Volba lady Harriett

Volba lady Harriett https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411925/bmid_volba-lady-harriett-oOM-411925.JPG 4 68 18

Tanglewood série

< 3. díl

V třetí části série Tanglewood Volba lady Harriett zůstává Harriett Cavendishová po svatbě Cory a Jonathana sama na Tanglewoodu, protože tam chce vyčkat na zahájení společenské sezóny v Londýně. Z nudy ji vytrhne námořní kapitán Christopher Jamison, který přijel po návratu z války navštívit starého přítele Jonathana a netuší, že ten zatím odjel na svatební cestu. Harriett má za úkol Christophera přijmout a vysvětlit mu, jak se věci mají. Jelikož ji Jonathan předem upozornil, že Christopher si moc neláme hlavu s gentlemanským chováním, je proti němu už předem předpojatá a marně se snaží, aby se obratem vrátil zase do Londýna. Když se jí při každém setkání s ním stane něco nepříjemného či trapného, začíná si zoufat a cítí se vůči němu méněcenná. Kdykoli mezi nimi nastane smír, stane se brzy něco, co ji proti němu opět popudí. Věci se ještě obrátí k horšímu, když se na Tanglewood vrátí novomanželé a posléze přijedou nečekaně i kapitánovi rodiče. A Harriett se musí rozhodnout, jestli je ochotná vzít kapitána na milost i s jeho domnělými chybami, nebo se s ním úplně rozejít…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Pursuit of Lady Harriett , 2017


více info...

Přidat komentář

Kudík
30.12.2022 4 z 5

Na Harriett s dvěmi T jsem se těšila, ale musím přiznat, že mě mírně zklamala, protože neměla tu jiskru z předchozích částí. Co mě však naopak potěšilo byla pozvolná náklonnost mezi ní a Christopherem, a dále jeho povaha, která je u mužů typická, ale často jí knižní hrdinové neoplývají. Příjemné zakončení celé série s upozorněním, že za vše může Tanglewood, kde se všechny páry postupně seznámily.

handulli
21.10.2021 3 z 5

Na Harriett jsem se z předchozích dílů těšila, protože to byla příjemná dívka. Ale tady?? Neskutečně protivná, urážlivá a rozmazlená. Vždy když už se začala chovat jako dospělá a já v ní poznávala starou známou Harriett, tak se jí něco stalo, z čehož bezdůvodně začala vinit Christophera a vztekat se.
Ano, Chris byl trochu neotesaný, ale mě byl sympatický a docela jsem se mu divila, že se po všech těch Harriettiných výlevech snažil zůstat v její společnosti.
Bohužel kniha nemá žádnou vtipnou zápletku a nenásilný humor, jež byly pro předchozí díly nosným pilířem příběhu. Místo toho je kniha vyplněna sáhodlouhými Harriettinými myšlenkami a úvahami, což mě skoro až uspávalo.
Hodnocení nakonec vytáhla má oblíbená Anglie na přelomu 18./19. století.


Liduka
22.09.2020 3 z 5

Kniha mi přišla ještě slabší než předchozí díl. SPOILER: Harriett se chovala jako malé rozmazlené děcko a byla neustále s něčím nespokojená a to jak odmítla první žádost o ruku jenom kvůli malichernosti, to už bylo na mě moc. Na druhou stranu Chris byl taky kapitola sama pro sebe. Asi by mi taky vadilo, kdyby si ze mě někdo neustále dělal legraci, ale vnucovat mu psíka a nutit ho číst sonet, to bylo podle mě přehnané.

rampapa
12.07.2020 5 z 5

Nádherné zakončení série. Příběh jsem si zamilovala. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Litocha
24.11.2019 4 z 5

Knížku jsem četla jako druhou (první díl série mě ještě čeká), ale byla jsem spokojená. Jedná se o čistou historickou romanci, kde se děj netočí kolem sexu, ale kolem toho, jak si k sobě hlavní postavy najdou cestu.
Autorka představila uvěřitelné postavy, Christopherovo chování slona v porcelánu bylo osvěžující. Bylo tady hezky znázorněno, že zdání může klamat (motivy a chování druhého nemusí nutně být takové, jak je ze svého pohledu vnímáme my) a že druzí na nás mohou oceňovat právě to, co vnímáme jako svou slabost.

alzbeta4340
23.10.2019 4 z 5

Některé komentáře nejsou spokojené, ale mě se kniha líbila. Hlavně Christopher byl dobře podaný. Muž maskující svoji nejistotu vtipem, kterým občas nadělá víc škody než užitku. To se mi na tento žánr zdálo celkem netradiční.

