Banni37 Banni37 komentáře u knih

☰ menu

Nové šance Nové šance Lilly Lucas

Obdivuji autorku za to, jak úžasné prostředí pro čtenáře vytvořila. To je takové pohlazení po duši vrátit se do Green Valley za starými známými :)) Tak snad zase brzy naviděnou!

17.02.2024 5 z 5


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

V dnešní době je poměrně těžké setkat se s lidmi, kteří svou práci dělají srdcem. A nebo taky přijde překvapení a je to rovnou v dvojitém balení. A s takovou láskou k pomoci druhým a k psaní, jako v této knize, se jen tak nesetkáte. Díky za skvělý zážitek a nespočet informací, které potřebujeme!

30.01.2024 5 z 5


Sejdeme se pod jmelím Sejdeme se pod jmelím Jenny Bayliss

“Takoví přátelé jsou v mnohém jako rodiny: komplikované i prosté, všechno najednou. Někdy se hádají, někdy se vzdálí, ale uzly, které je drží pohromadě, jsou moc pevné na to, aby kdy úplně povolily.

16.01.2024 5 z 5


Štědrý kluk z hračkářství bratrů Svátků Štědrý kluk z hračkářství bratrů Svátků David Litchfield

Nejlepší na tom bylo, že tenhle dobrý konec byl vlastně teprve začátek.:)) Kouzelná kniha s ještě kouzelnějšími ilustracemi.

17.11.2023 5 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Za mě je to pořád ta skvělá Julie, neumím nikdy říct, který příběh se mi od ní líbil nejvíc, či nejmíň. Každý její příběh, postavy a hlavně ty úžasné kouty světa Vám prostě sednou v určitou chvíli - někdy víc, někdy méně. Ale vždycky to pro mě znamená, že mě autorka vezme na další dobrodružství, do kterého se naprosto ponořím. Chci být na stejném místě s hlavními hrdiny, kochat se a jíst ty stejné dobroty - ach dokonalá souhra všech prožitků, to Julie umí!
“Nebylo nad to vědět, že láska osvobozuje. Nemusí to být past a může člověku otevřít oči pro zcela nové dobrodružství.

05.11.2023 5 z 5


Jen mezi námi Jen mezi námi T. L. Swan

Tahle série je bezpochyby jednou z mých nejoblíbenějších, je to dokonalá souhra těch šestadvaceti písmen, kterým autorka věnuje každou knihu. :) Doufám, že si od autorky přečteme i něco dalšího. Nejlépe třeba o Tristanových dětech! :D

10.09.2023 5 z 5


Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Návrat do Green Valley je už pro mě spjatý s takovou hřejivou dávkou nostalgie. Stejně jak zahřeje první sluneční paprsek barevného podzimu, nebo když zastudí první sněhová vločka. Idylické, uklidňující a ach tak romantické! K té dokonalé souhře se vždycky s radostí vrátím.

06.08.2023 5 z 5


Hříšně bohatý Hříšně bohatý Meghan March

Vždycky si říkám, že počkám, až vyjde celá série a stejně nevydržím! To jsou prostě návykové jednohubky, které “zmizí” jak nic a nutně potřebujete další díl. Meghaniny knihy zbožňuju a zároveň nenávidím za to čekání! :D

21.02.2023 5 z 5


Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Jojo je pro mě královnou romantických příběhů, nejen pro tu romantickou linku, ale především pro tu syrovou upřímnost. Život není vždycky fér a taky není vždycky sluníčkový, ale člověk hold musí najít svoji verzi čmelákových pruhovaných punčocháčů a s tím vším se nějak poprat. Stejně jako Louisa, ta zůstane vždycky jako jedna z mých nejoblíbenějších knižních postav!

