Vikingova žena

Vikingova žena https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37559/bmid_macauliffe-vikings-trilogy-vikingov-9bq-37559.jpg 4 209 35

Vikings trilogie série

< 2. díl >

A tak se stalo, že Alfréd Anglický přislíbil svou oblíbenou neteř irskému válečníkovi jménem Erik, aby tímto manželstvím zpečetil přátelství obou zemí. Rhiannona se proti smluvenému sňatku bouří, ale čím jsou její projevy hlasitější, tím silněji se v jejím nitru ozývají city zcela protichůdné. Jako by pod ledovou krustou toho nenáviděného Vikinga hořel oheň, jehož plameny zasáhly její srdce… Erik až doposud vyšel z každého střetu jako vítěz – možná proto, že se žádného ze svých nepřátel nebál. Nyní poprvé zažívá strach, že prohraje sotva započatou bitvu o Rhiannoniny city. Pro získání zlatovlasé krásky je odhodlán nasadit všechen svůj válečnický um, i když na kolbišti lásky nikdy dříve nestál…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Viking´s Woman , 1993


více info...

Přidat komentář

Bergerac16
11.06.2023 4 z 5

(SPOILER) První polovina knihy má ohromné tempo, Rhiannona svůj boj proti vdavkám vedla skutečně na ostří nože, téměř sebezničujícím způsobem. Akorát svůj vztek směřuje vůči Erikovi, který manželku vůbec nechtěl, místo zášti ke králi Alfrédovi, který ji skutečně zradil. Jednoho dne měla coby bohatá dědička svůj život ve vlastních rukou, spravovala své panství a král souhlasil se zasnoubením s mužem, kterého milovala; a následující den bylo vše jinak.
Dál už se na něj zlobila částečně ze setrvačnosti :-) , částečně protože byl občas fakt vůl :-) (např. jeho odnášení Rhiannony do postele během večeře, aby demonstroval svému dvoru, že ji má v hrsti) a částečně proto, že si ho nedokázala fyzicky ošklivit, což jí přišlo taky jako zrada :-).

Jinak ale příběh obou hrdinů hezky graduje, a rozumnější z těch dvou je postupně spíše Rhiannona. Ke konci vyprávění trochu ztrácí na atraktivitě to napětí, kdo je od začátku zrádcem u Alfrédova dvora, je takové nepropracované, nestává se mi, aby mi to bylo čtenářsky jedno. Nicméně prvních 14 kapitol knížky je perfektních, to byla radost číst.
A světe div se, první obálka starší romance vydané v ČR, která mi přišla vkusná a sexy :-).

Alenka76
27.01.2022 5 z 5

Tuto vikingsku seriu milujem ako prvy diel aj tento som precitala jednym dychom.


Ivusak7
13.07.2020 5 z 5

Maličko mi připomínal první díl ze série, ale opět mě nezklamal další že skvělých příběhu od této autorky Erik s Rhiannonou, krásný pár už od začátku i když Rhiannona trochu, ze začátku trochu (pro mě) sobecká a panovacna. Erik princ dívčích snů již od začátku. Ke knížce se jistě vrátím... Na konec spolu tvořili dokonalý pár..

Nikusscha
24.12.2019 5 z 5

Stejně jako předchozí díl se mi líbil i tenhle. Byl vlastně hodně podobný, jen jiné postavy a prostředí.

petraj30
03.08.2019 5 z 5

Krásné pokračování, byla jsem moc ráda, že se tu objevili a hrdinové z předchozího dílu. Po kom jsou ty ženy tak tvrdohlavé? Kdybych nevěděla, jak to je, tak bych řekla, že Rhiannona je tvrdohlavá po Erin. No podobnost tam určitě je!:-)

AniDi
17.04.2019 5 z 5

Já se prostě takových příběhů nikdy nenabažím. On je děsivě vypadající hrdina s laskavým srdcem, ona krásná a chytrá žena s vlastním názorem a dohromady s trochou napětí to dává pár hodin krásného oddychu, sem tam slzy a občas smíchu. Doporučuji.

Leona91
12.04.2019 5 z 5

Příjemné oddechové čtení, které si člověk rád pr čte znovu

účetní
29.03.2019 3 z 5

Musím říci, že první díl se mi líbil víc, co se děje i hlavních hrdinů týče, z Erika dost velkou část knihy vyčnívala hlavně jeho hrubost, což přebilo vnímání jeho kladných stránek a z Rhiannony zase jen vzdorovitost, vzala jsem je na milost až úplně na konci a radost mi udělal hlavně Mergwin, že zůstal naživu. Přebal knihy je moc pěkný.

