Zahrada je pro radost

Zahrada je pro radost https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528885/bmid_zahrada-je-pro-radost-6589cc3370312.jpg 5 6 2

Zahrada je pro radost: inspirace, rady a návody od uznávaného zahradního architekta.

Přidat komentář

knihyKeMne
25.03.2024 4 z 5

Autor nyní vsadil na atmosféru různých typů již vzrostlých zahrad, na jejichž tvorbě se v minulosti podílel. Hlavně spousta velkoformátových fotografií, jen střídmě textu a u každé zahrady samozřejmě její plánek, a na dvoustraně i popsáno osázení viditelné na zvolené fotografii. Jako bonus obsahuje kniha i stručný zahradníkův rok a rozsáhlejší zásady pro tvorbu zahrad.

Jako jo, jen na mě to úplně nepůsobilo, takže nemůžu zařadit mezi top knihy na téma tvorby zahrad...

ivetdos
19.03.2024 5 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem spíš relaxační typ, nikoliv pěstitel zeleniny (to přenechám svým předkům, kteří se na záhonech rádi vyřádí) :-) chci si to kolem sebe udělat hezké. Když jsem objevila Ferdinanda Lefflera a jeho knihy, kurzy a videa, věděla jsem, že to je něco pro mě. Ferdinandovy knihy nejsou klasické příručky o zahradničení, ale inspirace k uspořádání volných ploch zahrady, tak jak se každému líbí.

Zahradní a jakákoliv jiná architektura mi vždycky byla velmi vzdálená, ale Ferdinand umí vše popsat i pro laiky tak jednoduše a vstřebatelně, že i já jsem si schopna udělat hezké okolí domova. Autorovy knihy jsou určeny všem, kteří mají byť jen sebemenší pozemek, dvorek či zahradu, a chtějí nebo mají možnost si podle svého tento prostor zvelebit zelení. Je to nový pohled na zútulnění jakékoli plochy (vodním prvkem, ohništěm, posezením nebo hracími prvky pro děti i dospělé).

Autorovy knihy bych doporučila každému, kdo svoji zahradu a plochy kolem domu zakládá, aby věděl, na jaká všechna úskalí si dát pozor, ale i tomu, kdo se svojí zahradou není spokojen a chce si své venkovní prostory upravit tak, aby co nejvíce vyhovovaly jeho potřebám. Pro mě osobně je důležitý výhled z okna do zeleně a čtecí koutek :-)


Štítky knihy

zahradní architektura

Autorovy další knížky

Ferdinand Leffler
česká, 1978
2017  92%Žijte ve své zahradě
2019  90%Zelené pokoje
2016  95%Kukadýlko
2023  97%Zahrada je pro radost

Kniha Zahrada je pro radost je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce3x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x