Nerozvážnost

Nerozvážnost https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105637/bmid_nerozvaznost-1Yz-105637.jpg 4 102 14

Victorian Fairy Tale série

2. díl >

Když se Katherine Adairová vrhne do chladných vod řeky Temže, vůbec netuší, že se zároveň vrhla do dobrodružství plného nebezpečí a touhy. Tonoucím mužem, kterého statečně zachránila, byl totiž mladý a vznešený David Turnberry. Katy ho beznadějně miluje, ale jako dcera chudého malíře nemá nejmenší naději. A kromě toho se David hodlá zasnoubit s půvabnou lady Margaret… Vskutku zoufalá situace. Anebo že by přece existovala nějaká možnost, jak získat Davidovy city? Katy se rozhodne předstírat ztrátu paměti, jen aby mohla zůstat více času v blízkosti milovaného muže. A plán vyjde! Jediný problém představuje drsný archeolog a dobrodruh Hunter MacDonald, který Katyinu lest prohlédne a hodlá svého přítele Davida ochránit před ženskými úklady. Katy se však nenechá ničím odradit, a tak odplouvá spolu s Davidem a Hunterem na archeologickou výpravu do Egypta. Na cestě se začnou dít divné věci a v zemi faraonů se všechno ještě zhorší. Vyděšená Katy ví, že jí nezbývá než důvěřovat jedinému muži, který je ochoten pro její záchranu riskovat všechno, co má…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Reckless , 2011


více info...

Přidat komentář

Terezzie
13.12.2023 5 z 5

Ač jsem mladá , miluji historii a miluji historické romány . Tato kniha mě velmi bavila , všem milovníkům tohoto žánru jen doporučuji .

avalonek
25.10.2019 5 z 5

Tak tohle bylo zase krásné,povedené čtení.


petraj30
30.07.2019 5 z 5

SPOILER
Kniha byla moooooc pěkná, sice Katherin chvíli trvalo, než pochopila, že David není muž pro ni (kolikrát mi myšlením připomínal mého 4 letého syna, který neví co chce:-)) a nejlepší je pro ni Hunter. Nechyběla ani dávka napětí - zkrátka tak, jak to má být:-)

Xena011
04.10.2018 4 z 5

Sladký příběh, kde všechno skončí šťastně a nakonec se rozluští všechny záhady. Mám ráda Egypt a období, do nějž je kniha zasažena, hlavně chování a vztahy mezi lidmi. Nynější doba a jednání by se mělo z dřívější doby hodně učit.

janqa410
24.10.2017 3 z 5

Já ani nevím proč, ale nějak zvlášť mě děj asi nezaujal - opravdu jsem se byla schopná začíst až v posledních kapitolách, pak to bylo super. A možná za to nemůže ani tak kniha, jako má nesoustředěnost. Nicméně, dobře to dopadlo, konec byl opravdu zajímavý, že jsem ho přímo hltala. Katy i Hunter k sobě patřili a bylo to jasné od začátku, a já doufám, že až příště po jejich příběhu sáhnu, užiju si ho naplno.

KateChatt
25.12.2016

Kniha se četla úžasně. Nic složitého, na vypnutí úplně ideální.

moudivlacek
17.04.2016 4 z 5

Opět mě autorka nezklamala, víry vášně, dobrodružství a napětí, skvělé čtení.

Stolid
17.07.2015

Ahoj, nepřijde vám někomu, že anotace je závádějící? Vždyť se mýlí! Hunter MacDonald rozhodně nechtěl uchránit Davida před Katy, ale dostat se jí do kalhotek dřív než on. Náhodou, tato kniha se mi libila. V předcházející knize se hrdinové neustále hádali, tady naopak se milovali navzájem téměř od začátku, jenom nenašli sílu být upřímní k sobě navzájem.

Aracely
31.05.2015 5 z 5

Výborná kniha. Přečtená jedním dechem :-) Nemá to klasický scénář podle Drake ,ale to mi vůbec nevadilo. Bylo to zajímavé a napínavé. Hrdinka mně ze začátku zlobila s tim svým poblázněním k Davidovi. Jinak se mi kniha i zápletka líbila od začátku. A doporučuji ! :-)

modranka
24.03.2013 3 z 5

Tri hviezdičky som dala len preto, že autorka kedysi písala veľmi pekne a nechcela som jej pokaziť celkové skóre. Ale musím povedať, že v poslednom čase už to nie je tá Shannon Drake ako som ju poznala v minulých rokoch. Dnes jej literárny prejav je strohý, usečný, plochý. Príbeh mal niekoľko nelogických uzlov, ktoré mi dosť vadili. Napríklad to, že Katy sa naučila lúštiť egyptské hieroglyfy za tri dni a to podotýkam, že kopština má minimálne 750 znakov. To čo sa profesori učia celý život, ona zvládla behom týždňa. Ale čo ma fakt naštvalo, bol záver príbehu. Síce dobrodružný, ale úplne nerealistický. Pripadalo mi to ako záver z Indiana Johnesa. Myslím, že toto je posledná kniha, ktorú som od nej čítala.

Kaety
11.03.2013 3 z 5

Tuto knihu jsem také přečetla během jednoho večera, ale trošičku mě zklamala.
Není zde klasický scénář od S. Drake, kdy je hlavní hrdinka provdána proti své vůli, za což jsem byla ráda, i když vlastně se také museli nejdříve vzít, aby přestaly útoky o život hlavní hrdinky a pak se teprve poznávali.
Hlavní padouch byl podobný jako v knize Sladká jako hřích od S. Drake.
V knize procestujete několik zemí: Anglii, Itálii-Řím a Egypt a jeho památky, hlavně vykopávky a pyramidy.
Kolem nichž se také odvíjí celý příběh.

ivule85
05.02.2013 4 z 5

Vydařená knížka i když ze začatku mi trošku vadilo Katine vzdychaní nad Davidem ale pak se děj krasně rozvinul v hezkou zápletku :) jediné co mi trošinku vadilo bylo že jsem už v půlce prokoukla kdo je ten zahadny padouch :) ale jinač stoji za přečtení..

Boudika
13.09.2012 5 z 5

Velice poutavá kniha,od které se nemůžete odtrhnout :-) Další podařená kniha od Shannon!!

lenice
11.03.2012 5 z 5

Tato kniha mě přímo nadchla, přečetla jsem ji během večera.Krásný příběh,láska ,ale i detektivní zápletka.Shannon Drake patří mezi mé nejoblíbenější autorky a touto knihou to jen dokazuje.