1_mako 1_mako komentáře u knih

☰ menu

V jejím srdci svět se tříští V jejím srdci svět se tříští Jonathan Dylan Barker

Ufff. Ma to akciALE! Zbytecne natahovani stran zbytecnymi popisy, ktere ale vubec nemaji s dejem nic spolecneho. Zbytecne a ubira to na cetbe. Hlavni hrdina jde do knihovny neco zjistit a vy se dozvite, jak dlouho tam ta knihovnice je a kdy se se svym manzelem do mesta prestehovala. Dulezita informace? Hlavni hrdina s tou knihovnici ani nemluvil, v cele knize uz o tom neni zminka. Proste zbytecna informace. Kdyby to bylo jen okrajove - ok, ale cela kniha je timto protkana. Bez tohodle by kniha mela o tretinu stranek mene a lepe by se cetla. Hodne jsem se premahala to cist (prave kvuli tomuto). To je jako byste chteli varit gulas a nasli si na nej recept, ale prvne byste si museli precist, kdo a kdy vymyslel sporak a jak funguje.

Spoiler!!! A to jeho piti? Z hlavniho hrdiny udela autor ochlastu a pul knihy cteme, kde se snazi najit chlast. A to ze normalne ridi auto (porad na mol), de facto funguje a pak nakonec za to vlastne nemuze? Jde mi to proti srsti.

Od autora doporucuji jeho “Opice - ty jsou luxusni. Jde k veci, ma to smrnc, zadne zbytecne omacky.

Tohle u mne zklamani. Ale cist se to da.

25.01.2024 3 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Prumer…jednu chvili jsem mela i pocit, ze autor je zena, zvlastne u tech niternych popisu vzhledu, upraveneho oboci ci satu, co mel kazdy den kdo na sobe. Pribeh ctivy, ale urcite to neberu jako best. Mozna proto, ze par detektivek za sebou uz mam. Oddechovka fajn, ale za mesic uz si nevybavite, o cem to bylo.

27.11.2022 3 z 5


Skrytá píseň Skrytá píseň Valentina Nazarova

Mno….cist se to da. Knihu, kterou jsem precetla a za par dnu si na ni ani nevzpomenu. Neurazi, neprekvapi. Konec mi prijde vylozene jako natahovani poctu stran (tedy mozna i zacatek, nez se zacne neco dit). Tak kdo je teda vrah?

Jako oddechovka na dovcu nebo do vlaku se da, ale vic ne.

22.06.2022 3 z 5


Židovka z Toleda Židovka z Toleda Lion Feuchtwanger

Doporučuji!

20.12.2021 5 z 5


Zrcátko Zrcátko Karl Olsberg (p)

Čtivé. Příběh uvěřitelný. Ale zpracování až moc naivní, strohé, jednoduché a bez emocí. Nebo já tam aspoň žádné nenašla. Zbytečně moc různých příběhu/postav, které nejdou do hloubky. Mám ráda nějaké hlavní postavy? Já nevím…takové studené (německé) odvykládání příběhu. I přes tolik stran tam nebylo nic, abych si nějakou náklonnost k postavám vytvořila. Každopádně jako snadné čtení na dovču asi fajn. Bude zapomenuto stejně rychle, jak rychle se dá kniha přečíst.

20.12.2021 3 z 5


Benátský proces: Návrat porodní báby Benátský proces: Návrat porodní báby Roberta Rich

Cteno na zaklade docela pozitivniho hodnoceni tady na databaziknih. Tato kniha je velmi chuda na jakoukoliv zapletku. Jsou zde jen dve dejove linie. Zadne napeti - vlastne i ten pribeh je znacne jednoduchy. Rozhovory prazdne, naivni a tezko uveritelne. Rozvlacneny popis ve mne evokuje spise snahu o “napsani co nejvice stran”. Bez neho by se kniha scvrkla tak na tretinu. Cele mi to pripomina snahu o nejaky pokus o svetovou romanci, ale je to tak maximalne kniha pro nactilete. I kdyz i pro ne bych doporucovala daleko lepsi tituly. Pokud jsi ctenar, ktery chce kvalitni ctivo - tohle urcite necti. Muj tip na knihu s zidovskou tematikou: Zidovka z Toleda.

07.12.2021 2 z 5


S každou padající hvězdou S každou padající hvězdou Susan Elizabeth McClelland

Jako bych cetla knihu ze stredoveku - tak vzdalene, tak cizi...tohle se mne preci netyka. Jenze tento pribeh je z roku cca 2000 a neni to sci-fi, je to realita milionu lidi na teto planete. My, ze zapadu, jsme nastvani, kdyz dostaneme studenou veceri. Tam jednu studenou veceri ji cela rodina tyden.

Pribeh chlapce, ktery zil v bubline propagandy, nez ta bublina praskla. A pak drsne probouzeni se do reality a boj o holy zivot. Zajimave bylo i sledovani vnitrniho boje chlapce, ktery propagande veril, protoze v ni byl vychovavany a pak stret s realitou, kterou si musel prozit. A i presto stale vnitrne bojoval, cemu verit ma a cemu ne.

Spoiler: a kdy vy jste videli svou prvni popravu?

31.05.2021 4 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

(SPOILER) Usmevna knizka...(SPOILER). Neni to vubec muj salek kavy, ale chtela jsem cist neco lehkeho. No....takova kniha pro nactilete (krom tedy poslednich par stran, kdy muz po prvnim sexu pozna predstirany orgasmus, aby pak sve mile privede asi desetinasobny orgasmus). Jupiiii. Nejak jsem si naivne myslela, ze po 50 odstinech ty eroticke knihy (kor k docela vysokemu hodnoceni) budou propracovanejsi. PRIBEH: zadny DEJ: zadny FORMA: nizka. Ale sem tam tam bylo par usmevnych momentu (kazimrdka vs nabijec). Pro koho je kniha urcena: pro ty, co stale veri na bohateho, opaleneho a uzasne sexy a smyslneho prince, ktery ma nespocet sexualnich zkusenosti a veri, ze prave ONY ho zmeni ;)

30.03.2021 2 z 5


Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

To byla jizda! Doporucuji!! Napinave, bez zbytecnych a zdlouhavych popisu a presto vse dopodrobna popsane. Silene a presto skvele ctive. Slusne zakoncene. Urcite si triologii jednou znovu prectu. Bude to zajimave cteni z toho druheho pohledu, kdyz uz vim, kdo je “vrah”.

27.09.2020 5 z 5


Projekt manželka Projekt manželka Graeme Simsion

Zábavná oddychovka (y)

10.07.2017 4 z 5


Hořící drát Hořící drát Jeffery Deaver

Pro někoho, kdo má rád vše okolo elektřiny - super kniha! Já jsem naopak velký laik a mnohdy až odborné popisy mě spíše nudily. Styl a zápletka dostává ve všem autorovi...jen elektřina není zrovna mé hobby...

18.05.2017 3 z 5


Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Doporučuji, zatím jedna z nejlepších detektivek, co jsem četla.

06.12.2015 5 z 5