Vzpoura pražské kavárny

Vzpoura pražské kavárny https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392917/bmid_tovarna-na-debilno-2-oW2-392917.jpg 3 112 29

Továrna na debilno série

< 2. díl

Skandálně nekorektní politická satira od autora Deníčků moderního fotra a mistra koláží TMBK. Představte si, že Miloš Zeman zemřel. Co by se asi stalo? Plakal by Jiří Ovčáček tisíc dní a nocí a poté se znovu provdal? Jmenoval by se Andrej Babiš císařem? Zastavil by Tomio Okamura konečně ten svůj islám? Využil by Vojtěch Filip situace a zaslal do Moskvy zvací dopis? A co na to Pražská kavárna? To se dozvíte v brutálně ostré politické grotesce. Výstraha: Během psaní této knížky nezemřel ani jeden Miloš Zeman. Pokud zemřel v době po vydání této knížky, za to my nemůžeme. To se tak nějak dalo čekat.... celý text

Přidat komentář

Milosz
08.12.2022 4 z 5

Narozdíl od jedničky to má už souvislý děj. Zeman konečně umře a politické strany se chopí příležitosti a rozjednou kampaně se svými kandidáty. Kvalita vtipů proměnlivá, ale jako celek to určitě pobaví

the_res13
25.07.2022 4 z 5

Kniha naprosto splnila očekávání - jednoduchý, prvoplánový humor, koláže jak je známe od TMBK, vtípek na všechno co se hýbe.
Některé pasáže byly trochu nudnější a místy by koláže seděly o pár stran dříve nebo později, jinak nemám co vytknout.
Jako večerní pobavení k bazénu/krbu ideální.


AlbionFoxyFox
11.03.2022 5 z 5

Plný počet hvězd dávám proto, že kniha splnila přesně to, co jsem čekala. Humor byl klasický, jak jej člověk, který tvorbu Landsmana a TMBK sleduje, zná, chvílemi jsem se smála nahlas, jednotlivé postavy jsou vykresleny parádně a celý děj mě bavil, závěr byl fajn :)

ondra295
05.03.2022 2 z 5

No, rozhodně to není tak dobré, jako první kniha. Ty koláže jsou taky vtipnější v on-line podobě. Vtipné momenty to má, ale je to dost na sílu a Landsman se ne vždycky trefí do mého smyslu pro humor. Chápu, je to individuální. Kniha ale dost těží z aktuální situace a proto si myslím, že třeba za 10 let už ji moc lidí ani nepochopí a tím pádem jde opravdu o oddechovku, kterou si přečtete jednou a dost.

etranger
16.02.2022 2 z 5

Skandálně nekorektní politická satyra? Skandálně nevtipná spíš. Na spočítání dobrých hlodů stačí prsty jedné ruky. Obětování kozla? Prostě postmoderní, překombinovaný canc. Škoda.
P.S. Andrej karikování sebe sama zvládá líp a originálněji.

Karammela
27.01.2022 5 z 5

Místy jsem fakt brečela smíchy a musím ocenit, že se šije do všech stran (ostatně z politiků je čistej, že). Tenhle humor mám moc ráda. Skvělá záležitost, kterou si stoprocentně ještě aspoň jednou přečtu.

Adina233
10.08.2021 4 z 5

Jo tohle muzu! Super oddychovka

karol.cadex
17.12.2020 4 z 5

Do školy jsem potřebovala napsat rozsáhlou seminární práci na téma Násilí a islám. Zadala jsem klíčové heslo “islám” do vyhledávače knihovny a jedna z prvních knih byla Továrna na debilno, haha. Tak jsem si ji půjčila (ale do seminárky nepoužila).
Landsmanna s jeho Deníčkem sleduju pravidelně, to samé “tvorbu” TMBK, tudíž jsem tušila, do čeho jdu. A i přes to jsem byla příjemně překvapená, opravdu je to úplný debilno v tom nejlepším slova smyslu. Smutný je, že přesně takhle vidím všechny postavy v knize reálně i já (i když Kalouska miluji). Část Tomia s odznáčky a jeho poslanci mě upřímně rozsekala, to samé Babiš a Mára Prchal na focení. Opravdu jsem se bavila.
Jedna hvězda dole je za to, že se vážně nejedná o žádnou literaturu, je to prostě blbost.

klarazelena
03.11.2020 5 z 5

Taková jednohubka, potřebné glosy a komentáře k dění. Někomu se Landsman zajídá, já si myslím, že dobrých glosátorů máme trestuhodně málo a moc tomuto duu fandím. Všichni vzpomínáme na Českou sodu, tak teď mámě alespoň Landsmana.

