Bagii Bagii komentáře u knih

☰ menu

Hovory s doktory - 12 pohledů na zdraví, lásku, víru… a život Hovory s doktory - 12 pohledů na zdraví, lásku, víru… a život Barbara Nesvadbová

Obdivuji množství úžasných odborníků, které dokázala paní Nesvadbová sehnat. Na druhou stranu je mi líto, že otázky v knize byly občas dost ploché a povrchní, nevypovídající - nato, jací úžasní lidé zde vystupují a jaký by mohla mít kniha potenciál. Ve srovnání s Labyrintem pohybu paní Červenkové, která dokázala zachytit i medicínskou stránku i stránku filozofickou pro mne byla tato kniha prostě zklamáním.

05.08.2020 2 z 5


Voda, která hoří Voda, která hoří Jitka Vodňanská

Láska ve všech svých podobách. Bolestná, hory přenášející, strhující, chvílemi naplněná, často nenaplněná, racionální, drásající, mladá, zakázaná, osudová. Děkuji Jitce Vodňanské za sdílení tak moc osobních chvil díky jejichž dokonalému popisu může být člověk tomu všemu přítomen.

10.02.2020 5 z 5


Dopisy Olze Dopisy Olze Václav Havel

Knihu jsem nedočetla do konce. Je ale úžasným náhledem do duše politika s neskutečnou pokornou, sebereflexí a vstřícností. Něco, co dnešní politici absolutně postrádají.

14.12.2019 3 z 5


Hippokratova přísaha Hippokratova přísaha Barbara Wood

Bohužel jsem knihu otevřela hned po dočtení Doktorů od Segala. Nemůžu tedy jinak než porovnávat. Zajímavá, ale trochu jednoduchá. Ocenila bych kdyby autorka občas zabrousila více di hloubky, ať už v oblasti medicíny či mezilidských vztahů. Jinak ale velmi čtivá, odpočinková.

03.10.2019 3 z 5


Slunce chudých Slunce chudých Anne de Vries

Svět pohledem malého chlapce, který ještě mnohým věcem ze "světa dospělých" nerozumí. Moc milá, spíše pocitová kniha. Pohled do života nejchudší vrstvy v Holandsku na začátku minulého století.

03.10.2019 4 z 5


Dneska už se tomu směju Dneska už se tomu směju Adina Mandlová

Paní Mandlová byla nejenom nádherná, ale i velmi inteligentní a hlavně vtipná osobnost, která dokázala podat svůj těžký životní příběh s neuvěřitelným nadhledem a častokrát i humornou formou. Skvělá kniha!

03.10.2019 5 z 5


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Krásně napsané popisné pasáže, skvěle vystižena atmosféra vily v dobách, jimiž děj prochází. Z děje samotného jsem ale byla trochu zklamaná. Chvílemi až prvoplánové. Před případnou návštěvou samotné vily doporučuji přečíst. Autor částečně čerpá z historie, ale hodně věcí pozměněno, faktograficky tedy často neodpovídá skutečnosti.

03.10.2019 3 z 5


Zima světa Zima světa Ken Follett

Perfektní shrnutí dějin 2. světové války z pohledu různých stran zúčastněných zemí, doplněné osobními příběhy prostých i výše postavených lidí.

04.09.2018 5 z 5


Advokát chudých Advokát chudých John Grisham

Velice průměrná knížka. Celkem hezky se čte, ale vlastně mě ničím nenadchla.

04.09.2018 2 z 5


Šaman Šaman Noah Gordon

Děj odehrávající se na pozadí války Sever proti Jihu opět s lékařskou tématikou. Na Gordonových knihách je vidět, že vznikají roky. Historický podklad je neskutečný. Opět úžasné dílo avšak knihy Ranhojič a Lékařka byly pro mne čtivější.

16.03.2018 4 z 5