Betyna79 Betyna79 komentáře u knih

☰ menu

Bůh nefunguje a proto v něho věřím Bůh nefunguje a proto v něho věřím Thomas Frings

Knihu jsem dvakrát odložila a zase se k ní vrátila. Přesto nedočetla. Patrně nejsem s autorem na stejné vlně a všechny jeho myšlenky jsem pro sebe nedokázala zpracovat.

11.09.2022


Země bez Boha Země bez Boha Ota B. Kraus

Na tohle dílo odkazuje ve své knize Odložený život Dita Krausová, manželka Oty Krause. Je to kniha zcela výjimečná. Autor si peklem holokaustu sám prošel a celé svědectví podává originálním, fascinujícím způsobem. Doporučuji

11.10.2021 5 z 5


Biju se jak lev, tančím radostí Biju se jak lev, tančím radostí Dominique-Marie Dauzet

...Lituji jen jediného - že jsem ji neznal!...Je potřeba, aby se o ní vědělo...Hlavně mladí, ti tolik potřebují vzory, příklady hodné následování....

21.02.2019 5 z 5


Modrooký chlapec Modrooký chlapec Danielle Steel

Knížka mě byla doporučená jako úžasné čtení na dovolenou.Červenou knihovnu rozhodně nevyhledávám,ale zkusila jsem.Vyděsila mě už obálka,kde byla vypsaná autorčina díla. Je mi líto,ale nedočetla jsem.Jedním slovem -kýč.

17.08.2018 1 z 5


Cena, kterou zaplatíš Cena, kterou zaplatíš Joseph Fadelle

Neuvěřitelný, silný příběh.

23.06.2018 5 z 5


Jako v zrcadle, jen v hádance Jako v zrcadle, jen v hádance Jostein Gaarder

Knihu jsem přečetla na jeden zátah. Nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Dcera ji dostala v jedenácti letech jako odměnu ve škole. Nejsem si jistá, že je pro tenhle věk úplně vhodná. Při jejím čtení jsem měla prapodivnou sladkobolnou náladu a na samém konci jsem se neubránila slze. Přesto je to krásné čtení.

07.05.2018 5 z 5


Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Kniha se mi dostala poprvé do ruky na střední škole. Musím se přiznat, že jsem ji tehdy nedočetla. Detektivní zápletka dobrá, ale některé části byly příliš zdlouhavé a pro mě nezáživné. Po letech jsem se ke knize vrátila a po přečtení se stala srdeční záležitostí.

07.05.2018 5 z 5


Dívčí orchestr Dívčí orchestr Fania Fénelon (p)

Kniha se mi dostala do ruky úplnou náhodou. Je to jeden z nejsilnějších a nejděsivějších příběhů, které jsem kdy četla. Souhlasím s názorem, že by měla být tato kniha zařazena do povinné četby.

23.03.2018 5 z 5


Prázdné ruce Prázdné ruce Maria Calasanz Ziesche

Všechny knihy této spisovatelky jsou pohlazením po duši. Vyzdvihují morální hodnoty, dokonale popisují vnitřní život postav. Doporučuji další tituly: Poutník a Dokonalá svoboda. Všechny jsem přečetla jedním dechem. Přinášejí útěchu a povzbuzení.

26.09.2017 5 z 5


Dítě, které v noci našlo slunce Dítě, které v noci našlo slunce Luca Di Fulvio

Kniha je velmi čtivá, okamžitě vtáhne do děje. Trochu mě mrzelo, že po pár stránkách tušíte, jak příběh skončí.Sama za sebe bych trochu ubrala na líčení krutosti, ale to asi ke středověkému příběhu patří.

12.09.2017 3 z 5


Benátčan Benátčan David Weiss

Skvěle napsaný životopis. Barvité vyprávění plně vtáhne čtenáře do děje.

12.09.2017 5 z 5


Temné noci Matky Terezy Temné noci Matky Terezy Greg Watts

Velmi pěkně napsaná kniha, navíc doplněná barevnými fotografiemi.

12.09.2017 5 z 5