Po Evropě s maminkou přehled

Po Evropě s maminkou
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204807/po-evrope-s-maminkou-204807.jpg 3 1 1

Svérázný a vtipný cestopis autorky, populární advokátky JUDr. Kláry A. Samkové, Ph.D., jejíž matka, historička a pedagožka Eva Samková, kdysi rozhodla: Když nemůžeme cestovat na Západ, milá dcero, tak budeme cestovat na Východ. Popisuje eskapády cestování zejména po dalekých končinách někdejšího Sovětského svazu a na ně navazují příběhy z cest Kláry A. Samkové s její dcerou Dariou s mnoha zajímavými postřehy, komentáři a srovnáními. Projezdily s batůžky celou Evropu, jejich prioritou byly památky a především zážitky. Vyprávění o cestování se mísí a mnoha pozoruhodnými úvahami. Klára A. Samková se narodila v roce 1963 v Brně, vystudovala právnickou fakultu, věnuje se především problematice rodinného práva a lidských práv, provozuje vlastní právní praxi už od roku 1994, často na sebe upozorňuje zajímavými kauzami a pozoruhodnými veřejnými vyjádřeními. Kromě této své profesní kariéry, která je propojena s výraznou stopou společenské a politické angažovanosti, poutá pozornost i jako literátka. Dosud vydala „americký cestopis“ Moje cesta za Scarlett, autentický příběh Falešný asistent na křídlech parlamentu, významnou studii Romská otázka – psychologické příčiny sociálního vyloučení Romů (vyšla i v angličtině), bestseller Zbavte mě toho pitomce/Sundejte ze mě tu mrchu o rozvodech a knihu svých blogů Píšu, takže žiju. Její nový cestopis je vyjádřením intimnější osobní polohy a přesvědčení, že její vlastí je především Evropa.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Po Evropě s maminkou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

LenWer
26.02.2019

Přišlo mi to jako velmi zajímavý a netradiční cestopis. Trochu střižený politickými komentáři, historickými poznatky, ale hlavně - nikdy by mě nenapadlo, že se dá cestovat i způsobem, kdy si nevybírám hlavní "taháky" navštěvovaných míst, ale dá se ponořit i do nečekaných zákoutí a využít je pro výuku matematiky apod. Ráda bych měla tolik času a prostředků, abych si mohla dovolit jen tak na víkend sbalit batoh a vyrazit se "vzdělávat" do světa.

alwa
25.01.2016

Nevim, co si o tehle knize mam myslet. Mam z ni rozporuplne pocity. Nemuzu ani hodnotit, protoze jsem ji nedcetla. Nektere casti byly zajimave a vtipne, ale do knihy jsem se musela jakoby nutit. No nevim, treba nekoho zaujme.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Po Evropě s maminkou v seznamech

v Přečtených5x
ve Čtenářské výzvě3x
v Chci si koupit1x