Tmavší než jantar

Tmavší než jantar https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373943/bmid_tmavsi-nez-jantar-aSQ-373943.jpg 4 21 7

Travis McGee série

< 7. díl >

V detektivním příběhu z Floridy se „havarijní poradce“ Travis McGee, svérázný amatérský detektiv, a jeho přítel Meyer při nočním rybolovu stanou náhodnými svědky pokusu o vraždu dívky, kterou s uvázanou zátěží vhodí její vrahové do řeky. Jejím zachráněním se dostanou na stopu organizované prostituci a řetězu vražd vytipovaných klientů, zámožných a osamělých mužů středních let. Pátrání je ztíženo tím, že dívka svým vrahům neunikne a zemře pod koly kradeného auta. Za přispění tanečnice Merrimay a využití její podoby se zavražděnou dívkou je zločinecký gang dopaden.... celý text

Detektivky, krimi
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Darker than Amber , 1966


více info...

Přidat komentář

CharlesWard
21.06.2022 3 z 5

Chandler zůstává nepřekonán, ale tohle se mu docela přibližuje.

Allena24
29.11.2020 5 z 5

Typická americká krimi. Oceňuji autorův styl, který vynikl ve vztahu a komunikaci dvou kamarádů havarijního poradce Travise McGee a profesora Mayera.


sestricka1
17.06.2020 5 z 5

Vyslechnuto jednim dechem:-)) výborné. Přednes p. Honzoviče na jednicku, dal tomu přesně to, co text vyžadoval. Kniha velmi dobře napsaná, už se dívám po dalších dílech autora.

Jaruš7
13.06.2020 5 z 5

Nejlepší je důvěřovat značce autora a na anotaci se vybodnout.jako audičetba od p. Honzoviče nebyla ani potřeba si něco vyhledávat, a tak mi byl obsah neznámý, a o to lepší poslech v excelentním provedení.
Příběh má náboj jisté přitažlivosti, jenž v opakovaném popisu by být nemusel.
To, jak svodům hrdina odolává, je správně bizarní - množstevní představa, národnosti, zvyklosti a zvrhlosti - proti půvabům, inteligenci, křehkosti a situaci "na odstřel".
Vydařené dílko.

tygřík2
13.06.2020 4 z 5

Je fajn, když anotace detektivky (kdo hodlá toto dílko číst, za žádnou cenu se nedívejte výše) prozradí v podstatě vše, co si chtěl napětíchtivý čtenář užít pomalu a sám na stránkách knih:-)))
I když jsem zhruba věděla, co se bude dít, audioknihu jsem si užila. Interakce mezi dvěma kamarády byla zábavná.

orinka3
05.12.2019 5 z 5

Detektivka podle mého vkusu. Dvojice detektivů se výborně doplňuje, rozhovory nejsou fádní, naopak pobaví. Některé odstavce se mi líbily tolik, že jsem si je přečetla opakovaně. Dívka vytažená z vody přivede ty dva na horkou stopu organizovaných vražd. Děj má spád a není v něm hluché místo. Mé první setkání s autorem, příště se musím v knihovně podívat, co tam od něj všechno mají. Jeho styl vyjadřování je přesně pro mě.

konicekbily
31.01.2019 5 z 5

Svižná detektivní novela je od začátku do konce plná kvapem ubíhajícího děje. Nic jiného jsem ani neočekával a tak jsem s dílkem spokojen. Typická americká současná krimi - napsaná tak, kdyby se poštěstilo prodat práva na filmové zpracování, bylo by jednoduché napsat scénář.