Andyinbooks Andyinbooks komentáře u knih

☰ menu

Zelená míle Zelená míle Stephen King

Zelená míle byla moje první seznámení se Stephenem Kingem a myslím, že jsem si nemohla vybrat lépe. Je to knížka plná emocí všeho druhu. Zasmějete se nad suchým humorem a sarkasmem dozorců. Budete plní vzteku na nespravedlivost světa, ve kterém žijete. A přestože je konec jasně daný budete beznadějně doufat, že se přihodí nějaký zázrak. Zažijete lítost, nenávist, znechucení, ale také naději, víru a porozumění.
Asi nemůžu říct, že mi Míle převrátila život vzhůru nohama, ale s čistým svědomím si dovoluju říci, že ve mně zanechala tolik pocitů a otázek jako už dlouho žádná jiná knížka.
A co se týče filmu, tak ten se velice podobá a rozhodně ho doporučuju, ale víte jak to je. Knížka je knížka.

19.11.2021 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Poměrně dlouho jsem se odhodlávala začít knížku vůbec číst. Asi to bylo tím, že přestože jde o klasiku, měla jsem velká očekávání a bála jsem se, že na konci budu zklamaná.
Musím přiznat, že na začátku jsem se ztrácela ve jménech, titulech a vztazích jednotlivých postav, ale když jsem si konečně urovnala, kdo je kdo, začalo mě to bavit.

Abych to shrnula je to velmi krásná kniha, ve které se mimo romantické linky a nádherného prostředí Anglie v 19. století, dá taky najít poučení platné i do dnešních dnů.

07.11.2021 4 z 5


Temné proroctvo Temné proroctvo Rick Riordan

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Podle mě je lepší než první rozjezdový díl, ve kterém mě Apollón občas dost vytáčel. Tady už se pomalu, opravdu pomalu sžívá s lidskými problémy. Netrpělivě budu čekat až se mi do rukou dostane 3. díl.

17.02.2021 4 z 5


Arábie: Mezi beduíny Arábie: Mezi beduíny Veronika Válková

Knížka se mi líbila o tom žádná, ale myslím, že posledních pár knih ze série už nemá takový grády jako ty předchozí.
Líbil se mi námět Arábie, poušť a beduíni (až na jejich jména, ve kterých jsem se lehce ztrácela).
Dalším faktorem bude i fakt, že už jsem mnohem starší než hlavní hrdinka. Když jsem začínala bylo mi asi tak 10, takže teď už to je taková srdcovka.
Doporučuju hlavně mladším čtenářům, kteří mají rádi dějepis.

15.02.2021 4 z 5