Pedruska01
13.10.2019 4 z 5

Po třetí se setkávám s touto sérií a taky naposledy. Bylo to krásné a milé střetnutí, které se dobře a rychle četlo. Byla to oddechová záležitost, která dokáže dojmout i vykouzlit úsměv na tváři, protože to je tak jiné, snazší oproti dnešku.
Hlavní hrdinka Harriett mi nevadila. Vlastně jsem ji chápala v té soutěživosti a jisté rivalitě, i v tom, co potřebuje vnímat a slyšet.
Druhý mužský hrdina mě bavil a uměla jsem si ho oblíbit. A opět i jeho dokážu pochopit, že měl nutkání Harry škádlit a trápit.
V tomto příběhu mě to "chycení za srdce" vzalo snad nejvíc. Sice skoro až na konci, ale i to se počítá. Když Harry odjela a Chris v tu chvíli nic neudělal, začínala jsem mít obavy a srdce se mi sevřelo. Však dobře to dopadlo, a to je to hlavní. Bylo hezké znovu potkat již známé postavy, fajn nápad to tahle propojit.
Příběh se mi líbil a jsem spokojená v rámci žánru - Tanglewood je vlastně velmi kouzelné místo, takže tím pádem neváhám ani doporučit. :)

Knižní střípky
22.09.2019 2 z 5

Třetí díl série TANGLEWOOD byl pro mě bohužel dílem nejslabším. Harriett mi v předchozích dílech připadala jako osvícená mladá dívka, když ovšem došlo na ni samotnou, stala se z ní ukňučená a urážlivá holka. A ani Christopher se svým šarmem to zachránit nedokázal. Tímto si zase dávám od tohoto žánru na nějaký čas pokoj

astra3
02.09.2019 5 z 5

Mně se to dost líbilo. Milý vtipný příběh. Jen tak dál.

91pometlo
31.08.2019 3 z 5

Předchozí dva díly, byly plné humoru a doopravdy mě bavily, tento díl je pro mě zklamáním. Harriett se zdála jako rozumná mladá dáma, ale tady byla za hloupou a najivní romantičku. Kapitán byl zase za každou cenu vtipný, naprosto bez empatie a vlastně takový nemotorný trouba. Bohužel za mě průměr, jediné co můžu pochválit je, že se to čte lehce.

Etule
31.08.2019 3 z 5

Předchozí díly se mi moc líbily, ale tenhle pro mě byl celkem zklamání. Přitom Harriett byla v předchozích dílech tak sympatická postava, ale tady se najednou chovala jako hloupá husička. Místo, aby se dokázala zasmát sama sobě se urážela a fňukala, jak je na ní Christopher zlý. A bohužel ani Christopher se svým charismatem to nedokázal zachránit. Škoda, myslím, že měla kniha mnohem větší potenciál, kdyby z Hariett autorka neudělala takovou husičku. Mohlo tam být mnoho zábavných situací a vzájemného škádlení, ale takhle to působilo příliš kostrbatě a sešněrovaně.

MinaHawke
11.08.2019 5 z 5

Poslední díl se mi moc líbil, bylo to vážně moc dobré zakončení série. Christopher se mi moc líbil a i Harriett a také, že tam bylo spoustu postav z předchozích dílů. Jen je škoda, že už je konec.

pip11
06.08.2019 4 z 5

Pěkné, milé a zábavné. Poslední díl série je pohodové odpočinkové čtení.

havrmoni
05.08.2019 3 z 5

Moc mě to mrzí, ale musím napsat, že jak jsem se u prvního dílu bavila, tak tady jsem se nudila. Co to s tou Herriett udělala?? Christhoper byl vtipný a nastalo tolik situací kdy se mohla zasmát sama sobě. Ano, byl trochu jako slon v porcelánu, ale to co předváděla ona????Upjatou husičku a jak už se tady psalo ufňukanou romantičku. Fakt mě nebavila, ani ty její sáhodlouhé myšlenky o ničem, které zabíraly zbytečně moc stránek. Kdyby tohle byl první díl, tak bych se hodně rozmýšlela jít do dalších.

wvanilka
03.08.2019 4 z 5

Oproti předchozím dílům docela zklamání. Nevím co, ale něco mi v té knize vadilo a chybělo...

LilianaFalcon
26.07.2019 4 z 5

Co do vtipnosti se prvnímu dílu nevyrovná, ale tentokrát jsem si vůbec nepřipadala ochuzená o nějaký konec nebo jiné dovysvětlení. V tom se opravdu autorka pochlapila.
Postavy byly napsané vzhledem k předpokládanému věku skvěle. A i když mi Hariett občas lezla na nervy, autorka ji napsala uvěřitelně.

junine
26.07.2019 2 z 5

Tato kniha mne každý večer bezpečně uspí....

Annnulika
21.07.2019 3 z 5

Za mě asi nejslabší díl z těchto tří. Jak se mi Hariett předtím líbila a těšila jsem se na díl s ní, tak to tady byla na můj vkus moc ufňukaná romantička. Na jednu stranu ju chápu, ale někdy to už bylo na mě moc ;) No a Chris byl sympaťák, ale s empatií starýho gauče, což už bylo někdy taky k zlosti :D Celkově příjemná oddychovka, ale první díl byl asi nejlepší ;)