Alieen Alieen komentáře u knih

☰ menu

Drahá Avo Drahá Avo Ilsa Madden-Mills

Upřímně moc nerozumím tak dobrému hodnocení. Kniha je celkem nešťastně napsaná a ještě nešťastněji přeložená. Potenciál by tam byl, ale někde během příběhu se ztratil. Není to nejhorší kniha, číst se dá, ale očekávání byla vzhledem k hodnocení o dost vyšší. Mě tedy příliš nezaujala.

26.12.2023 2 z 5


Tajemství v nás Tajemství v nás Anna Savas

Styl této knihy mi moc nesedl. Do postav jsem se absolutně nevžila. Snaha vykreslit skupinu přátel jako rodinu vážně selhala. Nevím, do jaké míry za to může překlad, protože ten se vážně nevyvedl. Není to vyloženě hrozné, jako podprůměrná oddechovka se to dá. Uvidím, co další díly.

06.03.2023 2 z 5


Srdcem proti zdi Srdcem proti zdi Mariana Zapata

Ach ano, chápu, že je to slow burn romance, ale proč kniha končí tím, že se konečně dají dohromady, uběhnou dvě stránky a střih - epilog? Takovou dobu na to člověk čeká. Dále mi upřímně chybí střídání vyprávění obou hrdinů, to bych vážně ocenila. A ano, Mariana Zapata se ve svých knihách ráda opakuje a je to obtěžující. V této knize to bylo například neustále popisování postavy hlavního hrdiny a otřásání schodů. Uf. To už mě vážně nebavilo. No. Ale. Stejně dávám plný počet, protože to prostě autorka umí, neee, že nee.

25.02.2023 5 z 5


Co když uvěříme Co když uvěříme Sarah Sprinz

Knihu jsem začala číst bezprostředně po přečtení druhého dílu, do kterého jsem se skutečně zamilovala, možná proto mě tento díl maličko zklamal, duší jsem byla stále u postav z druhého dílu a mělo to na mě při čtení vliv. Nicméně stále skvělé čtení, teď bych brala příběh Colea!

06.12.2022 4 z 5


Co když zůstaneme Co když zůstaneme Sarah Sprinz

(SPOILER) Po dlouho době jsem se zamilovala. Ano, mělo to chyby, nedostatky, ale dávám plný počet. Nicméně musím zmínit, že důvod, proč na ni byl Em naštvaný a měsíce s ní nemluvil, byl dost zvláštní a bylo to rušivé. Vždyť nic neudělala, pořád nechápu, o co mu vlastně šlo... Jasně, byl to jejich domov, ale vždyť s tím Amber neměla nic společného. Vzdycky se musí objevit něco, co hlavní hrdiny rozdělí, těsně před velkým finále, to beru, ale chtělo to prostě jinou zápletku. A ano, bylo to podobné příběhu Sawyer a Isaaca, ale možná proto jsem se do příběhu zamilovala. Víc podobných!

01.12.2022 5 z 5


Odkaz Odkaz Elle Kennedy

(SPOILER) Dávám plný počet hlavně z nostalgie k této sérii, je to srdcovka. Bylo skvělé podívat se zase na životy našich hrdinů, stále to mělo jiskru, nápad, nebylo vždy vše jen růžové a plné sexu, bylo to takové opravdové, ze života. Nechyběl tomu humor tak typický pro autorku. Zároveň mi maličko vadí, ze jsme si už nepočetli o rohovou Garetta s novináři o svém dětství, když se s tím konečně rozhodl vyjít ven. A co Hanniny rodiče, jak tahle linka dopadla? A ty, Hanno! Měla jsi mu to říct dřív, holka! Každopádně.. Stále nevím, zda mám Sabrinu ráda, nebo ne. Ale to je v pořádku, každá postava je svá, jiná a drží se toho, jaká je! A Alexandr byl také boží.

16.11.2022 5 z 5


Hříšná noc Hříšná noc Elle Kennedy

Příliš krátké, příliš uspěchané, neoriginální. Taková průměrná, spíš podprůměrná šeď. Žádný náboj, nápad, žádná emoce, alespoň pro mě ne. Neurazí, ale rozhodně nenadchne.

09.06.2022 2 z 5


Kulti Kulti Mariana Zapata

Ano, skutečně to neustálé "kadí" a "ponožky velké holky" kazilo celkový dojem. Nicméně kniha mě pohladila po duši i srdci a stála za to. Fotbalové prostředí bylo celkem příjemné, i kdyz fotbal příliš v oblibě nemám. Jediný, co mi vážně chybělo, bylo vyprávění ze strany Kultiho. Fakt bych chtěla být v jeho hlavě a vědět o něm víc, určitě by to příběhu dodalo šťávu!

30.05.2022 4 z 5


Stínová hůlka Stínová hůlka Laurie Forest

(SPOILER) Energetické dráhy, energetické kanály.. Pořád dokola, bylo to už únavné. Navíc když se člověk prokouše tolika stránkami a dvěma předchozími díly a konečně se dočká toho, že Elloren zjistí, jak je mocná, tak o svou moc hned zase přijde, a ani ji ještě nepoužije, kromě kouzla na zapálení svíčky, což se zde taky neustále opakuje. A upřímně doufám, že uz se Elloren přestane litovat, protože to její ustavičné slzení je už otravné. Doufám, že další díl bude lepší, než tento.

