Kouzelná baterka

Kouzelná baterka https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14664/kouzelna-baterka-14664.jpg 5 49 9

Příběhy malého Františka, které zažívá s baterkou, dárkem od kouzelného dědečka. Text doprovázejí celostránkové koláže. Jednou v parku potká František kouzelného dědečka, dostane od něj malou baterku. Na co s ní posvítí, to ožije. Ale František by si měl předem dobře rozmyslet, kdy baterku rozsvítí, protože o "oživlou věc" se bude muset také postarat. A to není vždycky úplně jednoduché. Tak přijde na svět nejdříve jeho pejsek Petalík, potom Duchnouš, Boťata, Vlasátko, ale i zlý Bubluch.... celý text

Přidat komentář

Briv
17.02.2024 4 z 5

* Velmi zajímavý nápad s oživlými věcmi o které je potřeba se potom starat. Bavilo nás to se synem oba dva. Navíc nám knížka dala i docela dost námětů na povídání, co by se dělo při oživnutí některých předmětů a jak bychom o ně pečovali. Byla pro nás i inspirací, jak jde už z nepotřebných věcí, vyrobit něco nového. Koláž knihu krásně dopňuje.

adela2316
16.02.2024 5 z 5

Po delší době dětská kniha, která mě opravdu nadchla! Krásné jednotlivé příběhy s dobrým koncem, vtipné, propracované, no, srdce plesalo.


zazvorek
10.02.2023 4 z 5

Mně i dcerkám se dost zalíbil nápad nechat obživnout kdejakou "veteš" a dát jí jméno. Inspirovalo nás to k vytváření dalších novotvarů a vlastních tvorů z papíru, chytlo je to až nečekaně. Tedy, kniha coby inspirativní zábava s neokoukaným příběhem naprosto splnila svůj účel :-)

EmiClare
19.11.2019 5 z 5

Milé, zábavné a kreativní.

kamibe
30.01.2019

Jsem ráda, že se ta kniha jiným lidem, a hlavně asi dětem líbí. Mně příliš neuchvátila. Hlavně nemám ráda kolážové ilustrace, i když jim nemohu upřít velkou kreativitu, prostě na tohle zrovna nejsem. Ocenila jsem nápad samotný, především dědečkovu myšlenku, že "na co si posvítíš, to obživne, ale pak se o to musíš taky postarat". Převedeno do života by to znělo asi tak, že na co si posvítíš - tedy čemu věnuješ pozornost, to obživne, tedy bude tě to "otravovat, pronásledovat, nedá ti to pokoj", a ty, který sis to takhle oživil, se o to musíš nějak postarat (jinak tě to "sežere"!) To mi jako obraz připadá skvělé.

RenoPi
01.02.2017 4 z 5

Hezká kniha plná novotvarů jako: Petalík, Duchnouš, Boťata, Vlasátko, Korkodýl a Vitamíni.

simlenka
05.08.2015 5 z 5

Nádherná kniha pro děti! I mě velmi bavila a zajímala :-) a moji nezbedníci se k ní rádi vracejí a všichni, kdo si ji od nás půjčili, si ji nakonec také koupili ;-) protože ta kniha má kouzlo!!! Rozhodně doporučuji!!!

bibi.r
09.03.2015 4 z 5

Originální text i skvělé ilustrace

taMira
06.04.2013 5 z 5

Kouzelná baterka, která na co posvítí, to obživne. Kromě jiného třeba i chuchvalec vlásků, zafouknutý pod postel:) Skvělé nápady, zpracování i ilustrace.