Beáta753 Beáta753 komentáře u knih

☰ menu

Manželské nehody Manželské nehody Randy Susan Meyers

Tři hvězdičky, protože kniha byla opravdu smutná. Jsou knihy i takové, ale tam je cítit aspoň naděje. Nicméně kniha byla pro mne i tak velmi zajímavá. Jak taková nehoda může zasáhnout do jedné rodiny. Líbilo se mi, jak to každá z postav vnímala po svém.

18.03.2024 3 z 5


Dvojí život Dvojí život Katie Gutierrez

U téhle knihy mě moc bavil život Lore -psychologie její postavy, její rozhodnutí se zaplést a po sléze se vdát za dalšího muže, obhajoba sobě samé. Milovat dva muže aniž by něco ten druhý tušil. Oproti tomu byla Cassie pro mne slabý odvar. Určitě se, ale vyplatí číst až do konce.

18.03.2024 3 z 5


Shledání Shledání Anne Jacobs

U nejspíše posledního dílu této ságy jsem tak nějak předvídala závěr. Ale přesto mě i tak bavilo číst jak se mají jednotlivé postavy. Celkově je to velmi oddechová četba, která má svou úroveň.

19.02.2024 4 z 5


Tereza Tereza Magda Váňová

Kniha o běžných problémech vztazích a výchově. I když samotný příběh mi přišel trošku tuctový , kniha se výborně četla. Nenudila jsem a těšila se jak dopadne. Oddechová kniha na dovolenou.

23.01.2024 3 z 5


Děvčata z Firefly Lane Děvčata z Firefly Lane Kristin Hannah

Moc pěkně napsaná kniha o přátelství i když každá žije jiný život. Můžu říct, že i já mám tak velké i silné přátelství, přesto že se třeba nevidíme i rok, pokaždé se naváže jako by to bylo včera. V dnešní době je to velká vzácnost . Navíc se mi líbila léta, ve které se příběh odehrával . Bez mobilů, sociálních sítích a člověk si tu atmosféru musel zažít ne jen sdílet.

23.01.2024 4 z 5


Děti štěstěny I. a II. díl Děti štěstěny I. a II. díl Vlasta Javořická

Moc hezky napsané, i když sem tam ze starými výrazy . Ale jakmile se člověk začte vnímá každou osobu a i její charakter. Také jsou zde hezky vykresleny morální hodnoty . Oba díly byly velmi napínavé a určitě si přečtu i třetí.

08.12.2023 4 z 5


Hodná sestra Hodná sestra Sally Hepworth

(SPOILER) Tato kniha mne bavila od samého začátku až do konce. Hlavně ta "jinakost", která není stále v dnešním světě moc tolerována. Fern a její pohled na svět a její myšlenkové pochody byla naprosto úžasné. Manipulace její setry byla také dokonalá ,ale naštěstí jí to nevyšlo. Líbilo se mi, že přes svou jinakost Fern se dokázala začlenit do běžného chodu života.

08.12.2023 5 z 5


Drbny z předměstí Drbny z předměstí Abbi Waxman

(SPOILER) Kniha mě bavila díky myšlenkovým pochodům všech postav. Tím si mohl člověk představit psychologický profil postav. Zápletka a rozuzlení nebylo tak dramatické a příběh skončil tak jak začal. Každý si nakonec si žil své životy.

09.11.2023 3 z 5


Přitažlivost mezi námi Přitažlivost mezi námi Brittainy C. Cherry

Krásné oddechové čtení plné emocí. Moc hezky se mi to četlo

09.11.2023 4 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Parádní napínavá kriminálka. Líbilo se mi, že pachatel zločinů nebyl tak lehko k dostižení. Jeho psychologický profil byl hodně zvrácený a pro oddělení Q bylo velmi těžké jít po jeho stopě. Postavy s oddělení mě ale až tak nebraly. Chybělo mi poznat postavy více do hloubky.

17.10.2023 4 z 5


Čtyři vichry Čtyři vichry Kristin Hannah

Mám moc ráda knihy ,které se opírají o skutečné události. Román byl opravdu silný a drsný zároveň. Také jsem se dozvěděla něco z historie a opět si uvědomila jak se máme v dnešní době.

17.10.2023 5 z 5


Dar lásky Dar lásky Judith Krantz

No tak jako z tohoto žánru - romantika, jsem četla plnější příběhy. Čekala jsem úplně jiný příběh podle úvodu knihy. A zatím se z toho vyklubalo příběh, který měl podle mne hodně scén navíc, které ani na sebe nenavazovaly. Abych nebyla jen negativní , líbila se mi myšlenka nezatracovat a neprodávat rodinné majetky a pokračovat v tom co začala generace před námi.

09.09.2023 3 z 5


Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Tato kniha byla pro mne náročnější. Hodně politiky, směrů, myšlenek.. Je to má první kniha z církevního prostředí a tím pro mne byla hodně zajímavá a poučná. Určitě 5 hvězdiček samotné autorce za její zpracovaní historických skutečností.

08.08.2023 4 z 5


Nevěra Nevěra Paulo Coelho

Pro mě byla kniha byla velmi zajímavá díky svým úvahám. Je sice pravdou, že občas jsem se ztrácela a musela jsem text začít čít znova, ale určitě tě jsem tam našla spousty životních pravd. Samotný příběh je jednoduchý - žena, která má všechno se pouští do milostného dobrodružství s jiným mužem než kterého si vybrala na celý život. Myslím, že v tomto případě dopadl příběh ještě dobře. Manžel shovívavě čekal až se jeho žena vyblbne a ona díky tomuto poznání uznala, že svého muže opravdu miluje. Musela, ale projít touto zkouškou, aby k tomu došla.. Manželství není jednoduché, ale pokud se pořád držíme za správný konec dokáže to naše manželství jen posílit. Doporučuji knihu asi těm,co se v manželství pohybují na tenkém ledě.

01.07.2023 4 z 5


Znič to jméno Znič to jméno Jana Jašová

Kniha, mě velmi bavila, nechybělo tam tajemství, laská, rodinné vztahy, nebezpečí.. A nic z toho mi nepřipadalo přetažené za vlasy. Přezdívky hlavních postav byly velké plus a o charakteristice postav ani nemluvím. Výborně napsané.

21.06.2023 5 z 5


Dny probuzení Dny probuzení Paula Stern (p)

Možná se příběh v dalších knihách bude více rozvíjet, ale tento díl byl pro mne až příliš předvídatelný. Taková hezká pohádka. Více mne v knize určitě bavila minulost než současnost. Pasáže s kávou byli poučné a zajímavé.

26.05.2023 3 z 5


V jiné době V jiné době Jillian Cantor

Dojemný příběh dvou zamilovaných lidí vložený do doby před, v průběhu i po druhé světové válce.. Cestovaní v čase bylo byl bonus navíc.

15.05.2023 4 z 5


Houslistka z Osvětimi Houslistka z Osvětimi Ellie Midwood

Pro mne další zajímavá novinka z historie. Podívat se do Osvětimi z pohledu orchestru. Kniha je hodně silná.

15.05.2023 5 z 5


Miláček Miláček Guy de Maupassant

Kniha už je zajímavá tím, že hlavní hrdina je negativní postava. Alespoň pro mne. Z nadhledem využil všech svých možností a bez emocí si prošlapával cestu ke svému blahodárnému postavení. Co za sebou za zkázu zanechal ho vůbec nezajímalo ani nedojímalo. Kniha byla velmi čtivá a hezky napsaná

24.04.2023 3 z 5