Genesis

Genesis https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26505/bmid_will-trent-genesis-3ZK-26505.jpg 5 439 92

Will Trent série

< 3. díl >

Bývalá soudní patoložka Sára Lintonová se přestěhovala, aby zapomněla na tragickou minulost a začala nový život. A jako lékařka v městské nemocnici má opravdu pocit, že se jí to daří – ovšem jen do okamžiku, kdy na oddělení přivezou těžce zraněnou ženu.

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Genesis , 2009


více info...

Přidat komentář

Bakana
08.03.2024 5 z 5

Výjimečně dávám detektivce 5*, protože mě série chytla, i když vraždy byly na můj vkus moc brutální. Mám radši rafinovanější kusy a míň násilí, ale tady mi vyšetřovatelé přišli jako sympaťáci a zajímá mě, co s nimi bude dál. Je dost pravděpodobné, že po 2-3 dalších dílech mně naopak zase polezou krkem :-).

kalache
15.01.2024 4 z 5

...škoda,že Will Trent nehraje na housle...


TeaPeter
11.04.2023 4 z 5

Velmi dobrá kniha. Už ale někteří napsali přede mnou, jak série pokračuje, některé nedějové motivy se stále opakují - doufám, že to postupně sérii nezabije. Že posedlost jakýmkoli náboženstvím dokáže napáchat hrozné věci, je obecně známé a je to i vděčný motiv mnoha knih. Stejně je ale vždy šokující, jak daleko to lidé nechají dojít. Ve Spojených státech to asi i vzhledem k rozloze země a některým kulturním faktorům může dojít dále, než si dokážeme připustit.

Pája699
22.02.2023 4 z 5

A sakra…tohle byl tedy nářez :-D Brutální, šílený, sadistický příběh z pera autorky. Popisy týrání a mučení žen, silně připomínalo Chrise Cartera, ale naštěstí tam toho nebylo zase tak mnoho. Chtěla jsem dát plný počet hvězd, ale musím bohužel strhnout jednu za uspěchaný konec a místy i nelogické momenty. Škoda, celou knihu to mělo šmrnc a šťávu, ale konec mě neuspokojil. Více bych ho rozvinula.

Souhlasím i s názory, že ponižování a dobírání si Willa za jeho hendikep už bylo dost. Pro mě je to hrdina a super postava. Angie bych poslala někam hooodně daleko a na scénu by mohla přijít Sára. Moc bych jim to přála :-) Amanda by si měla dát místy facku za svoje chování :-D Fait…no jsem zvědavá, jak to s ní bude dál v dalších pokračování…nechám se překvapit.

maličkán
28.12.2022 5 z 5

Stejně jako 2.díl s agentem Willem Trentem i tento díl nemá chybu. Žádná hluchá místa, výborná série. Karin Slaughter prostě umí zaujmout.

judith141
02.11.2022 4 z 5

Když pominu některé věci a děje, které mi tam vůbec nesedí, tak musím říct, že se mi to prostě líbilo. No a další osudy Willa, Faith a do toho Sára? Co jiného mohu udělat? Pustím se do další části!

monte
23.10.2022 4 z 5

Opět skvělý díl. Hned se pouštím do dalšího a jsem zvědavá na Willa a Sáru

mataj
31.03.2022 4 z 5

Opět výborný díl, plný napětí, se zajímavým dějem a rozuzlením. I když tam byly jisté nelogické momenty, vzhledem ke čtivosti knihy jsem je hodila za hlavu.

milosko_b
20.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Kniha je síce napísaná dobre,ale..detektív dyslektik, ktorý stojí pred kanceláriou a pýta sa kam ísť, netrafí na miesto,lebo nerozozná vľavo a vpravo,neprecita poznámky.. detektívka, ktorú viac trápi tehotenstvo a cukrovka ako vyšetrovanie a keď prirátame neochotu spolupráce iného oddelenia je logické, že celé vyšetrovanie nevedie nikam a vraha nenájdu oni,ale vraj nájde ich... záverečné"súboje"sú úplne absurdné : prepichnutý detektív namiesto toho aby padol mŕtvy ešte hodinu diskutuje a o dva dni už vypočúva... Prečítam si aj ďalší diel už len zo zvedavosti,ale tento nezanechal dobrý pocit.

hanzmb
15.06.2021 5 z 5

Už za resuscitaci mé oblíbené patoložky Sáry si autorka zaslouží 5*. Neustálé jiskření mezi Willem, Faith a nyní i Sárou přidává knize na čtivosti. A nakonec nečekaný závěr této poměrně na autorčin styl drsné detektivky. Co chtít víc. Snad jen, aby 4.díl byl stejně dobrý.

