Klára A. Samková

česká, 1963

Diskuze (3)

Přidat příspěvek

helena8303
07.01.2023

Aniž bych se vyjadřovala o schopnostech paní Samkové chápat islám, vím jedno.
Ta paní umí psát, narozdíl od různých neumětelů, kteří jsou jenom zapálení amatéři.
Její zájem o veřejné dění je velký a byl jí zřejmě dán do vínku. A protože je současně i srdcař, tak někdy ujede, dopustí se omylu.
Ale jen ten, kdo nic nedělá, nic nezkazí. A paní Klára je pilná žena. A nikdy nenudí.
Můžu s ní v mnohém nesouhlasit, ale musím si jí vážit. Za to, že nastoluje závažná témata.

Eldar80
28.02.2018

Paní Samková řekla pravdu o islámu a to jí intelektuálové nikdy neodpustí. Už se těším až si její knihu přečtu.


LordSnape
05.09.2016

Klára Samková je přesně ten případ rádoby vzdělance s plejádou univerzitních titulů, avšak s inteligencí muflona a selským rozumem na úrovni slunečnice, která se také natáčí jen za sluncem. Tímto se omlouvám všem muflonům. Podobně jako docent Konvička, známý broukolog, si přihodila tu svoji za boj proti islámu. Co k tomu říct? Je aspoň vidět a tak se může ucházet o nějakou veřejnou funkci. O to jde především.

Vůbec tristní na celém jejím počínání je naprostá neznalost hloubky problému. Ohánět se šaríou, salafismem, smyšlenou "halal" porážkou (ve skutečnosti se nazývá jinak a není moc rozdílná oproti té naší "lidské" na jatkách) a podobnými slovy umí každý diskutolog na Facebooku. Předně bych chtěl upozornit, že salafismus, který je takto označován za radikální, je ve své podstatě neškodný, protože ač je ve svých postojích a názorech tvrdý, odmítá násilí a žije si ve své uzavřenosti. Nicméně ze salafistického islámu se velmi často rekrutují právě džihádisté a to je ten problém. V celém islámu zajímá asi takové procento jako radikální křesťané, kteří by nás nejradši přikovali v kostele k Bibli. A proč se o nich nemluví? Protože nejsou in a nejsou ani nijak sdružení, narozdíl od ISIS.

Jako největším příkladem své naprosté ignorace a nezájmu ověřovat si fakta a informace, která následně Samková používá a sdílí, může být dnes už známý recesistický hoax, původně sdílený falešným profilem mluvčího Ovčáčka, s citací o muslimech od pana Wericha. Tento post prolítl sociálními sítěmi jako kulový blesk a zvedl ze židle nejednoho fanouška tohoto komika, jenž pohrdal právě lidmi, jako je tady paní Samková. Jednalo se o "fakt opřený o autoritu", kdy falešnou informaci zaštíte známou a respektovanou persónou. Ostatně Klára Samková se pak sama vyjádřila k tématu, že v 99% případů informace nelze ověřovat, protože média sledují jen vlastní zájmy a tudíž je to ztráta času. Wtf? Co je tohle za bojovníka? Jaká média? Tohle bylo součástí veřejné sociální sítě a to není žádné oficiální/tiskové médium. Za pravdu a svobodu se necháme unášet člověkem, který naprosto rezignuje na základní rozpoznávání věcí okolo nás? Teď už jen chybí ona parafráze o tom, že pravda to sice nebyla, a Jan Werich to asi vlastně neřekl, ale mohl by.

Dnes je móda být skálopevným zastáncem té naší židovsko-křesťanské kultury. Když mi bylo 15, byl silně sílící trend zas být zastáncem proti křesťanství, protože jsme vzešli všichni z pohanského zázemí a kultury okolo boha Radegasta. No a co se dělo za 2. sv. války je asi už jasné všem. Co přijde příště? Být hrdý na to, že jsme v tom svém středu cajk, páč nás neohrozí globální oteplování a tudíž se nás rostoucí hladina moří a oceánů netýká? A vlastně globální oteplování ani neexistuje. Nikde nic netaje, nic nevymírá, komíny nekouří.... To už razil náš pan bývalý prezident narcis Klaus.

Pokud se chce člověk něco dozvědět o islámu s tím, jak to doopravdy stojí a leží, měl by číst knihy od arabisty Bronislava Ostřanského nebo slovenské velvyslaňkyně Emíre Khidayer.