Alena_S
22.06.2020 3 z 5

Zábavné, ráda si přečtu i další z nápadů této dvojice, ale zatímco do "továrny" v prvním dílu současná klišé zapadala, tady jejich vrstvení už moc tlačilo na pilu.

BarboraFCS
24.12.2019 4 z 5

Politická satira od mých dvou oblíbenců :-)

Honey0105
20.09.2019 3 z 5

Velmi slibný rozjezd, pak se bohužel našlo dost hluchých míst. V porovnání s jedničkou slabší. Za konec zas bod navíc. Duo Landsman a TMBK je velmi sympatické, tak společně snad ještě s něčím přijdou.

lenkaBajza
10.08.2019 3 z 5

Velká blbost s tématem české politiky. Vůbec bych se ale nedivila, kdyby se z toho nékdy stala realita☺️☺️
Až tak k pláči/smíchu celá situace je.
Fantazie autora je originální a baví, koláže celou věc skvéle doplňují☺️

kikies
29.07.2019 5 z 5

Vtipné, až to zabolí - protože je to až moc trefné. Místy až vyhrocená satira, ale upřímně - jak jinak popsat současnou politickou situaci? Je to spíše k pláči než k smíchu, ale taková je už česká povaha... Líbilo se mi to a divím se, že se kniha nedočkala pořádného poplivání na Twitteru pana Ovčáčka! :D

Ronnie68
01.05.2019 4 z 5

Nebyla to špatná satyra ... co by se stalo kdyby ... v některých chvílích jsem se fakt zasmála ... pro pobavení dobrý ...

Jura999
28.04.2019 3 z 5

Natolik bizarní, až mi to dělá dobře =D ani na jednu stranu není pohlíženo jako na tu ,,dobrou." Místy nudné, místy překvapivé natolik, že se mi hnaly slzy do očí

Greenfingers
15.04.2019 3 z 5

I když nejsem přívržencem takhle prvoplánového humoru, musím přiznat, že jsem se místy celkem dobře bavil. Oceňuji, že autor ve své satiře nešetřil žádného politika a naděloval všem stejně. Myslím, že další Landsmanovy knížky již číst ani nemusím.

Daisuke
28.03.2019 3 z 5

U politické satiry se nejvíc cení odvaha - a té mají tvůrci až až. Nešetří nikoho a každému měří stejným metrem, možná kromě nebohého Ovčáčka, který schytává asi nejvíc. (Ne že by si za to tedy nemohl.) Kniha skončila právě ve chvíli, kdy se začala opakovat, což je také fajn. Za mě dobré a pokud vyjde třetí kniha, přečtu si ji také.

lotta8659
25.02.2019 4 z 5

Jedním slovem oddechovka, která ale příjemně překvapila.
Naše celá politická scéna je v totálním úpadku a člověk se spíše rozčiluje a naříká si, co je v dnešní době možné a co za lidi se může dostat až tak vysoko. Celé to samozřejmě odráží obrázek naší společnosti. Tahle kniha je důkazem toho, že všechno zlé je pro něco dobré a nebýt té tragédie, nevznikne něco tak skvělého jako tahle kniha :-) Začátek byl bravurní, měl spád a dlouho jsem se takhle u knížky nezasmála. Postupně to bylo malinko slabší, ale stejně musím smeknout před autory, vykreslili jste momentální situaci do detailu skvěle.

kure91
24.02.2019 5 z 5

Podtitul neklame, Pražská kavárna mohutně vrací úder. Výrazně lepší než první díl, příběh drží pohromadě, dělá si srandu, ze všech stran a hnutí, mnoho hlášek mě dostalo, že jsem se musel ve vlaku smát jak blbec. Pokud by série pokračovala v tomto duchu, rozhodně si to nechám líbit. A musím říct, že ze zde prezentovaného obrazu SPD mi bylo Tomia až líto, ale někdy si říkám, že realita té knížce nemůže být zas tak vzdálena. A aby se neřeklo, jeden úryvek hned ze začátku knížky, kdy jsem si řekl, "jo, tohle bude dobré"
-------
... Urostlý muž, který také kráčel za rakví, soucitně položil přes ramena Jiřího Ovčáčka smuteční šátek. "Děkuju," špitl posmutněle Ovčáček a se šátkem kolem ramen se v čele smutečního průvodu šinul dál. "Pán démonů, pán démonů do mě vstoupí...!" zaburácel hluboký hlas kdesi z průvodu. "Ještě ne, Dane. Šetři si to na obřad," nabádal jeden z truchlících Daniela Hůlku, který v návalu emocí začal uprostřed průvodu zpívat svůj nesmrtelný hit...