knihy: Démonologové, Démonologové: Ďábel v Connecticutu. Druhý díl vypráví příběh posedlosti, podle nějž vznikl film V zajetí démonů.

Hřbitov je další děsivou knihou, která vypráví příběhy spojené s nadpřirozenem. A musím Vám říct, že jsem se bála jako malá holka. Každopádně má fascinace celým tématem mě nutila číst dál. Knížka se čte sama, můžete se těšit na případy ze Hřbitova Union Cemetery Strašidelný klášter, Muž v plamenech, Bílá paní či na návštěvu mrtvého. Opravdu velká dávka děsivých příběhů, která Vám nedá spát.

Pokud se rádi bojíme či milujete záhady a nadpřirozené jevy, tuto knihu Vám doporučuji všemi deseti!

PS: Doporučuji číst přes den!

Ronnie68
17.05.2023 5 z 5

Wow ... skvělá kniha plná příběhů, které se opravdu staly ... chvílemi mi nabíhala husí kůže... jsem ráda, že jsem tuto knihu našla a měla čest si ji přečíst...