Svět démonů

Svět démonů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427437/bmid_svet-demonu-u12-427437.jpg 4 231 50

Zloději dýmu série

< 2. díl >

Po dramatickém útěku zlodějů dýmu z Rossarbu je všechno vzhůru nohama: princeznu Catherine všichni vidí jako zrádkyni. Tash má zlomené srdce, protože přišla o svého jediného přítele. Edyona hledají pro vraždu. March v srdci skrývá zradu svého nového milence. Ambrose touží po odplatě. Do toho všeho je armáda brutálního krále Aloysia při chuti a chce se zmocnit Pitorie i Calidoru. Svět hoří… a démoni mezitím spřádají vlastní plány.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Demon World , 2019


více info...

Přidat komentář

Teddy2023
19.11.2023 3 z 5

O hodně slabší díl - taková výplň v sérii, ale pěkný popis postav. Hodně střídání v kapitolách

Debbra
03.09.2023 4 z 5

Ani druhý díl neměl chybu. Postava Tash je u mě pořád na prvním místě a u Catherine mě překvapilo jak se změnila její osobnost, ale o to to bylo zase zajímavější.


Verunka926
19.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl jsem četla s dost velkým odstupem, proto mi ze začátku dalo docela práci se zorientovat, ale pak už to bylo v pohodě. Nejvíc mě bavily kapitoly z pohledu Tash v podzemí démonů. Rozhodně se těším na poslední díl.

Kaila146
14.06.2022 3 z 5

(SPOILER) POZITIVA:
Catherine feťák, postava Tanyi, Edyon, svět démonů, konec.
NEGATIVA:
Ambrose, střídání kapitol v nejhorších možných místech, zpočátku mi to nevadilo, ale hlavně ke konci mě to už hrozně štvalo

M.C.SMITH
23.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl mne celkem bavil. Líbil se mi svět démonů a celkově i příběh přišel zajímavý. Catherine mne v půlce knihy začala pít krev. Chovala se jako slepice a ještě k tomu začala užívat dým, což mi přišlo pro její postavu zlé a dost u mne klesla. Ambros by si zasloužil pár facek, kdyby za princeznou pořád nedolézal, ušetřili by si dost starostí. Edyon si toho dost prožil a od Marche přišla poslední ťafka. Tash byla skvělá a jsem nedočkavá na pokračování, jelikož její osud mne velice zajímá.
Já jsem s knihou spokojená a doufám, že třetí díl bude aspoň stejně tak dobrý jako první a druhý díl.

marina4088
02.02.2022 4 z 5

Prvně jsem se druhéhu dílu krapet bála, kvůli vlně negativní (a za mě nezasloužené) kritiky. Druhý díl byl dost fajn, napínaví a a v nějakých věcech mi přišel rozvinutější než zloději dýmu, hlavně z důvodu, že už jsem věděla kdo je kdo i jaké chování od něj mám očekávat a hlavně která linka se mi líbí víc a která méně.

Každá z těch pěti linek měla něco do sebe. Catherine se začala více projevovat, i když nevím, jestli je to v jejím případě klad, Ambros by měl dostat kladívkem přes hlavu buď aby se mu rosvítilo, nebo aby ho kleplo, Edyon přestal tolik fňukat,Tash tam mohla mít mnohem více linek a rozhodně by neuškodilo mnohem více Zayna, protože to je takové zlatíčko.. Když jsme u toho, ke Cath mi sedí mnohem více a ke všemu je to fakt fajn postava. Celkově mi přišlo popsání těhle světů lepší než v minulém díle.

Nevím, jestli je název "svět démonů" úplně adekvátní, protože nebýt Tash tak o něm nevíme skoro nic, což je škoda, protože si myslím, že bylo hodně co nabídnout. Každopádně z toho něčeho, co tu bylo, byl svět démonů popsán celkem zajímavě, ale nevím jestli má představa toho, že vypadá jak to město z wowka je úplně v pohodě, ale fakt mi to tak přišlo. (Random vsuvka)

Zas musím hodně pochválit obálku a černé stránky, protože tahle obálka se povedla ještě více, jak ta předtím a už jen to, že jsem se na ní dívala mi zvlášním způsobem zlepšovalo náladu.

ŠTĚPÍNO
10.01.2022 5 z 5

Tuhle knihu jsem měl v plánu přečíst celkem dlouho a nelituji toho že jsem se do ní nakonec pustil, za mě je to fajn příběh akorát teda tam mohla být víc Tash, ta mi připadala hodně odstrčená. A naše princezna a její dým démonů, no přišla mi chvíli jako feťák. Edion a jeho milenec, no nejsem úplnej příznivec takovíhle scén ale zvládl jsem to a dost mě to pobavilo, no jo láska a nakonec jen zklamání a zrada. Těším se na další díl, jsu fakt zvědavej jak to dopadne.