Peslik
13.05.2021 4 z 5

NO, začátek zajímavý, napínavý, osobní životy hl.postav mám moc ráda, tady to je OK, ale konec knihy...to jako vážně? Ve většině věcí souhlasím se simi139, až na to znásilnění, ale jinak bych opakovala, to co již bylo napsáno.
Nicméně jdu do dalšího dílu a uvidím :D

Lumír23
26.10.2020 3 z 5

Inu, nebylo to špatné, avšak, nebylo to ani moc dobré. Vrah, který má exponovaný život, dlouhodobě pod kontrolou jiných, a stejně nikdo nepozná, že je magor. Nebudu to rozmazávat, těch chyb je tam víc. Jen ještě jedna - analfabet v pozici detektiva. Mnó, neumím si představit, že by to bylo možné.

vera4669
03.10.2020 5 z 5

Po předchozí knížce, která mě tolik nebavila musím říct, že tohle byl pravý opak.. Skvěle dávkované napětí, Will je sympaťák a tady se ukázal i v jiném světle, ale určitě bych nenapsala (jak komentář níže), že chudinku Angie znásilnil :D baví mě pohledy do soukromí, případ byl zajímavý a dlouho trvalo než jsem zjistila "kdo", za mě super :)

LilianaFalcon
06.06.2020 2 z 5

Dokud nedošlo na rozuzlení, tak kniha byla skvělá. Čtivá, rychle to utíkalo, byla jsem napnutá,...
Jenže konec byl až moc přitažený za vlasy. Vzhledem k tomu, že pachatel byl už ve 12 letech odborníky považovaný za psychopata, tak si nedovedu představit, že by mu všechno takhle dlouho procházelo. Nehledě na to, že ten jeho "zvrácenej" koníček je hodně časově náročný.

simi139
14.04.2020 1 z 5

Jednou za čas mi to nedá…
POZOR SPOILER
- jak oběti utekly, a kdo vrátil na místo kameny a desku?
-za celou dobu si nevšimli, že Tom bydlí jen 3km od vykopané mučírny v domě na samotě?
Kdy vlastně Tom týdny kopal mučírny a týdny sledoval oběti, když měl normální zaměstnání a ještě pracoval a svážel vše potřebné pro charitu?
- 10-11ti letý fracek terorizuje a znásilňuje několik dní dvě 15ti leté holky?
- jak Tom udělal testy do letectva, a když armáda zjistila, co je zač, tak ho jenom potichu propustila?
- nejlepší IT odborníci se nedokáží dostat na web anorektiček?
- v luxusním domě s recepcí si nikdo nevšiml, že tam chodí davy feťáků a prostitutek?
- a konečné popojíždění Will-Sára, no z toho jsem se nevyznala ani já, když má Will na ruce hodinky proto, aby poznal, kde je vlevo a vpravo, proč je k tomu účelu nepoužívá?
- kde se tam proboha tak příhodně vzala Amanda?
- a jenom drobnosti - Sára si bere 16ti hodinové směny, je v nemocnici i když nemusí, kdo se tedy stará o ty dva perfektně vycvičené, přitom nevycvičitelné chrty?
- a nejhorší ze všeho :-( z Willa se stal násilník a ještě nakonec znásilnil Angie
Takže vlastně to není ani na ty dvě hvězdičky…

HanWali
10.03.2020 4 z 5

Místy dej poněkud rozvláčný ale vcelku to šlo

jfialova
24.02.2020 4 z 5

Dobrá, čtivá a napínavá detektivka. Téma dosti brutální, bohužel dnes mezi tak obrovským množstvím vycházejících knih máločím může autor čtenáře upoutat tak, že sáhne zrovna po jeho knize-takže to chápu. Sympatické bylo, že dvojice hlavních vyšetřovatelů neoplývala žádnými pozoruhodnými dedukcemi, spíš se celou dobu motala dokola a případ vyřešila vlastně náhodou. Osobní problémy hrdinů mě nějak nevadily, dávalo to celé knize punc větší uvěřitelnosti. Dojem kazí doktorka Sára, tento typ literárních hrdinek nemám ráda.

Jiparis
19.02.2020 4 z 5

Náboženský fanatismus, duševní nemoc a zaslepenost matky, dokážou způsobit strašné zlo.
Některé detaily mi připadaly až nesmyslně kruté.

MonikaV
13.02.2020 5 z 5

Není nač si stěžovat. Výborná kniha.

lifeoptimist
11.12.2019 5 z 5

Sice teda docela síla, ale autorka tak píše. Líbila se mi zápletka a dvojce hlavních hrdinů/agentů je mi moc sympatická :-)

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

Karin Slaughter
americká, 1971
2007  91%Triptych
2009  90%Genesis
2019  61%Čisté zlato
2003  89%Smrtící polibek
2003  88%Mrazivý strach

Kniha Genesis je v

Právě čtených6x
Přečtených626x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených30x
Knihotéce317x
Chystám se číst126x
Chci si koupit16x
dalších seznamech2x