Shledání

Shledání https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506201/bmid_shledani-isS-506201.jpg 5 91 23

Panský dům série

< 6. díl

Augsburg 1939. Rodinu Melzerových a jejich zaměstnance čekají těžké časy. Druhá světová války vypukne co nevidět a je jasné, že se tím změní život všech obyvatel panského domu. Textilní továrna stojí těsně před krachem a Paul musí opět činit nepříjemná rozhodnutí. Navíc bez své ženy Marie. Ta již od roku 1935 žije s jejich synem Leem v New Yorku a léta její nepřítomnosti zanechala stopy, i když Mariina láska k Paulovi je nezlomná. Proto ji tvrdě zasáhne, když se dozví, že do Paulova života vstoupila jiná žena. Podaří se Marii získat milovaného manžela nazpět?... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Wiedersehen in der Tuchvilla , 2022


více info...

Přidat komentář

katpas76
17.04.2024 3 z 5

Panský dům považuji od autorky za nejlepší ságu (četla jsem i ostatní). Tento dosud poslední díl byl opět čtivý. Osudy postav v době 2.světové války byly zajímavě propletené a vykreslené. Co mi ale vadilo a knihu degradovalo jen na průměrné hodnocení, byl závěr. Mám ráda happy endy, ale tento už byl na mě přeci jen příliš z kategorie červené knihovny.

Rampepurda76
13.04.2024 5 z 5

Tahle sága mě Teda dostala. Moc krásné čtení. Přijde mi že to není moc ukončené. Chybí poslední syn i když se píše že je v zajetí . Lisi dva chlapci totéž jeden v zajetí a nic víc. Ale moc se mi série libila.


cérka
30.03.2024 4 z 5

Pánský dům řadím mezi top rodinné ságy a je velká škoda, že mezi vydáváním jednotlivých dílů byly tak velké časové prodlevy. Všem, kteří budou tuto sérii číst až teď, pěkně jedu knihu za druhou, závidím. Já se fakt 1/4 knihy trápila jelikož jsem si už jen matně vzpomínala co se přihodilo v minulém díle.
Dočteno, tečka, zazvonil zvonec a pohádce je konec (snad).

Szilvia1
15.03.2024 5 z 5

Poslední díl o panském domě,v kterém bydlela Marie s Paulem a jejich děti,Lisa s manželem a dětmi, Paulova matka,její sestra Kitty s dcerou Henni a její druhý manžel Robert a samozřejme služebníctvo,které věrně jim sloužilo a pomáhalo v nelehké době(ve 1a 2 válce),mě bude chybět.Tenhle díl byl trošku smutný,protože začala válka,byly tam ruzne myšlenkové rozdíly,ztráty,ale na konci se vše obrátilo na dobré.Byla to pěkná série.

m_martina
11.03.2024 5 z 5

Tohle je prostě tak krásné čtení, pro moji romantickou duši jako stvořené. Tento poslední díl se mi líbil úplně stejně jako všechny předchozí. A jsem docela smutná, že jedna z mých nejoblíbenějších řad už končí. Těžko jsem se loučila s Marií, Paulem, jejich dětmi a všemi ostatními. Tak snad někdy nashledanou!

Beáta753
19.02.2024 4 z 5

U nejspíše posledního dílu této ságy jsem tak nějak předvídala závěr. Ale přesto mě i tak bavilo číst jak se mají jednotlivé postavy. Celkově je to velmi oddechová četba, která má svou úroveň.

Kanimůra2
10.02.2024 4 z 5

Jsou knihy od této autorky lepší a horší. Dle mého. Některé už vidím zavánět červenou knihovnou. Určitě se krásně čtou. Ale prostě některé už jsou pro mě za hranou. Devět let odloučení, no, už je to skoro moc. To měla vymyslet jinou zápletku

JJJ007
08.01.2024 5 z 5

Panský dům a jeho obyvatele miluju. Skvěle napsaná série, která se velmi mile čte. Určitě si všechny knihy přečtu znovu. Velmi ráda bych četla i další pokračování.

martinaandulka
06.01.2024 5 z 5

Tak jse dočetla poslední díl a opět skvěle napsané.Těší se až jednou budu číst celou sérii na jednou.

Jonna
01.01.2024 4 z 5

Přestože mám sérii docela ráda, tak už jsem si oddychla, že (snad) skončila. Někdy už byl opravdu problém se probírat všemi těmi postavami, někdy už trochu moc nastavovanými a natahovanými příběhy. Ale svůj účel kniha splnila - tímhle žánrem prokládám těžší čtení, abych si trochu odpočinula.

