Vodní labyrint

Vodní labyrint https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161416/vodni-labyrint-161416.jpg 3 79 23

Mladá archeoložka Afdera Brooksová se dostaví k smrtelné posteli své babičky, výstřední milionářky a sběratelky umění. Ta Afdeře svěří dědictví bezpečně uložené v jedné americké bance - starobylý rukopis. Afdera podniká cestu kolem světa, aby odkryla záhadný obsah tohoto dokumentu. Cesta vrcholí v Benátkách ve vodním labyrintu. Z Vatikánu zasahuje intrikující kardinál Lienart, který se všemožně snaží zabránit odhalení, jež by mohl přinést poničený pergamen.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Panteon
Originální název:

Laberinto de agua , 2011


více info...

Přidat komentář

Dvounožec
17.11.2021 3 z 5

Ono by to bylo opravdu dobré nebýt nelogičností, berliček a děr v příběhu.

iveta3689
06.04.2020 4 z 5

Tento typ konspiračních knih ve stylu Dana Browna nebo Steva Berryho mám ráda. Není to tak dobré, jako u zmíněných autorů, dialogy jsou trochu krkolomné a některé fráze se opakují do zblbnutí. Autor, možná dost zbytečně, rozehrál v příběhu hodně postav. Některé pasáže byly dost naivní (třeba při autonehodě policii vůbec nevadí, že je "zařazený" neutrál?!). Také mě trochu zklamal název. Těšila jsem se na prostředí Benátek, ale do nich se hlavní hrdinka jezdila jen vyspat. Ale celkově to bylo čtivé a napínavé. Je to oddychovka, u které nemusí čtenář přemýšlet.


CharlesWard
06.04.2018 2 z 5

Zklamání. A zmínění Dana Browna na obálce je pouze marketingový trik.

Iva B.
27.03.2017 4 z 5

Konspirační teorie, vraždy, historie, náboženství.. Me to bavilo , i když to určité není to nejlepší, co jsem kdy četla. Ale s Danem Brownem bych to nesrovnávala, to je docela jiná liga

jsvagr54
04.11.2016 5 z 5

Mrazivý příběh, nenechal mě vydechnout. Afdera jako hlavní postava velmi zajímavá, stejně jako téma Opus dei- hned po zednářích dle mého názoru nejožehavější téma co se tajných společenství týče.

orinka3
31.08.2016 1 z 5

Mé počáteční nadšení s přibývajícími stránkami uvadalo, až uvadlo dočista. Příliš mnoho konspirace, hromady mrtvol, krve a jedu, Vatikán zpodobněný jako doupě zfanatizovaných jedovatých zmijí. Vraždící katoličtí kněží...tomu se fakt věřit nedá. Navíc do omrzení opakovaná hláška "silentio..." a "fructus..." to dorazila - konec jsem prolistovala a zjistila, že jsem o nic nepřišla. Četba z nouze, je to v podstatě senzacechtivý brak, těžící z Dana Browna.

Pavlnka
03.12.2015 2 z 5

Kniha mě tedy dost zklamala. Četla jsem, že je srovnatelná s knihami Dana Browna, ale to leda námět, který byl opravdu zajímavý. Kniha samotná byla velké zklamání, šroubované a nevěrohodné rozhovory, fádní a vlastně nijaké zakončení. Prostě fakt zklamání.

TeaPeter
28.07.2015 2 z 5

Kniha ve mne vzbudila hodně rozporuplné pocity. Námět je zajímavý, ale podání je takové... naivní (?). No jako bych se na Anděle a démony díval optikou Medvídka Pú. Ale jedna myšlenka mi přece jen v mysli po přečtení zůstala: Pokud se dá dohromady lidská zaslepenost, fanatismus a odtržení od reality světa, tak to má naprosto katastrofální následky.

Bruno21
08.07.2015 3 z 5

Roztomilá knížka. Mustr dle Browna (nebo možná ještě nějakých jeho předchůdců - nejsem znalcem), nesmyslné ale chytlavé charakteristiky prostředí (ó, ten zpropadený Vatikán!), ale hlavně (to jsem si fakt užíval) neuvěřitelně legrační dialogy. Zvlášť když si světoví odborníci vzájemně vysvětlují banální fakta, aby se čtenář chytal. A jejich seznamování! Naprosto úžasné! Jo, to je tenhle obor/podobor/kryptoobor, náhodou znám největšího/jediného světového odborníka, brnkněte mu... Bylo by z toho skvělá cimrmanovská hra! Vlastně se mi to moc líbilo.

Beovulfak
08.07.2015 5 z 5

Zatím jsem zhruba v polovině, a kniha se mi fakt líbí...první, co mě napadlo, bylo, že je jako od Browna...Tu kritiku tady nechápu. Jedinou vadou je velké množství překlepů, ale ty jsou v poslední době ve všech knihách. Ovšem, autor za ně nemůže. Prozatím dávám 5*. Uvidíme, až jí zdolam celou.

