Tygrova stezka

Tygrova stezka https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136324/mid_tygrova-stezka-wy2-136324.jpg 5 427 64

Druhá kniha Tygří ságy. Víra. Důvěra. Touha. Jak daleko byste zašli, abyste zachránili svou jedinou lásku? Kelseyino poslední léto bylo šílené. Tak šílené, že by tomu nikdo nevěřil. Vedle toho, že musela bojovat s hordou zákeřných opic a putovat indickou džunglí, se zamilovala do Rena, tři sta let starého prince. Nové nebezpečí teď Kelsey přinutí, aby se vydala za dalším indickým dobrodružstvím s Renovým bratrem, záporákem Kishanem a nepravděpodobná dvojice si začne klást otázky ohledně svého skutečného osudu. A Renův život visí na vlásku stejně jako pravda v Kelseyině srdci.... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Tiger's Quest , 2011


více info...

Přidat komentář

Carol1122
22.07.2023 5 z 5

Vydáváme se s chutí na další dobrodružství! Oproti předchozímu dílu jsem byla překvapená, jak charakter Kelsey vyspěl. Na můj vkus začátek trochu zdlouhavý, později už se rozběhlo standardní dobrodružství. Chvílemi mi přišlo, že nedávalo úplně smysl. Ale styl autorky je stále dokonalý a konec čtenáře úplně šokoval. No, byla jsem tým Ren, teď už spíš možná fandím Kišanovi. Uvidíme, co bude příště...:)

Matri
11.07.2023 4 z 5

Tak tento diel bol pre mňa jednoznačne lepší ako predošlý! Stále som z toho nespadla na zadok, ale teraz to už začalo mať naozaj grády a som zvedavá kam sa príbeh ešte ďalej bude posúvať (teda predpokladám samozrejme šťastný happy end, hoci to predbieham, ale tá cesta k nemu môže byť ešte zaujímavá).
Kelsey už našťastie našla aspoň kúsok sebavedomia, za čo fakt vďaka bohu!!!
Stále mi v texte vedia najmä rôzne príbehy a legendy, ktoré zdanlivo ani nesúvisia s dejom. Prvá časť knihy bola opäť taká pokojnejšia, pomaly plynúca. Našťastie opäť nastal zvrat s presunom do Ázie. Tieto časti boli úžasné a musím pochváliť autorku, ako pekne ma vymyslený príbeh a zapojené rôzne súčasti reálnych miest, kultúr, histórie či náboženstiev. Romantická linka sa značne skomplikovala, akčné časti sú naozaj veľmi pútavé. Dúfam si aj ďalšie časti udržia túto úroveň.


Brunnetka
31.12.2021 5 z 5

Super, super a ještě jednou super! Obdivuji autorku, jak skvěle má děj promyšlený a má najitá i různá fakta. Jdu rovnou na další díl, zajímá mě hrozně jak to bude dál!

Malinali
09.08.2021 5 z 5

Mě tahle série velice baví. Nemůžu se dočkat dalšího dílu. U druhé knihy mě ale úplně rozsekal ten závěr... Kelsey je skvělá, pan Kadam kabrňák... Doporučuji!

Knihomollla
23.03.2021 5 z 5

Já tu sérii miluju a mám pocit, že by můj názor byl jen samé pochvaly, protože všechny nedostatky překryl skvělý příběh a ještě lepší postavy.

barbb8k
23.02.2021 4 z 5

Znovu to opakuji, ale tato série je úžasná a nikdo mě nedonutí, abych si o ní myslela něco jiného.
Abych se dostala k tomuto dílu...
Začátek je roztomilý a kouzelný. Nic jiného si o něm nejde myslet. Děj se rozjel už v prvních pár kapitolách a časem přicházelo více a více zvratů.

Postavy jsou úžasné. Já je prostě miluju. Je pravda, že čas od času se někdo z nich chová přitrouble, ale i tak jsou většinou boží.
Jediné, co mě rozčiluje je to, že Kelsey na skoro všechno odpovídá „ok" a když už se to náhodou zlepší, tak říká „okey".

O romantické lince nemám ro říct víc než, že ne dokonalá a úžasná.

(přemýšlím, kolikrát jsem během této recenze napsala „úžasná, dokonalá, fantastická..... "????)

Luigi1
16.02.2021 5 z 5

Obsahově kniha nezklamala a udržovala mě v napětí.Už se těším na další díl.

marie2577
23.12.2020 5 z 5

Další díl a je ještě lepší. Poutavé , zábavné a pěkně vymyslene

Bekynóza
22.08.2020 5 z 5

Druhý díl ve mne zanechal lehce rozpolcené pocity, ale za neskutečné dobrodružství plné magie, kouzel a proroctví si kniha zaslouží 5 bodů.
Je vidět, že styl psaní se od minulého dílu zlepšil, naštěstí už tam nebylo tolik rozplývání se nad vzhledem princů, což jsem velmi ocenila.
Ze začátku jsem se nemohla začíst, změna prostředí na Americké mne trochu nudila a byla jsem ráda, když se pak už začalo něco dít. Kniha umí vtáhnout do děje a moc dobře se čte.

Doslova jsem hltala polovinu knihy, kdy už se řešilo proroctví a hledaly se další indicie. Taktéž později, když se Kels vydala na cestu do hor byla moc dobře napsaná.

Vytkla bych možná to, že jsem měla pocit, že se jim někdy daří až moc rychle, popíši v části se spoilery.

Co se ale týče magie a dobrodružství, i druhý díl má co nabídnout a rozhodně mne velmi zajímá, jak skončí díl třetí. Je to příjemná oddechovka, která vás ale nenechá spát a budete muset číst dál a dál.

