Eldar80 Eldar80 diskuze u autorů

☰ menu

L. Ron Hubbard

V poslední době se u jeho knih objevují pozitivní hodnocení. Proto je dobré vědět, že Hubbard byl autor fantasy. Nepsal o psychologii a už vůbec ne o esoterice. Zkráceně řečeno byl podvodník. Pokud by jeho seberozvojové knihy šly někam zařadit tak mezi New Age.
Doporučuju vizuálně zběsilé dílo: NEJVĚTŠÍ PODVOD V DĚJINÁCH LIDSTVA.
Nachází se na youtube kanále Mikýřova úžasná pouť internetem. Video se věnuje především problematice Scientologické církve v ČR. Nenechte se odradit vulgárním pojetím.

19.04.2024


Thubten Yeshe

Při editaci autora jsem odstranil titul Lama, ale vlastně nevím, co je správně. U některých lamů je uveden, u některých zase není. (Lama, Čhögjal, Rinpočhe jsou všechno tituly, které se někdy uvádí, někdy ne.) Asi by tam ten titul měl zůstat, když je uveden i na knížce. Ale pak by zase jméno mělo být Ješe a ne Yeshe. Omlouvám se.

22.12.2023


Joseph Mercola

Autor je uveden na prvním místě v seznamu 12 hlavních antivaxerů, který vypracoval Patrik Kořenář na svém kanále Spiknutí:
https://www.youtube.com/watch?v=QxieUXGhzd8
čas: 10:50

05.10.2023


Sri Chinmoy

Jen informativně. Další kontroverzní učitel. Něco je zde v článku "Otazníky kolem osoby Sri Chinmoye":
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/otazniky-kolem-osoby-sri-chinmoye.A_990301_154624_domaci_jpl
Lze najít i články k odstranění jeho sochy na pražské Kampě v srpnu a září 2020, kdy byla vrácena zpět jeho příznivcům.

22.05.2023


Greta Thunberg

V lidovkách vyšel článek, ale je za paywallem:
"Známé mládežnické hnutí Fridays for Future (FFF), které před čtyřmi lety založila mladá švédská klimatická aktivistka Greta Thunbergová, se přidalo k antisemitské kampani společnosti Amnesty International (AI) a dalších tzv. pokrokových neziskovek."

20.08.2022


Bart D. Ehrman

My nejsme ateistická země. Ateistů je zde kolem 20%. To je jasně vidět na studii "Hodnoty a postoje v České republice 1991–2017", ve které vyšel počet ateistů na 14%. U nás je jen mnoho lidí, kteří se nehlásí k žádnému náboženství.

05.03.2022


Marian Kechlibar

helena8303: jeho blog je normálně dostupný: kechlibar.net
Žádné přihlašování není potřeba. Přihlášení je nutné do diskusního fóra a všechno je v češtině.

12.02.2022


Yuval Noah Harari

To použití slova kabala v předešlém článku je tedy neuvěřitelně stupidní. Jako by nešlo použít slovo konspirační, které se též v článku používá. Vzhledem k tomu, že údajně tohle slovo používá i Harari, tak moje mínění o něm ještě víc kleslo.

25.11.2020


Greta Thunberg

Ekofašistická loutka. Jestli někdo dokáže zničit racionální diskusi o změně klimatu, tak je to ona. Její příznivci by si měli uvědomit, jak tuhle vadnou osobu vnímá názorová opozice. A krom toho, o žádné životní prostředí přece nejde, je to jen další figurka v boji proti "kapitalismu bílého muže". Je mi jí líto.

04.12.2019


Anastasia Novych

Paní údajně neexistuje a jedná se o pseudonym. Skutečný autor by měl být Igor Michajlovič Danilov. Kdo ví zda se dá tato informace ověřit.

08.11.2019


Jiří Krutina

LMih: Fotka již byla opravena.

14.12.2018


Klára A. Samková

Paní Samková řekla pravdu o islámu a to jí intelektuálové nikdy neodpustí. Už se těším až si její knihu přečtu.

28.02.2018


Paul Williams

Od tohoto autora nedoporučuju žádnou budhistickou knihu. Jeho poznání budhismu je čistě intelektuální a rozumové. Přestože 20 let studoval budhismus na vysoké škole - nepochopil ho. Dokonce o tom jak ho nepochopil napsal knihu Neočekávaná cesta.

20.01.2017


Antonio R. Damasio

Doporučuju TED přednášku:
https://www.ted.com/talks/antonio_damasio_the_quest_to_understand_consciousness

29.06.2016


Ivan Odilo Štampach

Pan Štampach nerozumí náboženství ani esoterice a podle mě nemá právo si říkat religionista. Rozhodně od něj nemám zájem nic číst, protože jeho názory z médií jsou úplně ubohé. Možná by mohl napsat něco o politické korektnosti nebo neomarxismu, protože v tom se nejspíš vyzná. Pokud takový člověk učí religionostiku, tak se nedivím, co nám to leze z humanitních fakult za absolventy. Tyto svoje názory opírám o pár rozhovorů co jsem s ním kdysi měl a které se týkaly hlavně esoteriky a okultismu. Přiznávám se tedy, že jsem od něj nic nečetl, protože je to pro mě spíš zmatený intelektuál a encyklopedista. Možná tak po stránce faktů jeho knihy nemusí být špatné, ale já si raději seženu něco jiného. Nejlépe od někoho, kdo ví i rozumí tomu o čem píše.

06.06.2016


Warren Kenton

Jeho knihy o kabale jsou sice jedny z mála co vyšly v češtině, ale bohužel se nejedná o autentickou tradici kabaly. Toledská tradice je pouze směr jak Warren Kenton pojmenoval svou vlastní interpretaci kabaly. Jeho knihy se tedy nedají brát jako knihy o kabale, ale spíš jsou o tom, jak on sám kabalu pochopil. Koho tedy zajímá autentická tradice kabaly musí bohužel hledat jinde např. knihy od Aryeha Kaplana nebo Gershoma Scholema. Pokud tedy v jeho knihách narazíte na rozpory nebo se vám nebude něco zdát, je nutné mít na paměti, že informace, které předkládá nejsou relevantní a jeho knihy chápat jako inspiraci a ne jako zdroj faktů.

04.01.2015


Raymond E. Feist

Začínám se bát, že vrcholem jeho tvorby je sága o Impériu následovaná Trhlinovou válkou. Právě jsem dočetl tři díly Odkazu trhlinové války a bylo to velmi slabé. Pokud očekáváte stejnou úroveň jako první dvě, určitě tuhle ságu nečtěte. Jedná se vlastně o jeden velký příběh Jimmyho Ručky. Každopádně přečíst si celý příběh Trhlinové války a pak Ságu o Impériu je naprosto úžasný zážitek. Vůbec jsem nečekal jak moc mě životní osudy Mary z Acoma zasáhnou... (Komentář budu postupně upravovat.) 4.1.2015 Hadí ságu jsem dočetl už dávno, ale jeho knihy, které následují po Impériu jsou pro mě značné zklamání. Nějak se k úpravě komentáře nemůžu přinutit.

06.09.2014