Zemřu o Vánocích

Zemřu o Vánocích https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466958/bmid_zemru-o-vanocich-CWh-466958.png 4 268 108

Je mi 29, mám fobii z knoflíků a umírám. Tím nemyslím, že mi zbývají dva roky života a před sebou mám seznam přání, která bych si ještě v té krátké době chtěla splnit. Ne, umírám právě teď. V zajetí mě drží modrooký cizinec. Do Vánoc zbývá dvanáct dní. Dvanáct zlověstných dárků. Pak bude po všem. Než dočtete, je velmi pravděpodobné, že už budu mrtvá. Ale i já mám tajemství, které by nikdo nečekal. Psychothriller s nečekaným zvratem, který vás přesvědčí o tom, že nic nemusí být takové, jak se na první pohled může zdát.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Katto
Originální název:

Dying For Christmas , 2014


více info...

Přidat komentář

essene
30.12.2023 4 z 5

Velice dobré

Karin94
21.12.2023 3 z 5

„Naučila jsem se, že když se člověk opravdu snaží, může normálnost předstírat. Aspoň do jisté míry.

Kniha, ktorá vás presvedčí o tom, že nič nemusí byť také, ako sa na prvý pohľad zdá.

Kniha sa rozdeľuje na dve časti. Čítala sa mi ľahko a dobre, ale len po druhú časť. Vtedy bastalo obrovské bum, a to nielen kvôli tomu, že som sa strácala v deji, ale aj príbeh sa otočil o 180 stupňov.
Kým prvá časť sa mi čítala ľahko a svižne, druhá bola dosť chaotická, pri čítaní bolo treba dávať veľký pozor, aby to človek vôbec pochopil. Mám pocit, že s blížiacim sa koncom knihy autorka akoby ešte viac zatlačila na pílu, lebo to bolo už dosť prekombinované a za mňa viacero vecí ostalo nevysvetlených. Pri niektorých pasážach mi zas chýbal väčší opis danej situácie, čiže takto si čitateľ mohol iba dozmýšľať.

Žiaľ, ako som prvú časť čítala s radosťou a so zatajeným dychom, tak ma to v druhej časti aj trochu sklamalo. Od knihy som očakávala predsa len niečo iné.

Kto chce nech to vyskúša. Nejde o klasický psychothriller - v tomto prípade je to skôr psychodetektívka. Veľa z vás môže kniha prekvapiť.


m2056
27.11.2023 3 z 5

Kniha se čte dobře je rozdělena na dvě části první je zbytečně dlouhé čtení a chvilku i nudí to bych dal tak dvě hvězdy, druhá část knihy je o hodně lepší živější čtení co člověka baví proto bych dal čtyři hvězdy celkově průměr.

SBH
26.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Vykročila jsem ze své komfortní zóny, přečetla psychothriller a musím uznat, že jsem docela spokojená. Přitom první dvě třetiny knihy pro mě představovaly čiré utrpení.
Lehce děsivá, nicméně poetická obálka mě nepřipravila na kvanta nechutností, která byla v případě Jessiky popisována. Žádné romanticky oděné děvče se v zimním lese nevyskytovalo. A několikrát na mě baflo uvedení vedlejší věty dvojicí spojek „že protože“, a to bylo taky hrůzostrašné.
Ovšem bráno čistě z řemeslného hlediska byla kniha napsaná slušně. Čtivý text, dobře vystavěný příběh, zajímavé postavy charakterizované úsporným, ale vypovídajícím stylem, reálně působící dialogy.
V druhé části už jsem knihu nedokázala odložit a celý propletenec mě začal opravdu bavit. Asi by mělo logiku, kdyby J. odvyprávěla pravdivý příběh policii, jenže to by nemohlo dojít k závěrečnému překvapivému rozuzlení. A taky mi hlodá červík pochybností v záležitosti, kdy policie prohledá Dominikův počítač, ale žádné inkriminující záznamy nenajde. Ale co už.
Konec vše napraví a upřímně nejvíc se mi líbil epilog, taková slušně odporná tečka. Na druhou stranu autorka odbyla linii Kim a Seana, přičemž můj názor je takový, že manžílkovi nejvíc vadila představa, že by jeho žena byla v práci úspěšná. Je zřejmé, jak se Kim nakonec rozhodla, ale zajímalo by mě, zda S. převzal za svou manipulaci odpovědnost.
Takže jo, líbilo, ale první část roztahaná přes dvě třetiny rozsahu mě otrávila. Ale tak jako tak doporučuju. Zatnout zuby a vydržet.

