Ztracený deník profesora z Essexu aneb podivuhodná zvířena

Ztracený deník profesora z Essexu aneb podivuhodná zvířena https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357128/bmid_ztraceny-denik-profesora-z-essexu-a-DTu-357128.jpg 4 44 10

Deník přírodovědce, který v době páry a velkých cest ztroskotal na odlehlém ostrově a objevil tam řadu zvláštních zvířat, pobaví a zaujme nejen dětské čtenáře. Dvojveverka luční, citroňák cukrodárný nebo tufýž jednorohý – to je pouhý zlomek živočichů, za jejichž spatření by dnes každý ředitel zoo dal půl zahrady a pandu navrch... A k tomu stopa po tajemném obyvateli ostrova: zmizel, nebo tu dosud někde je? Zápisky, ztracené víc než sto let, objevila a k vydání připravila Olga Černá, ilustrace fantastických zvířat pořídil Miroslav Šašek. Pro přírodovědce od osmi let, ctitele dobrodružství a milovníky záhad, jichž je naše Země plná.... celý text

Přidat komentář

lucakuca
24.09.2021 4 z 5

Přijel, viděl, zapsal, odjel a vzpomínal.
Zvířecí přátelství k neznámému člověku, to bylo - pro mne - to nejkrásnější z knihy.

".... Moji zvířecí druhové se rozložili okolo mne a podle své nátury buď pospávali, tulili se mi k nohám, nebo na mě upírali zvědavé oči."

Corso
29.05.2021 4 z 5

Ked mi to minule prislo v baliku s ostatnymi knihami z eshopu, myslel som "Jej oni mi pribalili nejaky zapisnicek ako bonus" bo to bolo obratene titulkou dolu. Je to fakt knizocka do ruky len o nieco vacsia ako pokrove karty. Alebo legendarny Muj zalesacky zapisnik. (Mimochodom k nemu sa tiez raz v nejakej recenzii dostanem, retro jak svin!) Je to samozrejme pre deti, alebo pre zvedavca dospeleho. je to strateny dennik profesora takze forma dokonale sedi. Len tie ilustracie by si zasluzili vacsi format. Nastastie ku koncu su aj farebne a cloveka mrzi ze cela knizocka nie je tak uzasne farebne ilustrovana. Ale aj to ma svoj dovod! Obrazok je ku kazdemu zvieratku ktore profesor so svojou zenou stroskotani na neznamom ostrove stretnu. Vyvolavaju usmev. Je to ale kratuckeee, precital som to rano v sobotu pri kave. A bolo vymalovane. Trosku malo. :)
No a teraz sup zase k dacomu "dospelackemu". Napr. k Neznalkovi.


Bája89
10.05.2020 3 z 5

Milá literární jednohubka plná zajímavých tvorů. Jednoho Citroňáka cukrodárného bych klidně brala domů a možná i jednoho mazlivého a lehce vlezlého jebemeze.

haki34
10.02.2020 5 z 5

Citroňák cukrodárný vede...aneb -- dnešní úlovek z knihovny, který nemá chybu :) sice v anotaci uvedeno pro přírodovědce od 8let, u nás nalezen v oddělení pro dospělé...(ale u nás je možné vše ;)) hned zaujal název, pak ilustrace a bylo rozhodnuto, že v tomhle dobrodružství pojedu taky !!! sice by jsem ocenila větší rozvinutí příběhu a detailů, ale i tak kratičká knižečka, pardón ztraceno-nalezený deník velmi pobavila...plně chápu profesorovo badatelské nadšení a je skvělé, že vydržel jen o sucharech, snažíc se nejíst nové kamarády :) ráda bych videla naživo také sulcovníka a čapíka temnotichého...
doporučuji všemi deseti !!!

Litocha
03.02.2020 4 z 5

Úžasná nadsázka, přehršel nápadů a hodnověrně působící stylizace. Zároveň se ale dotýká i etických problémů. Škoda jen, že je tak stručná, klidně bych snesla alespoň dvojnásobný rozsah.

Verpax
27.08.2019 4 z 5

Milá kniha. Přečetla jsem ji asi za hodinu a že je pro děti, jsem zjistila až na DK :)

Tobomicha
30.05.2019 5 z 5

Úžasný deník plný úsměvných záznamů a zajímavých ilustrací nejen pro děti.

magnolia
24.08.2018 5 z 5

Toto je malý knižní zákusek, ke kávě, nejlépe na zahradě... Profesor je k zamilování (i když ztroskotat s ním na ostrově bych asi nechtěla), jeho žena je míň roztomilá zato víc praktická, což se hodí :) Většinu knížky tvoří popisy zvířátek a je jich opravdu hodně a mají něžná a legrační jména i podoby. Škoda, že knížka nemá delší příběh. Snad se bude líbit i dětem, kterým je určená. Z krásně vypravené miniknížky na vás vypadne překvapení, tak jako na mne, tak dejte pozor :)

jerabora
24.05.2018 5 z 5

Skvělé. Roztomilá knižní jednohubka k pobavení. Zhltla jsem ji za večer, příjemně jsem se u toho pobavila, nic komplikovaného, ale zároveň nic hloupého. Koupila jsem si ji čistě pro radost, protože je i krásně udělaná, krásná obálka, krásné ilustrace, vtipný text.

HanKasp
09.11.2017 5 z 5

Vydařená vtipná kniha obsahující skvělý příběh o vědci a jeho ženě, kteří se jednoho dne vypraví na výzkumnou plavbu a ocitnou se na opuštěném ostrově plném podivuhodných zvířat.
Kniha dává čtenáři ponořit se do světa vlastních představ. Trochu mě zarazila nejapnost pana profesora, když nechal svou ženu na pospas několik dnů samotnou. Ale i tento fakt navíc zpestřuje dobrodružný příběh plný zvířat se zvláštním zjevem.

Štítky knihy

zvířata, fauna pro děti od 8 let ztroskotání, potopení lodě

Autorovy další knížky

Olga Černá
česká, 1964
2015  89%Klárka a 11 babiček
2004  92%Kouzelná baterka
2015  85%To je Praha
2017  89%Ztracený deník profesora z Essexu aneb podivuhodná zvířena
2014  77%Čtení není žádná nuda

Kniha Ztracený deník profesora z Essexu aneb podivuhodná zvířena je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených6x
Knihotéce12x
Chystám se číst15x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x