greetchen profil

☰ menu
greetchen

1982 · žena · Praha · statistiky

Aktivní: 22.04.2024 20:21 (poprvé 18.09.2012)
Body:413
Palce za komentáře: 252 · 6 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Smrtící tajnosti
Smrtící tajnosti
Robert Bryndza
Dokonalé městečko
Dokonalé městečko
Kateřina Karolová
Odvaha
Odvaha
Markéta Lukášková
Majonéza k snídani
Majonéza k snídani
Markéta Lukášková

Kdo jsem

Čtu ráda od malička, jenže on-line Databáze knih tu nebyla, proto je můj seznam knih zatím nepříliš rozsáhlý. Přečetla jsem toho hodně, ale vzpomínat na vše, to snad ani není možné. Navíc už s odstupem nedokážu - až na výjimky - posoudit, jaký dojem ve mně knihy tehdy zanechaly, proto zpětně nepřidávám dávno přečtené knihy, mám zde pouze ty, které čtu aktuálně nyní.

Jaké knihy mám ráda? To se mění, stejně jako se vyvýjím já sama. Od dětských knih jsem se přes dobrodružné Foglarovky a "braky" z edice Stopy hrůzy dostala v pubertě ke klasickým dívčím románků, zejména "perlám" Lenky Lanczové, měla jsem i období teen rebelantství (Bukowski aspol.). Poté mě bavily historické romány, humoristické knihy (Šabach), thrillery, horory, romance. Nechyběli světoví klasici, povinná četba, na vysoké pak knihy nutné pro úspěšné proplutí u zkoušek z historie, filozofie a sociálních věd.

Dnes si ráda přečtu mysteriózní knihy, severskou krimi, historické fikce, napínavé thrillery i chytrou romantiku, díky své práci pak i literaturu určenou pro dospívající mládež. Čtu nejčastěji v dopravních prostředcích, dávám proto raději přednost oddechové literatuře před tou náročnější. Prozatím.

Kromě knih mám ráda i filmy - Můj profil na CSFD najdete na https://www.csfd.cz/uzivatel/193980-greetchen/. A také divadlo - Můj profil najdete na https://www.i-divadlo.cz/uzivatele/Greetchen.