TerezaMondeková
24.11.2018 3 z 5

Tak po dlouhé době jsem si zase přečetla knihu s historickou romancí a nelituji. Sice se mi víc líbil první díl, ale tenhle taky nebyl špatný. Oba hlavní hrdinové byli strašně tvrdohlaví, ale stejně to má vždycky stejný scénář. Vzdoruješ, vzdoruješ, vzdoruješ... podlehneš, miluješ. Čekala jsem v knize třeba i víc napětí... nějaký zvrat, u kterého byl řekla wow, ale ono nic. Kniha, která nenadchne, ale ani neurazí. Ale jsem zvědavá na poslední díl.
Nelíbilo se mi, že hlavní hrdinka pořád dělala, že o něj nestojí a že o něj nemá zájem... po tom prvním dílu, ve kterém se mi to líbilo, mě to v tomhle už nebavilo.
A hlavní hrdina? Nic nebral vážně, pořád se jí vysmíval a to jak si vzájemně řekli, že se milují? Čekala jsem víc. Bylo to pro mě chladné.

ketvin
04.04.2018 4 z 5

Erik a Rhiannon byli vlastně stejní, jako Erikovi rodiče, jen se příběh odvíjí na druhé straně moře... Ale i tak měla kniha něco do sebe a něco, co se mi nelíbilo, opakovala bych se tu "recenzí" první knihy... Hrdinové byli tvrdohlaví, ale což, je to prostě "vikinská éra" :)

HPmagor
23.10.2017 5 z 5

Pěkné čtení :-)

Lalina3
15.10.2017 5 z 5

Tento díl se mi líbil o něco více než předchozí. V prvním díle mi byl hlavní hrdina krajně nesympatický, zde jsem si ale Erika oblíbila.
Kniha se četla sama, moc jsem si ji užila!
Vztah hlavních hrdinů byl více uvěřitelný, posun v jejich lásce byl viditelný, Erik se nechoval krutě a nepochopitelně (někdy byl hrubý, to ano, ale v případě, že k tomu měl dobrý důvod).
Opravdu velmi jsem ocenila, že zde byli zmínění i hlavní hrdinové předchozího dílu, překvapilo mě, kolik měli nakonec Olaf s Erin dětí!

Knihu moc doporučuji, ale pouze po přečtení prvního dílu, pak je ten požitek větší.

Evaho73
06.10.2017 5 z 5

Začala som čítať túto časť a zistila som, že som ju už prečítala :-). Ako pirátov tak aj Vikingov môžem a na tejto knihe som si zgustla, lebo sa mi páči "výpravný" štýl písania Shannon Drake.

avalonek
27.06.2017 5 z 5

Miluju,jak mezi hlavními postavami vzniká postupně láska.Jak se zprvu nenávidí a postupně se začnou milovat.Je to tak hezky napsáno,že se vždycky úplně tetelím blahem..A tady to bylo opravdu moc hezky napsáno.. Krásné

DUNIKO
01.01.2017 4 z 5

Prvním díl byl o chloupek lepší ale taky ujde.

LilianaFalcon
04.12.2016 4 z 5

Ne, že by to bylo v něčem jiné, než první díl. Vlastně to bylo, jak hozené přes kopírák... ale i tak to nebylo až tak hrozné, jako jiná díla autorky...
Tady byl minimálně hrdina občas při smyslech... "hrdinka" byla 3/4 děje totálně mimo...

verca3686
17.10.2016 2 z 5

Je to příšerná napodobenina prvního dílu. Princeznu pomsty jsem si zamilovala, protože jsem chápala jejich vnitřní boj, ale tohle je jako blbý a blbější. Většinu knihy se nenávidí a nakonec nějakým podivným zvratem se do sebe zamilují v předposlední kapitole. On je neskutečný hrubián, dnes bychom řekli kretén a ona blbka, která si neví s ničím rady. On má silnou vůli, ona žádnou. Opravdu jsem doufala, že se stane něco zajímavějšího.

Baraliska
15.07.2016 5 z 5

:) :) :) !!!Ú.Ž.A.S.N.Á. K.N.Í.Ž.K.A.!!! :) :) :)

CHESS
11.06.2016 5 z 5

Tak kniha mně doopravdy překvapila, ani nevím proč, ale čekala jsem přeslazenou romantiku. Ale kniha byla vtipná a čtivá :)

ariel platto
10.06.2016 2 z 5

Tak nevím...na základě čeho se ti dva do sebe zamilovali ? Na základě chtíče ? Ok, sex je na prvním místě, proč tyto knihy čtu, ale nepochopila jsem, proč se do sebe zamilovali. Jen proto, že ona je krásná a on dobrý v posteli ? Kniha zklamala :(

Štítky knihy

Vikingové romance historické romance

Autorovy další knížky

Shannon Drake (p)
americká, 1953
2005  82%Ďáblova milenka
2001  84%Králův rytíř
2002  85%Vězeňkyně
2009  86%Vikingova žena
2009  88%Princezna pomsty

Kniha Vikingova žena je v

Právě čtených2x
Přečtených323x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených21x
Knihotéce159x
Chystám se číst35x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x