Zlomené duše

Zlomené duše https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519762/bmid_zlomene-duse-b1i-519762.jpg 4 248 62

Jednoho temného zimního rána je ve svém domě nalezena oběšená budoucí nevěsta Cara Dunneová. Je oblečená ve svatebních šatech a kdosi jí ustřihl pramen vlasů. Ještě téhož dne se najde tělo další mladé ženy, která byla shozena ze střechy nemocnice, kde pracovala. Fiona Heffernanová se měla rovněž vdávat, a i ona na sobě měla svatební šaty a chyběl jí pramen vlasů. Vraždy se zdají být tak osobní, že je inspektorka Lottie Parkerová přesvědčená, že oběti musel zabít někdo, koho znaly. Když jde smutnou zprávu oznámit Fionině rodině, pozorně pátrá po čemkoli podezřelém. Jenže zjistí něco mnohem děsivějšího – Fionina osmiletá dcera se zatím nevrátila domů z tanečního vystoupení. Lottie zamrazí: děvčátko totiž může být další obětí zvráceného a nebezpečného jedince...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Broken Souls


více info...

Přidat komentář

gabriela-r
včera 2 z 5

Zatím opravdu nejslabší z celé série...

AlbionFoxyFox
13.04.2024 3 z 5

Mám tuhle sérii ráda, v posledních dílech jsem i přijala Lottie, ale tento zklamal. Mnoho postav, nechápala jsem motiv a zápletku celkově, tým nefungoval, vyšetřování nemělo hlavu a patu.


Timkim
12.04.2024 3 z 5

Zatím jsem v této sérii narazil na dva tituly které jsem ohodnotil plným počtem. Tento to opravdu nebude. Dokonce jsem zvažoval pouze 3 hvězdy. To že je tu mraky postav a jmen je pravda, ale dá se v tom orientovat, sice blbě, ale dá. Navíc mi celé vyšetřování přišlo šíleně rozplizlé, nekonzistentní, začali s něčím a zakončili u úplně něčeho jiného. Lottie a její soukromý život už mi leze krkem a je mi absolutně jedno, co se stane. A konec...ten byl tak chaotický a zamotaný, že jsem stejně věděl prd. A víte co, fakt to na víc jak tři není. Slabá hra...65%

šipek
03.04.2024 5 z 5

Tak zde dávám plný počet hvězdiček mé oblíbené autorce. Série super, jen mě trochu zde vadilo neustálé probírání vztahu hlavních hrdinů. Jo a ještě jedna výtka ke knize, trošku jsem se ztrácel v postavách, s tím jsem měl problém.

Ajrad1981
25.03.2024 3 z 5

Tahle série na mě pomrkávala v knihkupectví už před Vánoci, byla tam krásně vystavená, takže když jsem na tuhle knihu padla v antikvariátu, neváhala jsem. A to byla možná chyba, možná jsem měla váhat a začít od prvního dílu.
Jednak bych některé postavy znala (Lotiina rodina, kolegové) a nepletly by se mi do jmen obětí, podezřelých a dalších postav, a taky bych znala minulost vyšetřovatelky. V ostatních sériích, co čtu, je vždy v každém díle to zásadní zopakováno (pokud si dobře vybavuju, ale taky je možný, že se pletu, protože to opakovat nepotřebuji), tady mi dost chybělo mj. vysvětlení, kde má Lottie zetě a jak to bylo s Leem.
Další problém byl, že jsem neměla k žádné postavě kladný vztah a na základě tohoto - sedmého - dílu jsem si žádný nevytvořila. Například když moje první setkání s Boydem je ve chvíli, kdy má kocovinu, protože se ožral jako prase, to se pak sympatie hledají těžko. ;-)
Samotný případ nebyl zas tak nejhorší, ale motiv pachatele je poněkud nepochopitelný. Tedy pochopitelná by byla asi polovina vražd, ale proč třeba Fiona (to není spoiler, to je v anotaci!)? Tam mi to vysvětlení dost kulhá... Linka s dítětem je celkem v pohodě, teda z hlediska vysvětlení, až na odhalení biologického otce, to mi přišlo překombinované. A taky ta část s auty nebyla podle mě dotažená do konce.
Určitě autorku nezavrhuji a přečtu si i další díly, pokud budu mít možnost, ale nevyvolalo to ve mně nutkání hned běžet a pořídit si sérii celou (naštěstí, jinak by peněženka zaplakala).

rumova_kulicka
17.03.2024 2 z 5

Pro mě byl tohle nejslabší díl. Příliš mnoho postav, překombinované, každý s každým něco... Do toho ta sebestředná Lottie, která mě rozčiluje od prvního dílu. Nevím, proč tu sérii čtu. Vlastně vím, autorka píše dobře, je to čtivé, ale takhle protivného hlavního hrdinu si v jiné detektivní sérii nevybavuju. Pořád dělá, jako by ji všichni ubližovali, přitom se chová jak rozmazlený fracek.

nada3314
12.03.2024 5 z 5

Celá série je skvělá.

kyssling
12.03.2024 3 z 5

Podle mě překombinované, příliš mnoho postav. Autorka psát umí, v příběhu se pořád něco děje, ale celkově (až na část s Boydem, McMahonem a otcem Joem), tomu něco chybí ....

simona g.
03.03.2024 4 z 5

Sedmý díl, za mě zatím nejslabší ze všech Lottie dílů. Četlo se mi to trochu hůř a dýl, než díly předchozí. Překombinované, zbytečně. Nicméně mi to rozhodně nebrání v chuti jít číst osmičku. Ve srovnání s ostatními díly však ubírám jednu *.