Sarrah
05.10.2023 4 z 5

Kniha se četla dobře, mě se líbila, ale co ten konec...!!!

Hella
21.08.2023 2 z 5

Připadám si autorkou podvedená, ta slátanina, která z toho nakonec vykrystalizovala, je pro mě opravdu .... slátanina.

L.Helena
23.06.2023 3 z 5

První část mi přišla docela nezáživná, na to, co se v ní popisovalo, že se děje. Druhá už trochu víc odpovídala žánru, několik zvratů, odhalení, pravda se postupně přelévala z jedné strany na druhou... Epilog jsem taky moc nepochopila.

Gracinka
25.03.2023 4 z 5

Část, kdy byla Jessica unesená byla super. Četla jsem jedním dechem. Kdyby to tak skončilo, bylo by to lepší. Druhá část knihy mi přišla zbytečně překombinovaná. Navíc člověk neví, jak se Kim rozhodla a jak to s ní dopadlo. A epilog byl celý špatně.

Agata1988
13.03.2023

Psychopati všichni do jednoho! Víc netřeba dodávat.

Avila
08.02.2023 3 z 5

Obálka knihy skvělá za ní dávám jednu hvězdu navíc k mému původně zamýšlenému hodnocení, protože ta mě fakt nalákala abych si knihu koupila, anotace také zaujala.... No ale ten zbytek.... první polovina příběhu se táhla... no a ten epilog....
Úplně špatně se to nečetlo ale neurazí ani příliš nenadchne.

Amitiel76
01.02.2023 4 z 5

Už kvůli názvu, jsem si knížku naservírovala v období těsně před Vánoci. Ale bohužel, díky předvánočnímu maratonu jsem ji dočetla až po Novém roce.
První část, byla opravdu velmi čtivá, a vtáhla mě do děje od prvních stránek. S napětím jsem prožívala každičký den Jessičina uvěznění v bytě ve Wappingu. Každou šílenost a zvrácenost, které se na ní Dominik dopouštěl. A se zatajeným dechem jsem čekala, v co tohle vyústí. Je to skutečnost, nebo jenom zvrácená hra? Kdo je tu vlastně obětí?
Sama Jessica nám zanechávala spoustu indicií, podle kterých bylo jasné, že nic není takové, jak se na první pohled může zdát. Přesto byl pro mě konec první části překvapením. Ale pak? Ta druhá část? Nemůžu si pomoct, ale to už mě bohužel nějak nebralo. Moc překombinované, utahané , rozvláčné. Samotný konec mi přišel jako sfouknutý horkou jehlou. Jako by autorka nutně potřebovala odevzdat rukopis v termínu, tak to vzala šmahem :-) Jinak si to vysvětlit nedokážu. Nesnáším otevřené konce ve stylu : Domysli si sám.
Pro mě tak 3,5 hvězdiček

lucie2371
09.01.2023 3 z 5

Kniha nebyla špatná. Byla i napínavá. Druhá část knihy byla trochu zamotaná ale vše bylo k pochopení. Co jsem moc nepochopila byl Epilog. I když jednu teorii jsem měla. Zda správnou, čert ví. To je už asi na každém z nás jak si konec domyslí.