03.05.2022 3 z 5


Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Tohle byla milá oddechovka, dokonce lepší, než první díl. Můžu jen říci, že mi v této sérii chybí vyprávění ze strany hlavní mužské postavy, třeba do hlavy Willa bych se moc ráda podívala.

22.04.2022 4 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Dávám plný počet, ale hlavně s ohledem na moji oblíbenost Colleen, jinak bych asi hvězdičku ubrala. Je to čistě jen tím, že mě zcela nepohltila ta neskutečně romantická dějová linka a kniha začala být pro mě Colleenovsky zajímavá až ke konci. Taky musím podotknout, že tentokrát jsem zápletku uhádla už dopředu, i když ne se všemi detaily, takže mě i tak pár věcí překvapilo.
Dále si musím postěžovat na překlad knih od Colleen a to typické "pravička a levička." Tento překlad mě neskutečně vytáčí, kdykoliv na něho v nějaké knize narazím, což u Colleen bývá prakticky skoro v každé. Zároveň mi nejde do hlavy klesající úroveň korektury knih, a to myslím všeobecně. Ve starších knihách člověk jen tak nenarazí na překlepy a chyby v textu, ale tyto novější překlady jsou prostě jedna velká katastrofa. V této knize tak odhadem 6 - 7 chyb v textu, a to myslím nepřehlédnutelných, kdo ví, kolik by člověk napočítal, kdyby se na to zaměřil. Je to smutný.

27.12.2021 5 z 5


Chlap snů Chlap snů Kim Jones

Tak jo. Nejdřív jsem si myslela, že knihu odložím a nedočtu. Pořád mě jen napadalo:" Bože, ta holka je fakt kráva," ale později jsem jí přišla na chuť a knihu si vlastně užila a dokonce se i pobavila.

03.11.2021 3 z 5


Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

V polovině knihy jsem byla dost zklamaná, tak jsem si tu pročítala komentáře a uklidnila se tím, že cca první polovina knihy je trochu nuda, ale pak se to změní. Knihu jsem dočetla, ale tu změnu jsem nezaznamenala. Nebylo to vyloženě špatné, ale rozhodně mě to nenadchlo, vlastně se skoro v celé knize vůbec nic nedělo, jen si hlavní hrdinka zapisovala do diáře úkoly různýma barvama, a pak si je odškrtávala..

12.06.2021 3 z 5


Důvodné pochybnosti Důvodné pochybnosti Whitney G. (p)

Opět byl na knize nejlepší začátek, byl poutavý a čtivý, průběh a konec již tolik ne. Je to škoda, kniha měla dobře našlápnuto, nicméně solidní žánrový průměr.

04.06.2021 3 z 5


Výzva Výzva Elle Kennedy

Miluju autorku, i sérii, nicméně bohužel Výzva patří k těm slabším knihám. Možná, že mi jen tolik neseděly hlavní postavy, nicméně i tak dávám vyšší hodnocení, než si kniha zaslouží. Ono taky.. Celou knihu "poslouchat" výlevy holky, co si není jistá svojí postavou dost otráví, i když se s ní dokážete ztotožnit.

31.05.2021 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

(SPOILER) Kniha byla zajímavá, řekla bych, že za přečtení stojí, nicméně jen za jedno. Místy už to bylo roztahané a musím říct, že ke konci už mě Rachel šíleně iritovala s tou svojí slabou, ufňukanou povahou. Vrah mi byl víceméně jasný skoro ihned, i kdyz jsem chvíli podezřívala i Annu. :-)

24.05.2021 3 z 5


Drzý kravaťák Drzý kravaťák Vi Keeland

Musím říct, že se mi nejvíce líbil začátek knihy, postupně se do příběhu začaly nabalovat další a další zápletky a už to nebylo ono. Nicméně to byla příjemná kniha a začátek knihy jsem si skutečně zamilovala, své místo v knihovně si tedy najde.
Každopádně, co ty chyby a překlepy v textu? Občas mi přijde, že ty knihy pořádně nikdo z korektorů nečte, necetla jsem v poslední době novější knihu, ve které by nebyly chyby a překlepy, je to smutný.

22.05.2021 4 z 5


Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

Tak já nevím, asi jsem jedna z mála, která z této knihy není pomali v sedmém nebi. Kniha byla příjemná, ale žádná pecka to nebyla, ani ve mně nezůstala. Vlastně se v ní téměř nic nedělo. Působilo to na mě dost nerealisticky, Eden nejdříve největší odmítač lásky a citů ever, a pak z minuty na minutu z ní byla preslazená zamilovaná husička. Trošku zklamání :-)

20.05.2021 3 z 5


Přísně tajné Přísně tajné Elle Kennedy

Po dlouhé době dokonalé čtení. Žhavé, sexy, milé, obsahující vše, co má kniha tohoto žánru mít.

13.03.2021 5 z 5


Když jsme se poznali Když jsme se poznali Sarina Bowen

Z lásky k autorce dávám o hvězdičku víc. Příběh byl milý, sladký, jen tomu možná něco chybělo. Asi ta druhá autorka :-)

10.03.2021 3 z 5