Žijte ve své zahradě

Žijte ve své zahradě https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356546/bmid_zijte-ve-sve-zahrade-R48-356546.jpg 5 42 10

Hledáte inspiraci pro svou novou zahradu, nebo chcete něco udělat s tou stávající? Anebo se chcete prostě jen zasnít a nechat se unášet krásou zahradních scenerií? Tato velkoryse vypravená publikace přináší svěží a veskrze současný pohled na zahradu jako na přátelské místo, kde se vám bude dobře žít a kde budete trávit příjemné chvíle se svými blízkými. Na pečlivě vybraných snímcích špičkových fotografů se podařilo zachytit nejen ten nejkvalitnější design, ale i podmanivou atmosféru, jemnou krásu a genia loci mnoha kouzelných zahradních zákoutí. Kniha vás provede od prvotních úvah a plánování přes ukázky realizovaných zahrad až k praktickým radám a tipům. Průvodcem na cestě k vysněné zahradě, která vašemu životu dodá nový rozměr, je Ferdinand Leffler, úspěšný a známý zahradní architekt, autor mnoha oceněných projektů a realizací v České republice i v zahraničí, tvář televizního pořadu Ferdinandovy zahrady a majitel ateliéru Flera.... celý text

Literatura naučná Hobby Zahrada
Vydáno: , Host
Originální název:

Žijte ve své zahradě


více info...

Přidat komentář

petule3389
05.09.2023 5 z 5

Kniha je perfektní!

LittleK
29.07.2023 4 z 5

Doufala jsem, že se dozvím více konkrétních tipů. Bezvadně navedl na vytvoření "mapky" zahrady v měřítku, ale tam skončil. Kniha je dost obecná a na mou potřebu nejde dost do hloubky a nevěnuje se přílišnému detailu, ale chápu, že tenhle materiál si nechává pro své kurzy. Každopádně je ale dobrým základem, pokud nemáte tušení, jak to celé uchopit a kde vlastně začít. To splnil na jedničku. Naučí vás, jak o vysněné zahradě přemýšlet, čeho si všímat, ale hlavně řídit se pocitem a nebát se do toho jít, protože zahrada je živý prvek vašeho bydlení a vyvíjí se s vámi. Jo a ty fotky, fakt boží. :)


jasminecka
19.05.2023 4 z 5

Libilo se mi, jak vede cloveka k premysleni nad tim, co od zahrady potrebuje, jak zije a co se mu libi.

Mánička178
30.04.2023 5 z 5

Taková krásná "učebnice", kterou si určitě přečtu několikrát - průvodce a rádce, jak vytvořit zahradu takovou, aby v ní člověk chtěl být a žít. Moc pěkné a těším se na to, jak nám půjde realizace :D

nik@82
22.03.2022 5 z 5

Mám před sebou holý pozemek, ze kterého jen trčí naše novostavba a před sebou předsevzetí něco s tím udělat. Kdyby mi na účtu něco zůstalo, tak bych si od pana Leflera hned nechala udělat návrh a svěřila mu realizaci. Bohužel si musím vystačit s jeho knihou. Krásné fotografie, nápady a názory, které se shodují s mým vkusem. Listuji knihou často a jsem ráda, že jsem si jí pořídila.

parxel
01.02.2022 5 z 5

Na této knize se mi nejvíce líbilo, že si na nic nehraje. Z každé fotky je vidět, že autor dělá svojí práci s láskou a pečlivostí. A to dává jeho výtvorům něco navíc. Najednou před sebou nevidíte "jenom zahradu", ale prostor, kde chcete trávit čas, odpočinek a spoustu dalších věcí. Zkrátka vidíte v tom počínání smysl a to je pro mne na přístupu Ferdinanda nejhodnotnější.

Já osobně jsem při čtení a prohlížení této knihy zažíval pocit vnitřního klidu a uvědomil jsem si, že přesně tento pocit, bych chtěl zažívat ve své zahradě. Dávám plný počet hvězd, protože má očekávání byla naplněna. Autorovi posílám veliké poděkování.

3nitka
06.04.2021 4 z 5

Kniha ako taká je krásna. Luxusné fotografie.
Mať tak 5000 m2 záhrady a dosť peňazí :)
Ale sú tu aj nápady pre menšiu záhradu, tipy a triky.
Absolútne súhlasím, že pred založením záhrady je konzultácia s odborníkmi na nezaplatenie. Alebo aspoň počkať so zakladaním záhrady, nerobiť ju okamžite pri stavbe domu.
Určite pred chaotickým sadením rastlín, kríkov a hlavne stromov je potrebné odsledovať ako ide slnko, kde je dlho tieň, uvažovať aký veľký strom narastie, koľko miesta bude potrebovať.
Kniha je plná inšpirácií a nápadov. Na konci je dokonca zoznam 5 rastlín a kríkov podľa výšky v dospelosti, to je fajn pomôcka.
Po prečítaní som veru vytiahla veľký papier, načrtla svoj pozemok a budem prikladať malé maketky - sedenie, terasa, sušiak, obrázky konkrétnych rastlín, stromov a kríkov... A chodila som so stoličkou po celom svojom pozemku a skúšala. Aký výhľad bude odtiaľto, či bude niečo rušivé..

Ďakujem K, za super darček.

sporran
30.11.2019 4 z 5

Úžasná inspirace, charismatický Ferdinand Leffler... Ke knize jsem se dostala na základě sledování pořadu v televizi. Je to úžasné pro kochání se. Bohužel realita bývá občas trochu jiná, až člověk občas zůstává jen u toho kochání. Každopádně doporučuji všem. Najdou se tam skvělé rady, tipy do zahrad, zákoutí, věci k zamyšlení. Možná vám to převrátí představy o konceptu vaší zahrady.

paxie
07.11.2019 4 z 5

Kniha poskytuje inspiraci pro moderní zahradu. Zaměřuje se spíš na pár vybraných detailů a na to, nad čím se vůbec při plánování zahrady zamyslet, nepopisuje prakticky krok za krokem, jak zahradu naplánovat a vytvořit, dokonce ani není popsáno, jaké rostliny jsou v konkrétních realizacích na fotkách použity. Na základě předchozích recenzí jsem to ani nečekala, přesto právě kvůli tomu srážím jednu hvězdu (na základě seznamu top 5 používaných rostlin to jde trochu rozklíčovat - spoiler - ta fialová kytka na každé druhé straně je šalvěj hajní :)) . Přesto, že pokud plánujete založení zahrady budete určitě potřebovat i další publikace, jsou tu zajímavé myšlenky, díky kterým kniha určitě za to stojí - mě například oslovila myšlenka, která mě předtím úplně nenapadla, že vlastně trávník nemusí a nemá být majoritní částí zahrady.

lagina
05.07.2019 5 z 5

Krasné inspirace ❤️

Autorovy další knížky

Ferdinand Leffler
česká, 1978
2017  92%Žijte ve své zahradě
2019  90%Zelené pokoje
2016  95%Kukadýlko
2023  97%Zahrada je pro radost

Kniha Žijte ve své zahradě je v

Právě čtených3x
Přečtených61x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených3x
Knihotéce26x
Chystám se číst36x
Chci si koupit21x
dalších seznamech2x