13.02.2023 5 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Tak! Zase mám chuť sbalit kufry a okamžitě se vydat do zasněženého Skotska a dát si všechny ty zmíněné dobroty, po kterých se mi u čtení sbíhaly sliny! (Včetně Jamieho Frasera samozřejmě haha:)) Ach Julie, díky za tyhle nádherné výlety skrz stránky, je to pokaždé úžasné, jak nakrmíš naše cestovatelské duše!
“Ta krajina je o tolik větší než my, přečkala všechno. Byla tu dřív, než jsme tu byli my, a bude tu ještě dlouho po nás. Všechny naše malicherné problémy rovná do perspektivy, nemyslíte? Nikdy mě to nepřestane naplňovat úžasem.”

03.12.2022 5 z 5


Bez zábran Bez zábran T. L. Swan

U každého dílu jsem si říkala, že lepší už to být nemůže a autorka mě vždycky překvapí! Ach to byla jízda! Ano je to romantické klišé, ale tady to dostanete v naprosto dokonalém kompletním balíčku plném vášně, dojetí, smíchu a nezapomenutelných postav.

29.08.2022 5 z 5


Říše neřesti Říše neřesti Meghan March

To zase byly příjemné jednohubky! Každý díl sfouknutý jak nic a nemluvě o tom, jak umí autorka vždy potrápit s napínavými cliffhangery, kdy se člověk nemůže dočkat dalšího dílu! Za mě rozhodně další originální příběh autorky.

28.06.2022 5 z 5


Jak zkrotit svůdníka Jak zkrotit svůdníka Evie Dunmore

Moc ráda jsem se vrátila do toho kouzelného prostředí za skvělými postavami! Takový příběh prostě slupnete jak malinu!
“Když se na mě díváš, vím, že se díváš přímo do mě, protože to přesně děláš - díváš se mi až do samé duše.”

06.06.2022 5 z 5


Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Strašně ráda jsem se vrátila do Green Valley, zamilovala si znovu ta krásná místa a skvělé postavy! U této autorky ty stránky ubývají tak nějak samy a člověku je pak na konci až smutno, že se s tím vším musí zase rozloučit. But hopefully see you soon! :))

18.04.2022 5 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Když se mě někdo zeptá, kterou z knih od Julie mám nejradši, vůbec netuším, kterou vybrat. S každou novou knihou jsem z nich čím dál víc nadšenější a po přečtení mám neskutečnou chuť sbalit kufr a vydat se do těch báječně vykreslených míst! A taky chuť ochutnat všechny ty dobroty, o kterých v nich píše. Pro mě jsou její knihy idylickým únikem od reality, protkané skvělými hrdiny a romantickým podtextem. Díky Julie, že nám umožňuješ takto poznávat nádherné kouty světa!

12.04.2022 5 z 5


Ela a noční světýlka Ela a noční světýlka Lucy Fleming

Nádherný příběh, který pohladí dětskou duši, obohacen nejkouzelnějšími ilustracemi!

03.04.2022 5 z 5


Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Stará dobrá Paris, ta si s psychologickým rozpoložením hlavních postav umí parádně pohrát. Napínavé doslova do poslední strany!

03.04.2022 5 z 5


Jak svrhnout vévodu Jak svrhnout vévodu Evie Dunmore

Nádherná potěcha pro mou romantickou duši. Navíc plná důvtipu, skvělých charakterů a historicky působivých témat!

18.02.2022 5 z 5


Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Kouzelně laskavý příběh. Vyzdvihuji hlavně to úžasně skryté poselství, které má kniha dětem nenásilně dát - jak si mají vážit věcí, pečovat o ně s láskou a že mít jich kupu není taky žádná výhra. Kuba s Čuníkem Vás nejen o Vánocích chytnou za srdce!

06.11.2021 5 z 5


Na druhý pokus Na druhý pokus T. L. Swan

Ještě lepší, než předchozí díl. Úžasný příběh, skvělé postavy a dlouho už jsem se u knihy tak nenasmála!

28.10.2021 5 z 5