Utečte z krysího závodu

Utečte z krysího závodu https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277420/bmid_utecte-z-krysiho-zavodu-LBv-277420.jpg 4 22 6

Světoznámý autor, řečník a v neposlední řadě úspěšný podnikatel a investor Robert T. Kiyosaki shrnul veškeré zásadní body své slavné knihy Bohatý táta, chudý táta a představuje je hravou komiksovou formou mladším čtenářům! Když při návštěvě zábavního parku se svými přáteli želvoun Tim zjistí, že nemá žádné peníze, obrátí se s žádostí o radu na svého nejlepšího kamaráda Reda. Ten Tima názorně učí, jak správně nakládat se svými peněžními prostředky, jak správně investovat a vyznat se ve finančních záležitostech.Díky tomuto zručně ztvárněnému komiksu se nejen Tim, ale i Vaše děti naučí, jak se stát finančně zodpovědným!... celý text

Komiksy Literatura naučná Pro děti a mládež
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Escape from the Rat Race: How To Become A Rich Kid By Following Rich Dad's Advice , 2005


více info...

Přidat komentář

vlkove
21.12.2021 4 z 5

Zajímavě zpracované téma. Mám k tomu pár výtek. Podnikání určitě není bez rizika a dále si nemyslím, že hledat příležitosti pro děti třeba v deseti letech je možné. Jde o to aby pak děti nezačali vydělávat třeba na rodičích a neodmítli některé běžné činnosti dělat zadarmo. Příklad s prodejem zmrzliny se mi nelíbí a pro děti je to nereálné řešení.

kkubinova
03.04.2021 5 z 5

Kniha je krásně a jednoduše napsaná v komiksu. Doporučuji ale i dospělým, aby si tento komiks přečetli. :-) Jsou zde jednoduše vysvětleny základy finanční inteligence a snad se lidé po přečtení zamyslí nad svými financemi.


Obviously
27.10.2020 3 z 5

Komiksově zpracovaný náhled do toho, jak by v ideálním případě mohly fungovat finance každého z nás. Rozhodně by neuškodilo ani nikomu dospělému do této knihy aspoň nahlédnout, ačkoliv je svým zpracováním určena dětem. Po přečtení vede k nemalému zamyšlení nad vlastním hospodařením s penězi.

PaniWiga
13.08.2019 4 z 5

Téma je určitě poučné, užitečné a srozumitelně zpracované. Nemůžu se rozhodnout, pro jak staré děti je kniha vhodná - asi něco mezi druhým stupněm a střední školou. Pokud bych měla něco vytknout tak pár drobností: a) ilustrace se zvířátky mi příjdou k tématu knihy zbytečně infantilní - autor se klidně mohl držet stylu v druhé a třetí části knihy, b) souhlasím s Kapis - kniha vůbec nezmiňuje možnost, že podnikání nevyjde, nebo že na něj někdo holt nemá povahu.
Z příběhu to taky vypadá, jak snadné je začít "podnikat". Moc se mi nezdá příklad, kdy si mládenec otevře stánek se zmrzlinou a do pár týdnů je úspěšný a má zaměstnance a pobočky. Úplně vidím, jak se děti pro něco nadchnou a budou to chtít "rozjet" a dospělí jejich nadšení utlučou zmínkami o hygieně, byrokracii, papírování atd. Něco jiného je rozvážet noviny a něco jiného je rozjet prodej potravin.
Ale celkově knihu hodnotím určitě kladně a doporučuji. I pro dospělé.

Kapis
17.12.2018 4 z 5

Opravdu pěkně a srozumitelně vysvětlená rozvaha a výsledovka. Může to být poměrně motivační pro některé děti (ale i rodiče!). Ale cpát to děckám zatím určitě nebudu, protože nevidím smysl v tom, aby četly někdy před - chm, těžko říct... desátým, dejme tomu - rokem, něco o nakupování aktiv, když mají ve své pokladničce s beránkem Timmym nasbíraných 350 korun. A taky aby to děti nevzaly příliš vážně a nestaly se z nich malé vychcané kurvy, které nedají zadara ani "sveza." Pravda, kniha vede spíše k "hledání příležitosti" a rozumnému nakládání s prostředky, ale stejně.

Celkově je to ale velice pěkně uděláno, až nečekaně mě to bavilo a musel jsem, chudák, místo činností, naplánovaných mi ženou, si sednout do hospody, vypít tři piva a dočíst to do konce:) Akorát se na mě zase číšnice dívala tak schovívavě, když viděla na obálce napsáno....a staň se bohatým dítětem. Druhá a třetí část, kdy autor vykrádá sám sebe z jiné knihy, je kreslená hodnotněji než zbytek, jehož ukázku jde vidět na obálce. Za 39 kaček z Levné knihy není vůbec o čem uvažovat, ať už chcete k finanční gramotnosti nějaké děti vést nebo ne. Nicméně, ještě mám vlastně poslední výhradu - kniha oslavuje "vlastní podnikání" a tvrdí, že být zaměstnancem se rovná být skoro otrokem - nějak mi tam chybí aspoň zmíněno, že i to podnikání sebou nese jistá rizika a ne každý se super nápady dopadl jako superboháč. Že to klidně může dopadnout i naopak.

janulka1310
28.03.2016 5 z 5

Rozhodně bych tuto knihu doporučila všem dospělým a potom až dětem! Perfektně napsáno, základní principy finanční inteligence, krásné zpracování, prostě pecka. Ve škole by to měla být povinná literatura! Už od základní školy!