TerryDee
26.12.2021 4 z 5

Na tuhle knihu jsem četla tolik rozporuplných reakcí, že jsem dlouho oddalovala její přečtení. Bála jsem se, že to bude průser. Ale teď mužů říct, že to žádný průser nebyl, protože mně se to líbilo. Jakože fakt líbilo.
Příběh pokračuje tam, kde skončila jednička a mi sledujeme osudy našich hrdinů. Líbili se mi kapitoly z pohledu Tash, a to zejména kvůli tomu, že jsme díky ní mohli nakouknout do světa démonů. Jen škoda, že těch kapitol bylo tak málo. Rozhodně bylo zajímavé tento svět poznávat. Kdo mi tentokrát oproti jedničce nesedl, tak byla Catherine. Ne že by to nebyla zajímavá postava, ale vadila mi její nerozhodnost ohledně pánů (Ambrose nebo Zayn). Podle mě tímhle ztratila ten šmrc, co měla. Takže asi je zřejmé, že Ambrose není můj oblíbenec. Podle mě je to hodně otravná postava. Překvapivě mě pak bavila linka Edyona a Marche, a to jsem je v předchozím díle vůbec nemusela.
Jednu výtku bych k tomu měla, a to, že by to sneslo více Zayna. Protože jeho postava mi tu chyběla. Snad se ho dočkám příště.

Lalina3
02.11.2021 3 z 5

Ale jo, druhý díl byl lepší. Sice ani tak na 4* nedosáhne, protože postavy jsou pořád stejně ploché a o ničem, třeba Tash má TAKOVÝ potenciál, ale naprosto nevyužitý. Zase se mi ale líbil průnik do světa démonů, snad to v posledním díle autorka nějak pěkně všechno spojí a dotáhne.
Celkově je to fajn knižní série.

popeluška
10.10.2021 5 z 5

Druhý díl byl opět úžasný. Jsem moc spokojená a zvědavá na závěrečný díl :-)

Mitculka
09.09.2021 4 z 5

Přibližně první půlka knihy mi přišla fakt jen jako takový průměr, hrozně se tam všechno točilo kolem vztahů a lásky, Catherin a Ambrose, Edyon a March… a Edyon v tomhle ohledu fakt vydal za dva.
Přibližně od té poloviny se to ale konečně rozjelo víc i jinými směry a posledních asi 100 stran bylo jedno velké wau. Strašně mě zajímá, co teď bude se všemi dál… hlavně s Tash! Konec její linky mě obzvlášť dostal, jsem zvědavá, jak z tohohle chce autorka vybruslit.

lokonla
05.07.2021 5 z 5

Stejně jako první díl skvěle napsané, i když jsem se asi v 3/4 sekla a půl roku na ní nesáhla, ale... je to super. Rychle to ubíhá jak je tam více pohledů. Hrdinové nemají lehkou cestu a to se mi na tom líbilo.
Během čtení se měnilo to, jaká linka mě zrovna bavila. Ke konci, se přiznám, mě už moc nezajímala Tash.
A ten konec? Okamžitě potřebuju číst dááál.

Dyna08
17.04.2021 3 z 5

Tenhle díl se mi líbil vic než ten předchozí! Bylo to vážně boží, i když se opět děj někde táhl, tak se mi tahle kniha hrozně líbila. ️

roso.mak
04.03.2021 4 z 5

Prima pokračování prima knihy.

DreamerX9
03.03.2021 2 z 5

Děj se trochu víc rozjel ale teda Catherine jsem chtěla proplesknout někdy:D a z toho dýmu démonů když už autorka vymyslela tenhle nápad myslím že by se dalo vytřískat víc než jen že to je lék a droga z který jsou čtvrtku knížky všichni sjetý:D ale jinak dvojka o trochu lepší a záživnější uvidíme co trojka

adelazelenkova
01.03.2021 3 z 5

Druhý díl mě bavil o něco více jak první. Bylo tam více zajímavějších událostí. Koho jsem ale od prvních stránek nemohla vystát, byl March s Edyonem. Musela jsem jejich kapitoly někdy i přeskakovat. Nejraději mám Ambrose. Těším se na další díl.

gabca5316
17.02.2021 1 z 5

Catherine ufňukaná a pořád se zabývala jen tím, jak být s Ambrosem..Ten zase jen s ní.. Celkově nic moc akce.. Líbila se mi Tash, ale ta tam moc nebyla..Jsem ale zvědavá,jak autorka sérii dokončí.. Vůbec by mi nevadilo, kdyby to královské manželství klaplo.

Terula018
01.02.2021 3 z 5

Ubrala jsem hvězdičku, protože mě neskutečně štvala Catherine. Zpočátku jsem jí hrozně obdivovala a měla jsem jí strašně ráda. V průběhu knihy mě ale začala tak prudit, že kdykoliv se objevila její kapitola, měla jsem chuť knihu odnést na druhou stranu domu.. Jinak příběh se mi moc líbí. Celé je to super nápad a krásně se čte. Jen Tash mohla dostat víc prostoru..

Marbla2004
14.01.2021 4 z 5

Vadilo mi, že se postavy často opakovaly (1 slovo bylo třeba 3krát na dvoustraně), děj byl takový nudnější. Konec se mi líbil a celkově vylepšil můj názor na tuto knihu. Těším se na pokračování.

Laerry
03.01.2021 5 z 5

Výborné pokračování, které si krásně připraví půdu pro finále. Všechny postavy se mi vryly pod kůži (ať už v dobrém, či v špatném slova smyslu), ale rozhodně mě nejvíce zajímala dějová linie Eydona a Marche - to kvůli nim jsem knížku nemohla odložit, dokud jsem se nedostala na konec.

Autorovy další knížky

Sally Green
anglická, 1961
2014  80%Napůl zlý
2019  80%Zloději dýmu
2016  89%Napůl ztracený
2015  86%Napůl divoký
2020  77%Svět démonů

Kniha Svět démonů je v

Právě čtených4x
Přečtených295x
Čtenářské výzvě38x
Doporučených17x
Knihotéce221x
Chystám se číst153x
Chci si koupit59x
dalších seznamech4x