Dialinn
04.01.2015 2 z 5

Tedy, čtivé to je. Proti příběhu nic, tenhle žánr poslední roky frčí. Ale jinak jsem po všech stránkách totálně zklamaná, na to, jaký je to bestseller. Radši se ani nezamýšlím, o čem to svědčí. Jazyk jednoduchý až prostý, těžko říct, zda díky omezené slovní zásobě autora nebo překladatele či, s největší pravděpodobností, obou. Dalším velkým problémem této knihy je nedotažená redakční práce. Množství gramatických chyb, překlepů a chybně rozdělených slov je až alarmující. Tedy, být nakladatelem, tak se stydím. Ale co, hlavně když to vydělává, že?
Málokdy píšu ke knihám komentáře, ale tady jsem se prostě o dojmy musela podělit. Radši to ani nečtěte..

Ennie
31.07.2014 3 z 5

Ke knížce jsem se dostala díky níže zmíněnému Danu Brownovi. Jedno knihkupectví ji čtenářům DB doporučovalo. A mě zaujal popis knihy. Ale tahle knížka má víc mínusů než kladů. Hlavní hrdinka mi občas přijde nesnesitelná a protivná. Některé dialogy jsou až moc umělé. A některé pasáže dokonce nudné. A samozřejmě jsou tam dost předvídatelné věci. Což mě aspoň udělalo radost, že jsem se nepletla :D. Ale od pár stránek jsem se nemohla odtrhnout ;)...

Master127
03.07.2014 5 z 5

Další z řady thrillerů, které vnáší do světa určité konspirační teorie. Zařadil bych tuto knihu po bok knih Dana Browna. Vzhledem ke konspiračním teoriím nemůžeme těmto knihám zcela věřit, nicméně je třeba se nad nimi zamyslet, co kdyby náhodou skutečnosti v knize zmíněné mohly tak být? Nechybí napínavý děj, řádky se čtou velice dobře, dokáží strhnout. Kdo má rád podobně laděné thrillery, tak by jeho ruka po této knize měla sáhnout.

v.e.v.er.ka
13.02.2014 3 z 5

stred jsou lepsi ale i horsi

Bradavička
25.01.2014 3 z 5

Kdyby ta kniha měla o 100 stran méně a tím se zmenšilo počet odstavců naučných určitě by to prospělo, jinak námět byl velmi zajímavý.

greetchen
07.11.2013 2 z 5

Napínavé historické fikce mám ráda, tahle ale patří k průměrným až slabším. Hlavní hrdinka je vcelku sympatická, věci kolem ní se ale nedějí přirozeně. Vše jí vychází až moc dobře, věci občas postrádají logiku, nikdo přeci nemá takové do očí bijící štístko. Dialogy občas také drhnou, po stránce jazykové není kniha kdovíjakou perlou.

avad
22.10.2013 odpad!

Zajímavý název knihy, čekala jsem napínavý historický příběh s detektivní zápletkou, ale byla jsem zklamaná. Dočetla jsem jí, jen z velkým sebezapřením.

between
18.09.2013 3 z 5

Zajímavá, ale na můj vkus moc historicko náboženských pasáží.

anishta
03.09.2013 3 z 5

Tak kniha, kterou jsme si s nadšením koupila, sice byla odložena, ale vrátila jsem se k ní a to je u mě výkon...:D Jinak kniha se mi celkem líbila, ale konec mi přišel strašně odfláknutý... Objevil se tady strašně prokouknutelný Archanděl a nesympatická hlavní ženská postava Afdera, vše skončilo moc rychle a prokouknutelně... Průměrná kniha, ale celkem čitelná, teda až na nesmyslné chyby, korektura asi neproběhla..:D

LG73
07.07.2013 3 z 5

Další z knih navazující na Dana Browna a pohrávající si s náboženskou tématikou. Autor zasadil děj do 80. let minulého století a propojil zde skutečnou historickou událost s fikcí. Do knihy přeneseně zakomponoval atentán na papeže Jana Pavla II. Bohužel kniha by se asi bez tohoto tématu obešla. Příběh zabývající se postavou Jidáše Iškariotského už je zajímavý sám o sobě a pokus ukázat, že snad za atentátem na papeže může stát někdo přímo z Vatikánu, ho možná zbytečně narušovalo. Kniha celkově nedokázala naplnit moje očekávání. Zajímavé téma silně narušovala určitá "plochost". Hlavní hrdinka se dokáže téměř s každou postavou dokonale spřátelit a autor se příliš nezabývá jejími vnitřními myšlenkami nebo obavami. Epilog knihy taky nebyl žádným velkým překvapením, snad až na jednu maličkost. Vodní labyrint se dá určitě přečíst, ale nedá se od něho očekávat něco extra výjimečného a šokujícího.

Štítky knihy

akční

Autorovy knížky

Eric Frattini
španělská, 1963
2013  61%Vodní labyrint

Kniha Vodní labyrint je v

Právě čtených4x
Přečtených108x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce84x
Chystám se číst28x
Chci si koupit2x