Oblečte ji do indigové

Oblečte ji do indigové https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43729/oblecte-ji-do-indigove-43729.jpg 3 10 2

Travis McGee série

< 11. díl >

V další ze série (v pořadí 11.) se Trevis McGee spolu s přítelem Mayerem vydává do Mexika, aby zjistil pro starého bohatého Harlana Bowieho ležícího po nehodě trvale v nemocnici, co se dělo v posledních měsících života jeho dcery Bix, která zmizela i se svým bankovním kontem kdesi v Mexiku a místo návratu přišla jen zpráva o její smrti. ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Dress Her in Indigo , 1969


více info...

Přidat komentář

1amu
24.08.2020 2 z 5

Kde jsou ty časy, kdy Travis Mc Gee z Floridy bavil své příznivce. Zpravidla žil na vlastní jachtě, kterou mu občas nějaký zloduch vyhodil do povětří. Náš hrdina z toho obvykle vyšel zdráv, nebo mu poskytl pomoc v nouzi nejvyšší jeho přítel Meyer.
Ale autor stárne, ztrácí invenci. A bohužel je to na této knize vidět (byla vydána 4 roky před jeho smrtí). Nuda a zase nuda. I Travise to musí otravovat a ještě k tomu v Mexiku, kde je sice levný život, ale není to jeho milovaná Florida.
Kšeft mu zadá Viceguvernér a správce majetku velké banky v Miami, vlastník nemovitostí. Zbytek života již pozoruje pouze z invalidního křesla, sám. Než odejde na věčnost, chtěl by vědět proč a jak umřela jeho jediná dcera právě v Mexiku.
Peněz má plno a již je neutratí.
A Travis s Mayerem pátrají. Výsledek není právě takový, jaký by si všichni přáli.
Ještě, že autor neopomenul ke konci na usínající a znuděné čtenáře : ... pevněji mne objala a tiše vzdychla uspokojením...

nightlybird
30.11.-0001 3 z 5

Travis McGee stále stejný, příběh a zápletka opět nová – tentokrát mu s jejím vyřešením pomáhá jeho přítel Meyer – co mne ale zarazilo, hned na prvních stránkách je zmínka o Travově jachtě Zkrocený příval. Tak nevím, přišel Trav o svůj starý hausbót The Busted Flush a koupil za některý z 50ti % honorářů novou loď, nebo mu k ní pomohla překladatelka? Fakt mi to vrtá hlavou a proto dám nižší hodnocení.