Madellaine7
25.02.2024 4 z 5

Kniha se četla dobře, dějová linka byla svižná i když hodně postav působilo že jsem se ztrácela. Ale....proč je Lottie a její rodina tak strašná?

Terka1975
23.02.2024 3 z 5

Co opět dodat? Motiv vraha byl trochu přitažený za vlasy, dobře se četlo, hodně zápletek, které vypadaly docela slibně, ale nakonec to byl takový zvláštní slepenec. Tento díl mě trochu zklamal.

Pavlína2019
23.02.2024 2 z 5

Bohužel, tento díl se mi příliš nelíbil. V prvé řadě mě zarazily na začátku podivné rozhovory, až jsem si říkala, je to možné? Dále mi začíná jít Lottie poněkud na nervy a hlavně zde bylo příliš mnoho postav, které byly velice propletené, opět bych řekla, že až moc. A tím, že toho bylo tolik, nebylo vše úplně vysvětlené. V sérii budu pokračovat, ale už s menším nadšením. Tuto knihu jsem sehnala až nyní, takže jsem četla další díl série, takže tuším. Přesto jsem zvědavá jak to bude dál, takže uvidíme. :-)

monte
23.02.2024 4 z 5

Úžasná série. Ani tento díl nezklamal. Hned se pouštím do dalšího

Evule *
17.02.2024 5 z 5

Napínavé a čtivé, možná víc zamotané než minulý díl, přečetla jsem rychle, takže jsem se v množství osob neztrácela. Už abych měla v ruce další díl.

Mandlevest
15.02.2024 5 z 5

Napínavá série s mou oblíbenou Lotií Parkerovou mě určitě nezklamala, dokonce jsem si obstarala i pokračování, což při mé občasné liknavosti je co říct:-). Zase jsem to všechno doma i v práci s Lotií prožívala, nevím proč, ale věci, které mně v soukromém životě dosti vadí, téhle životem zkoušené ženě z masa a kostí bezvýhradně odpouštím :-). Tentokrát se zdálo, že se už blýská na lepší časy i se sympaťákem Boydem, ale autorka chce zřejmě udržovat napětí i v osobní lince hrdinů, tož budu držet palce. Samotný příběh je zapeklitý, linek je několik, možných podezřelých spousta, ale čte se to opravdu dobře. No, a protože barva kabátu na přebalu je také v pořádku a slogan "mrazení v zádech zaručeno" zase pobavil :-) hodnotím maximem, to je jasný.

Janaves
12.02.2024 5 z 5

Prostě TOP série , potřebuji další díl!

Acquenta
22.01.2024 3 z 5

Na mě trochu chaotické, příliš mnoho postav, míst... Od této spisovatelky jsem četla uz lepší

Gracinka
01.01.2024 4 z 5

V ději byli zbytečně moc postav a spousta věcí se opakovala pořád dokola a nakonec to nebylo pořádně dovysvětlené.
Patricia umí poutavě psát a udržovat napětí, ale postava Lottie je mi tak protivná, že další knížku s ní už nedám.

Martule44
12.12.2023 5 z 5

I tentokrát jsem se ponořila do zápletky s Lottie a naplno s ní prožívala dopadení dalšího vraha i její osobní vztahy, které poznamenalo nečekané poznání.
Autorka nás vskutku nenechá v klidu a opět nás odvádí od šťastného konce...už teď je mi jasné, že se pustím do "prozatím" posledního dílu :-)

EmillyT
12.12.2023 3 z 5

Z tohoto dílu jsem byla zklamaná. Krimi linka mě vůbec nechytla, včetně motivů pachatele, příběh byl zbytečně překombinovaný a tentokrát to bylo spíš ke škodě. Něco se dalo poměrně snadno předvídat, pokud čtenář zná jednotlivé postavy již z minulosti. Chování Lottie mě tentokrát neuvěřitelně rozčilovalo, ať už ohledně jejích dcer, Lea, Boyda,... vadilo mi, jak pořád za vším hledá, jak je každý proti ní. Než se pustím do dalšího dílu, dám si asi nějakou příjemnější vsuvku.

Autorovy další knížky

Patricia Gibney
irská, 1962
2019  82%Andělé smrti
2019  85%Ukradené životy
2020  85%Stará tajemství
2021  91%Nebezpečná místa
2022  91%Ani slovo

Kniha Zlomené duše je v

Právě čtených11x
Přečtených318x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených16x
Knihotéce197x
Chystám se číst177x
Chci si koupit54x
dalších seznamech8x