Co když uvěříme přehled

Co když uvěříme https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495897/bmid_co-kdyz-uverime-ceY-495897.jpg 4 167 167

Co když... série

< 3. díl

Hope MacKenzieová je obyčejná holka z farmy, která se vydala do Vancouveru studovat kreativní psaní. Vymýšlení příběhů ji táhne odedávna, ještě na střední zveřejnila veleúspěšnou fanfikci o zbožňovaném zpěvákovi Scottu Plymouthovi, který vystupuje pod jménem PLY. Jednoho dne Hope obdrží lukrativní nabídku na její vydání, současně však potkává skutečného Scotta. Okamžitě ho pozná, i když zpěvák vystupuje pod zvířecí maskou a poslední rok se stranil veřejnosti. Hope navíc zjišťuje, že studují stejný obor a musí na semináři spolupracovat. Scott vůči ní zaujme odmítavý postoj, který nalomí až divoká halloweenská noc. On zjišťuje, že Hope není žádná potřeštěná fanynka a ona zase, jak je Scott osamělý. Dívka postupně proniká do jeho osobního života i stinných stránek šoubyznysu a dozvídá se, že má její fanfikce k realitě blíž, než by si přála. Je pro Hope důležitější Scottovo soukromí, nebo lákavá nabídka nakladatelství, která by vyřešila finanční trable jejích rodičů? A dokáže se Scott postavit vnitřním démonům i tlaku okolí a vrátit se na hudební dráhu?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

What If We Trust , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co když uvěříme. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

petulkapeta
28.04.2024 5 z 5

,,Když jsem tě poznal, ani jsem tě nechtěl mít rád. Ale ty jsi mi nedala na vybranou. Jsi tak skvělá."
Ano Hope byla skvělá a na její příběh jsem byla hodně zvědavá, jen bych to tak neskousla lehce s Jenn jako ona. A i když jsem že začátku necítila sympatie ke Skotovi, tak později jsem ho pochopila naplno...

Mistylady
26.03.2024 5 z 5

Poslední díl série byl zase trošku jiný než ty předchozí. Tentokrát se řeší hodně silné téma depresí a pokusu o sebevraždu.
Celá kniha je neuvěřitelně napěchovaná pocity.
Hope miluje psaní a proto se vydává do Vancouveru, aby ho mohla studovat. Jaké je její překvapení, když na večírku u přátel potkává svého idola, zpěváka PLY, který se sice při koncertech maskuje, ale ona zná každý jeho pohyb, stavbu těla i jeho hlas. Dřív o něm dokonce napsala fanfikci, která je hodně úspěšná.
A o to větší překvapení ji čeká, když ho potká i na semináři tvůrčího psaní. Dokonce jí je přidělen jako partner pro studijní projekt. To by se z něj ovšem nesměl vyklubat naprostý idiot :D
Scott se snaží chránit se, myslí si, že Hope je jen poblázněná fanynka. Postupně zjišťuje, že je v ní víc a stejné zjištění probíhá i u ní. Pomalu se sbližují, když v tom velké nakladatelství projeví zájem o Hopinu fanfikci. Hope stojí před velkou volbou... chránit Scotta nebo svou rodinu, které by peníze za knihu moc pomohly?

Bylo to zase super. Víc temnější, hlubší a víc citovější než předchozí knihy. Téma depresí, vyhoření, pocit nedostatečnosti se táhne celým příběhem. Autorka nám dá nakouknout do rozervané duše zpěváka a do šíleného světa celebrit stíhaných paparazii.


Zuzíček77
14.03.2024 5 z 5

Máme tu poslední díl série Co když. Miluju každý jeden díl každý je něčím trochu jiný. I tento je skvělý, kniha je krásně a procítěně napsaná. Chvíli máte na tváři úsměv, potom husí kůži a nakonec se o Vás pokouší slzy. Příběh obyčejné holky co si píše fiktivní příběh o hvězdě, který vlastně není úplně fiktivní. Chviličku mi trvalo než jsem se do toho začetla ale pak se to četlo samo. Scott i když se ze začátku jevil hrozně, mi také přirostl k srdci, Jeho příběh byl silný až mrazí, když z něj sláva udělala jen prázdnou schránku. K této sérii se určitě ráda vrátím, každý jeden díl je originál a opravdu musím vyzdvihnout ty obálky knih, jsou nádherné.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Pohřbené kosti, Musím tě zradit a další knižní novinky (38. týden)

18.09.2022


Citáty z knihy (1)

V smutku si vystačíme i sami se sebou. Ale když chceme prožít plné štěstí, musíme se o něj s někým podělit.“


Kniha Co když uvěříme v seznamech

v Přečtených226x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených8x
v Knihotéce244x
v Chystám se číst141x
v Chci si koupit49x
v dalších seznamech5x

Autorovy další knížky

Sarah Sprinz
německá, 1996
2021  82%Co když se utopíme
2022  86%Co když zůstaneme
2023  82%Kdekoliv
2022  86%Co když uvěříme
2023  79%Kdokoliv