Arnika111 Arnika111 komentáře u knih

☰ menu

Kniha noci Kniha noci Holly Black

Skvělá knížka, uplně jiný level, než jednoduché YA fantazy, které nejspíš někteří čtenáři očekávali a proto má kniha tak nízké hodnocení. Drsná a zkoušená hrdinka, žadné černobílé charaktery, parádní svět stínové magie, který doufám autorka ještě využije a prohloubí, absence klišé a naivních prvků, tak častých v tomto typu literatury. Opravdu nečekaně příjemné překvapení.

20.02.2023 5 z 5


Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

Za mě super. Mám ráda urban fantazy a jsem moc potěšená a mile překvapená, že česká autorka v pohodě obstojí před zahraniční konkurencí. Určitě si přečtu i další knížku autorky.

18.06.2022 5 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Kniha se mi líbila moc. Nic jsem od ní nečekala, což asi pomohlo. Nevadí mi míchání časů ani postav. Chaotické vyprávění je podle mě podobné tomu, jak se člověku honí myšlenky v hlavě. Je potřeba je nechat plynout, zbytečně nepřemýšlet, číst pořád dál a ono se to v celek poskládá.

06.03.2021 4 z 5


Baletky Baletky Miřenka Čechová

Tak já musím říct, že mě kniha nadchla. Sedl mi styl vyprávění, skákání v čase vůbec ničemu nevadilo. Jako kdyby si dvě kamarádky sedly k vínu a jedna vyprávěla druhé o svém životě. Jedna vzpomínka přináší druhou a o chronologii vůbec nejde. Musela jsem si na knížku počkat, až budu mít tu správnou náladu a vyplatilo se, přečetla jsem za dva večery. Super.

23.01.2021 4 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Jednoducha, nekomplikovana kniha vhodna do podzimnich a zimnich veceru. Literarni veledilo to neni, ale umi pohladit a zahrat. Doufala jsem v komplexnejsi a propracovanejsi knihu. Nicmene nemuzu rict, ze by to byla uplna ztrata casu.

21.11.2020 2 z 5


Květy Jasmínu Květy Jasmínu Leandra Sold (p)

Příběh super, nečekala bych, kam se taková průměrná série může posunout. Rozhodně je čtvrtý díl ten nejlepší a nejpropracovanější. Už to není klišé ze střední školy. Ale ta gramatika!! Naprosto nechápu, jak může vyjít kniha s chybami, např. ve shodě přísudku s podnětem, skoro na každé druhé stránce. Tak mi to rvalo oči. Místo abych se soustředila na děj, každou chvilku jsem nadávala na další chybu. Toto se mi ještě nikdy nestalo.

26.09.2020 3 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Za me super, poznamky pod carou neskutecne bavily a davaly knizce smrnc. Ani jsem necekala, ze se budu az tak dobre bavit. Fantazy svet velmi dobre promysleny do velkych detailu a vcetne historie, coz mam rada. Doporucuji.

11.08.2020 4 z 5


Agnetino dědictví Agnetino dědictví Corina Bomann

"Historicky roman", pod timto pojmem si predstavuji uplne jiny druh literatury, "historie" se v tomto romanu vejde za nehet malicku. Pro me je tato kniha jednoduchy az hloupoucky pribeh z police cervene knihovny o feministce prukopnici. Velke zklamani. Do dalsiho dilu urcite nejdu.

11.08.2020 1 z 5


Třpytící se město Třpytící se město Lenka Bandurová

Snad prvni fantazy/ young adult, co jsem nedocetla. Chtela jsem podporit ceskou autorku, bohuzel nedalo se to. Vse uz bylo zminene...chovani a vyjadrovani hlavnich hrdinu, zadna hloubka vztahu, charakteru ani sveta, hloupe dialogy, nelogicke chovani mnoha postav. Kazdy jednou zacinal, treba to priste vyjde autorce lip.

11.05.2020 odpad!


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

I přes zobrazovanou krutost doby i některých lidí, byla kniha Heřmánkové údolí jemnou knihou ze které mám příjemný, klidný pocit. Co mě mrzí je délka knihy. Takové osudy, takové zajímavé prostředí, takové téma... 500-ti stránkový román by na to nestačil. Určitě si přečtu další knížky od autorky.

30.08.2019 3 z 5