barbora1364 barbora1364 komentáře u knih

☰ menu

Máma není služka, máma je dáma Máma není služka, máma je dáma Marek Herman

Další kniha pana Hermana, která krásně vystihuje podstatu věci. Rozhodně patří do knihoven všech, kteří se rozhodli založit rodinu nebo žít v partnerském vztahu. Doplněno o knihy "Jsi tam, brácho? " nebo "Maličkosti" Jiřího Haldy máme v rukou nádherný, jednoduchý a srozumitelný návod na život, aby byl co nejkvalitnější. Jsem opravdu překvapena negativními komentáři nejen u této knížky a zajímalo by mě,kolik odborníků na výchovu tu mezi těmi kritiky máme. Je mi vždycky až smutno z toho, kolik lidí stále tento lety osvědčený přístup nechápe. Nicméně, přístup pana Hermana je opravdu velmi lidský a stejně jako např. pana Jana Svobodu, paní Lidmilu Pekařovou, nebo pana Haldu, ho považuji za špičku psychologie výchovy v českém prostředí.

02.06.2022 5 z 5


Skoro úplně normální Skoro úplně normální Hannah Sunderland

Kniha, která se čte jedním dechem. Ne úplně veselý příběh je velmi poutavě a vtipně napsaný a nedá vám spát, dokud ho nedočtete. Za mě skvělá oddychovka a těším se na další knihy mladé autorky.

04.09.2021 5 z 5


Pán much Pán much William Golding

Klasika, ze které se můžeme mnohé naučit. Až je příběh někdy až naturalistický, kniha se čte dobře.

08.08.2016 3 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Jako obvykle mě kniha naprosto pohltila. K jejím knihám nemám slov, jsou dokonalé sami o sobě. S nápadem a vždy velmi dobré. Těším se na další.

08.08.2016 5 z 5


Kvítek karmínový a bílý Kvítek karmínový a bílý Michel Faber

Kniha nádherně, ač někdy zdlouhavě, popisuje drsný život prostitutky, jejíž příběh je natolik strhující, že jsem si ho okamžitě zamilovala. Kniha se mi četla velmi dobře, ale nemyslím si, že by styl vyprávění seděl každému. Popisky jsou hodně podrobné a věrně popisují situace, které si lze opravdu krásně vykreslit. Mě se styl moc líbil a obdivuji úsilí autora pídit se po informacích a jeho trpělivost a odhodlání při psaní knihy.

07.08.2016 4 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Krásný romantický příběh, další od Jojo Moyes, který mě naprosto uchvátil.

07.08.2016 5 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Severský styl vyprávění se dostává zase o něco více do popředí světové literatury a to je dobře. Vtip a spád knize rozhodně nechybí. Stařík, jako sympatický hrdina připomínající proslulého hrdinu Foresta Gumpa, si okamžitě získává sympatie a stahuje nás do celovečerní četby knihy bez přestávky.

01.02.2016


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Dech beroucí příběh, který nám ukazuje lásku dvou lidí opět v trochu jiném světle. Žádná klišé, zdlouhavé pasáže, nebo nereálné happyendy. Než jsem tě poznala je tím příběhem, který vás svou osobitostí dojme již při čtení prvních stránek a nepustí vás dokud nedočtete do konce. Jednoduše nádhera.

23.07.2014