Prske
01.01.2023 5 z 5

No já jsem teda nadšená! I přes větší počet stran jsem měla knihu přečtenou poměrně rychle, děj nebyl předvídatelný a velmi napínavý, netradiční komplikovaná zápletka. Pecka!

kalinkacz
26.12.2022 3 z 5

Psychothriller Zemřu o Vánocích jsem si šetřila na prosinec - název k tomu prostě vybízel.
Námět zněl super! Což je kromě čtivosti vše, co mi na knize sedlo. U psychothrilleru očekávám zvraty, nečekané závěry na konci kapitol a neodložitelnost… to se ale nestalo.
Za mě tedy bohužel veliké zklamání.

Hakate
21.12.2022 2 z 5

Po dlouhé době jsem chtěla knihu odložit a nedočíst, celou knihou jsem si říkala, že příběh začíná slibně a tak výdrž a třeba do bude dobře. Uff.. ono to bylo ještě horší a horší a horší. Neskutečná slátanina, která nudila, nezaujala.
Dějová linka Kim byla úplně zbytečná. Část děje nedotažená, neukončená.
Velká škoda, když jsem ji nestihla minulé Vánoce, letos jsem se na ni těšila.

Nechci knihu hodnotit úplným odpadem, ale uděluji hvězdičku za krásnou obálku a za slibný začátek.

Parwana
19.12.2022 4 z 5

Psychologický thriller, kde jsem po přečtení první části nečekala žádný velký zvrat, a ono ejhle. Psychopatická narušená dívka s podobnou družkou vs. ambiciózní policistka, která vycítila příležitost. Četlo se to velmi dobře, byla jsem napjatá až do konce.

AngeliS
19.12.2022 5 z 5

Wow teda! Jedním dechem. Přiznávám, že mě neustále strašil počet stran. Mam ráda tlusté knihy, ale tady jsem si říkala, že by mohla být kratší a bála se zbytečných nudných pasáží a vaty. A ono to bylo mrknutím pryč. Druhá půlka bych řekla slabší, přesto jsem se neodtrhla ani na vteřinu
….
Trošku spojler… čtu tady o divném konci. Mně ani nenapadlo, že je divný… Celou knihu má v hlavě hlasy. A samozřejmě, po takovém traumatu nebude žít báječně až do smrti… pronásleduje ji to. Tolik k mému pochopení závěru.

LeSk
12.12.2022 4 z 5

Mělo to spád, mělo to děj, kniha se četla velmi dobře a rychle, hltala jsem každý řádek a vše jsem hlavní postavě věřila ... Epilog byl takový nejasný, každý si pravděpodobně konec děje může vynaložit jinak. I přesto knihu doporučuji.

lucakuca
11.12.2022 2 z 5

Obálka božíiiii!
(2 hvězdičky dávám, někam se mi rozutekly).
Děj víc než lákavý a tadááá - naráz a tatatata drc.
Odhazuji v dáli, sice dočtenou, ale s velkým sebezapřením.
Migréna mi hrozila stopkou svou intezitou: "Huuu přřřessssťaň ssssrrrračkyyyyy čísssst, jinak tě začnu sssssvými drááápy hnííssst!"
Ae těch poslednich par stránek jsem doplacala. O ničem.
Rádoby propracovanost, rádoby vychytralost, rádoby všechno a přitom nic. Migréna má vždycky pravdu.

Aivlis
05.12.2022

Niekde je chyba. Epilog som čítala 2x - raz normálne, raz veľmi pomaly. Asi starnem, ale nič nenaskočilo. Úplne som to nepochopila, ale chyba može byť medzi stoličkou a knihou....

Štítky knihy

Vánoce fobie psychologické thrillery únosy thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Tammy Cohen (p)
americká, 1963
2021  71%Zemřu o Vánocích
2021  82%Dítě „L“

Kniha Zemřu o Vánocích je v

Právě čtených4x
Přečtených319x
Čtenářské výzvě38x
Doporučených7x
Knihotéce209x
Chystám se číst242x
Chci si koupit50x
dalších seznamech5x