Kristulda
28.12.2023 5 z 5

Přiznávám se, že tuto sérii mám moc ráda, první díl byl trochu slabší, ale ostatní už byly krásné. Jsem ráda, že kniha se zabývá všemi ať už jsou to páni nebo služebnictvo, přátelé, nepřátelé, můžeme nakouknout do všech rodin a osudů.
Vůbec by mi nevadilo další díl, o některých co se neozvali z války nevíme, co bude s továrnou atd.

PetaZ
26.12.2023 4 z 5

Hvězda dolu za nudnych prvnich asi 140 stran a snad uz teda je pribeh ukonceny, at to autorka netaha z paty, jak treba predchozi dil.. :)

Ivanule
09.12.2023 4 z 5

V této závěrečné knize série Panský dům se dostáváme do období začátku II.světové války, kdy Marie odcestovala do USA se synem Leem, a Paul zůstal v Německu,kde se zbytkem rodinu budou čelit následujícím létům války a budou se vyrovnávat se stávajícím politickým režimem. Co vše se stane a jak vše kolem Paula, Marie, jejich dětí a ostatních členů klanů Melzerů dopadne, se dozvíte,když si knihu přečtete:)

Kaja1
09.12.2023 5 z 5

Tato série se moc dobře čte. Tentokrát se před námi rozvíjí osudy rodiny Metzlerů za druhé světové války. Tolik lidí a každý tu válku prožil jinak, i když mnohdy proti své vůli. Nakonec se možná můžeme těšit na další díl, konec dává naději:))

astroweb
29.11.2023 5 z 5

Konečně jsem přečetl i šestý (poslední ?) díl této série. Všechny se mi četly hodně dobře, i když je pravdou, že ostatní série této autorky jsou si dosti podobné, ale líbí se mi její vyprávěcí styl.

Ivetaa
21.11.2023 5 z 5

Skvělá sága - ale musela jsem přečíst znovu předchozí čtyři díly - po cca dvou letech od přečtení těchto dílů bych se totiž pracně dostávala do dobové atmosféry a vzpomínala na všechny postavy. Nedělám to často, protože knih je mnoho a času málo, ale stálo to za to. Doporučuji.

nada3314
31.10.2023 5 z 5

Já jsem se na rodinu Melzerových tak těšila a zároveň jsem smutná, že se jednalo o poslední díl. Nemůžu tomu ani uvěřit, že už je konec! Já vím, všeho moc škodí a taky nemám ráda uměle natahované ságy, ale tady mi to je velmi líto.

Už se to pár let stává pravidlem, kdy vždy jak začne podzimní sychravé období, tak já sáhnu po ságách, většinou se jedná o knihy Anne Jacob. Tohle je čtení přesně na tyto dny. Zachumlám se do deky, uvařím si kafe nebo čaj – letos poprvé i zatopím v krbu. A nechám se přenášet za našimi známými.

Tentokrát jsem dostala, co jsem potřebovala. Anne Jacob je mistryně v psaní ság a tuhle miluji. Hned jsem se dostala do děje, ten totiž začíná přesně tam, kde ten minulý skončil. Neměla jsem ani po takové době pocit, že bych si děj nevybavila.

Tak moc jsem z celé této série nadšená a věřím, že se v budoucnu zase vrátím. Celá sága má překrásné obálky, které budou ozdobit nejednu knihovničku. Moc bych si přála, kdybych narazila na něco aspoň trochu podobného. Pro milovníky historických ság – určitě i jako krásný dárek k Vánocům.

Moje srdcovka DOPORUČUJI!

zuzana2599
17.10.2023 5 z 5

Šestý díl série Panský dům dočten. Cítím uspokojení s příjemným závěrem, v který jsem doufala a také spokojenost s celou ságou. Tento díl byl posledním, myslím, že by už nebylo vhodné sérii prodlužovat, mě by to už pak nudilo. Stačilo, i když se mi čtení opravdu líbilo ! Tentokrát jsem zavítala do let válečných a sledovala osudy svých hrdinů v době bombardování, hladovění, v čase, kdy je Marie odloučena od svého Paula a manželství hrozí rozpad.
Krásný název Shledání ukončuje tuto ságu a já jsem ráda, že jsem se také shledala s obyvateli panského domu a nyní se s nimi i rozloučím. Hezké to bylo, moji milí !

Martina1725
16.10.2023 5 z 5

Opět skvělý příběh v podobném duchu, ale jiné době.

chrudas
13.10.2023 5 z 5

Shledání se četlo samo jako celá série Panský dům. Krásná odychovka, která je i místy napínavá.
Trošku mě zklamalo, že tentokrát paní autorka nebyla důsledná v "omáčce" příběhu. Jiné díly popisují pánský dům jako velké krásné sídlo. V tom to díle dům autorka docela zmenšila......