Tolkienovi hobiti

Tolkienovi hobiti https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498269/bmid_tolkienovi-hobiti-IUT-498269.jpg 4 22 3

Všechno, co kdy budete potřebovat vědět o hobitech! Celý příběh Středozemě J. R. R. Tolkiena začíná jediným kouzelným slovem: hobit. Z tohoto slova se zrodila první věta a z té zase velkolepý příběh, který dal vzniknout světoznámému fantasy světu, který studují miliony lidí, píší o něm a užívají si ho. Tolkienovi hobiti zkoumají původ nejpozoruhodnější Tolkienovy rasy. Fundovaný komentář tolkienovského experta Davida Daye zkoumá jejich kraj, společnost a také jejich význam v epických příbězích Pána prstenů. Součástí knihy jsou také ilustrace a grafy. Nejen díky nim jde o nedocenitelnou příručku pro tolkienovské fanoušky a fanynky všeho věku.... celý text

Literatura světová Fantasy O literatuře
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Hobbits of Tolkien: An Illustrated Exploration of Tolkien's Hobbits , 2019


více info...

Přidat komentář

AnoMANder
17.04.2024 3 z 5

Další kniha ze světa Pána prstenů, která se tentokrát týká hobitů. Je objasněn lingvistický vznik jejich jména, jmen hlavních hrdinů, trocha hobití historie + nějaké informace o trpaslících, Šmakovi.
Opět je kniha vybavena nádhernými ilustracemi, rodokmeny. Z celé série knih s tolkienovskou tématikou od tohoto autora mi přišla ale nejslabší.

barcasknihou
14.11.2023 3 z 5

Moc krásná kniha, s úžasnou ilustrací uvnitř a s boží obálkou. Bohužel obsah nebyl zase až tak zajímavý. Čekala jsem od toho asi něco jiného. Chtěla jsem více poznat svět Hobitů a jeho historii, což se z části povedlo, ale bylo to na mě až moc nudné. Dlouhé popisy jak vznikaly a z jakých slov jsou složená jména hobitů mě vážně moc nezajímaly.
Zajímavé z téhle knihy jsou určitě hobití kmeny. Část s Glumem, to jak získal prsten a co následovalo potom. Taky i část s drakem Šmakem, ale to bylo vážně tak celé, co mě vážně zaujalo.


Ronnie68
02.02.2023 4 z 5

Krásně ilustrovaná kniha, která nás seznamuje s Hobity (jak původ jména, tak třeba hobití kmeny) ... Je složena z 5 částí ... A přelouskáno prakticky během pár chvil ...