To je Praha

To je Praha https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244064/mid_to-je-praha-244064.jpg 4 42 7

Je Praha ještě pořád krásná, úžasná, okouzlující? Nezadupaly její půvab nohy milionů turistů, kteří se ženou po kamenných kostkách od Pražského hradu přes Karlův most na Staroměstské náměstí a zase zpátky? Praha je město věží, kopců, zahrad, uliček, domů, hospod, tajemství, příběhů, vzpomínek, lidí, zvířat a soch... Podívejte se na ni novýma očima. Projděte se po Praze s Michaelou Kukovičovou a Olgou Černou. Zavedou vás na mosty, ostrovy, rozhledny, do parků, do centra i na periferii. Dozvíte se, kolik mostů vede přes Vltavu, v kterém domě udělal díru ďábel, kam dohlédnete z Žižkovské věže a kde mají nejlepší chlebíčky. Přečtete si historku o chlapíkovi, který se proměnil v brouka, starodávné vyprávění o Golemovi i hrdinský příběh o siru Wintonovi, také o atentátu na Heydricha i o tom, jak si cestu po Pražském hradě zkracoval jeden skvělý prezident. Všude je na co se dívat a čemu se divit... protože v Praze je možné všechno.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež

Vydáno: , Baobab
více info...

Přidat komentář

adela2316
09.01.2024 5 z 5

Kniha se mi velmi líbí, úžasné ilustrace, budeme se k ní určitě vracet, protože po jednom přečtení čtenář nemůže plně prohlédnout všechny krásné a vtipné detaily.

boticelli
01.07.2022 5 z 5

Velice povedený průvodce Prahou pro (nejen) nejmladší čtenáře. Na stará kolena začínám sbírat i knížky pro děti, poněvadž někteří ilustrátoři jsou jednoduše geniální, například zde paní Kukovičová.


MilackovaN
24.11.2021 5 z 5

Spoustu zajímavých informací o našem hlavním městě. Nechybí zmínky o Karlově mostě, Pražském hradě nebo třeba i Petřínské rozhledně. Je zde popsaný atentát na Heydricha nebo třeba statečnost Nicholase Wintona, který zachránil okolo 669 dětí.

certik003
02.10.2020 3 z 5

Souhlasím s prvními názory na knihu, autorka téma víceméně jenom nakousne, různě přeskakuje z tématu na téma, možná by tomu pomohly nadpisy. Za mě je to trochu zklamání, od knížky jsem čekala víc.

Briv
14.01.2020 5 z 5

Protože Praha je moje srdcová záležitost, tak mi manžel tuhle knížku (spíš ze srandy, protože je pro děti) půjčil v knihovně. Mě se líbila moc, byla velmi vtipně napsaná a dokonce jsem tam našla i informaci, kterou jsem nevěděla. Osobně koláže nemám moc ráda, ale v tomhle případě je to pěkné - a těch detailů, co tam člověk vidí, pokud dobře kouká. Ovšem neumím si moc představit, že pomocí téhle knihy seznamuji děti s Prahou. Obzvlášť to není vhodné, pro někoho, kdo sám toho o Praze moc neví, protože v knížce to není nijak detailně rozvedeno.

TerJac
15.07.2016 3 z 5

Kniha je hezky zpracovaná, ale byla jsem velmi zklamaná. Nejen, že je to bráno jaksi "hopem" a je potřeba si k tomu dost dostudovat, abych dítěti objasnila již nakousnuté informace (raději toho mohlo být méně a lépe vysvětleno) ale mám pocit, že kniha jaksi dětem podsouvá jisté názory a pohledy. Některé pasáže mě vyloženě vytočily a nedivím se, že děti se na spoustu věcí dívají jinak a blábolí o nich občas tak, že si říkám "Odkud to proboha mají?" No, nebudu to zde dál pitvat, ostatně je to věc názoru, ale za mě zklamání.

bibi.r
31.05.2016 3 z 5

Výtvarně a graficky krásná. Jen já nevím, spousta různých nakousnutí "známých" legend a pověstí, ale já třeba všechny tak dobře neznám, abych o nich mohla dítěti dál vyprávět.