SPOILERY!
Nemusím klišé ohledně dvou bratrů zamilovaných do jedné dívky, ale tady mi to alespoň trochu dávalo smysl, nicméně mi vadilo, že jsem to očekávala už ve chvíli, kdy se s Kišanem Kels setkala úplně poprvé a vypadalo to tak, jakoby Ren byl odvlečen pryč vlastně z toho důvodu, aby ten vztah mezi nimi mohl začít (nemluvě pak o Renově amnézii).
Strašně se mi líbila Šangri-la, tuhle část knížky jsem opravdu hltala a moc mě bavila. Taktéž útok na Lokeše byl úžasný, líbila se mi propracovanost.
Jak jsem již zmínila, občas se mi zdálo, že jim něco jde nějak moc snadně (ne vše, ale něco ano). Například Kelsyino metání blesků, zdálo se mi, že se v tom zdokonalila neskutečně rychle nebo občas mi přišlo, že na většinu odpovědí přichází zrovna ona, přitom jen lehkým podstrčením, např. otočením stránky v knížce či práce o himalájích. Nicméně to, že je trochu Mary Sue dokážu autorce odpustit, nicméně pořád je to její knižní prvotina a proto si myslím, že jí za takové dílo, které mne dost informativně i vnitřně obohatilo, jí tleskám.

barbb8k
10.04.2020 4 z 5

Myslela jsem si, že tento díl, bude spíš o zamilovaném párečku Renovi a Kelsey, ale dopadlo to jinak, než jsem myslela. I přesto se mi tato kniha moc líbila. Celý děj mě velmi překvapil. A teď už nevím, koho z kluků/tygrů mám radši.

DadulaZ
09.08.2019

Druhý díl Tygrova stezka mě zaujala ještě více než první díl. Vtáhla mě natolik do děje, že jsem toužila knihu prožít, přesto, že vím že je to nereálné :D . Totálně mě pohltila a nedovolila mi přestat číst. Už jsem se natáhla po třetím díle a předem lituji toho, že do češtiny přeložili jen 4 díly :(

Cleo De Nile
07.06.2019 3 z 5

Jak nám už samotná obálka napovídá, v tomto díle se setkáme s novým tygřím princem. Coleen Houcková se překonala, v klidu vzala už tak dost vysoko nastavenou laťku z minulého dílu, a posunula ji až někam do závratných výšin. Jakkoliv se to zdá nemožné, příběh má ještě větší spád, ubíhá ještě rychleji a je daleko napínavější. Autorka si s tím musela dát hodně práce, vychází to ze skutečných bájí a legend.

AloneJane
02.06.2019 5 z 5

Originální pokračování. Druhý z bratrů Kishan se konečně zapojí do pátrání po darech a jeho vztah k hlavní hrdince je oproti Dhirenovi takové více pubertální a provokativní, ne tak uhlazené a přesto slušné a okouzlující.

Emily929
07.05.2019

(SPOILER) Další dar sblíží Kišana a Kelsey. Ren je v držení Lokeše. Jediné zklamání je že v každé knize této série vždycky získají další Duržin dar. Bylo by to zajímavější kdyby je Lokeš přepadl. Jinak je kniha v pohodě

juni
02.01.2019 5 z 5

Pokračování Rena a Kelsey mě překvapilo a samozřejmě zase ten konec. Zapojení Kišana do příběhu mě překvapil a ze začátku se mi ani nelíbil, ale pak mi přišla kniha díky tomu zajímavější.

verulik196
24.09.2018 5 z 5

Pokračování série je zdařilé, už se těším na další díl!

andrejci
16.01.2018 4 z 5

První díl se mi líbil teda víc. Přišel mi více akční. U tohoto dílu se mi líbilo jak se Kišan choval ke Kelsy. Choval se mile a začíná mi povahově byt blíž než Ren.

Ailee
14.01.2018 4 z 5

Jediné, co mi u této knihy trochu kazí potěšení je fakt, že obšírné detailní popisy děj zbytečně moc natahují. Ano, jsou krásné, ale někdy by neuškodilo, aby jich bylo méně. Zvlášť v "akčních" částech knihy. Tam se pak ztrácí to napětí. Konec mě rozesmutnil, ale nebylo to napsané tak, aby mě to rozplakalo. Rozhodně se však nemůže knize odepřít brilantní nápad a originalita. :-)

nikiem
04.12.2017 5 z 5

No teda tenhle díl mě absolutně dostal. Doufám, že se vše vyřeší a dostane do normálu :)

zuzca.h
27.11.2017 4 z 5

Tak jo i druhý díl je hezky čtivě napsaný. Líbí se mi promyšlenost překážek při získávání druhého daru i svět víl. Co mi trochu vadí je jak jsou oba bratři a nejn oni celí paf z hlavní hrdinky. Přemýšlím co ta holka v sobě má že po ní letí snad každej chlap.Jen mi bylo líto Liho na konci (teda dějově v polovině knížky). Jen si ještě tak říkám jak jsou kolem ní všichni takoví hodní a uvědomnělí a všichni všechno berou s takovou rozvahou.

Štítky knihy

Indie láska kletba

Autorovy další knížky

Colleen Houck
americká, 1969
2012  86%Tygrovo prokletí
2014  91%Tygrův osud
2012  90%Tygrova stezka
2013  90%Tygrova plavba

Kniha Tygrova stezka je v

Právě čtených9x
Přečtených642x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených98x
Knihotéce232x
Chystám se číst107x
Chci si koupit44x
dalších seznamech13x