Dívka ze Summer Hillu

Dívka ze Summer Hillu https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297431/mid_divka-ze-summer-hillu-21q-297431.jpg 4 147 27

Summer Hill série

1. díl >

První díl nové série nás zavede do Summer Hillu, malého městečka, kde hlavní roli hraje láska, a to na pozadí inscenace Pýchy a předsudku od Jane Austenové. Seznamte se s Elizabeth Bennetovou. Šéfkuchařka Casey Reddicková už má chlapů plné zuby. Když odjede do okouzlujícího městečka Summer Hill ve Virginii, nechává za sebou náročného šéfa v proslulé restauraci a rozchod s přítelem, který jen žárlí na její úspěch. Teď potřebuje hlavně klid a ticho na nádherné Tattwellově plantáži. Jednoho mlhavého rána je však její klid narušen, když uvidí na verandě úchvatného nahého muže. Seznamte se s panem Darcym. Hollywoodská hvězda a majitel Tattwellovy plantáže Tate Landers rozhodně nepotřebuje, aby ho při návštěvě domova jeho předků špehovala z domku pro hosty nějaká ženská. Tate považuje Casey za reportérku a snaží se ji vyhodit. Ať už je hollywoodský idol nebo ne, na Casey rozhodně dobrý dojem neudělá! Zápletka houstne. Když Casey dostane roli Elizabeth Bennetové v divadelním zpracování Pýchy a předsudku a roli pana Darcyho má hrát Tate, začnou létat jiskry – a to doslova. Zatímco se potkávají na jevišti, Casey si začíná myslet, že ho odsoudila příliš rychle. Tate je rozumnější, než Casey očekávala, a ona taje pod jeho vášnivým pohledem. Pak jí však Tateův bývalý švagr prozradí pár nepříjemných novinek. Casey je naštvaná a zmatená a snaží se zjistit, čemu má věřit. Potřebuje vědět, zda je ta nepopiratelná chemie mezi nimi skutečná, nebo jde jenom o představení, které skončí, až spadne opona.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Girl from Summer Hill , 2016


více info...

Přidat komentář

Katebe
29.10.2023 2 z 5

Jsem zklamaná. Začátek byl slibný a já byla nadšená, že budu porovnávat tři dějové linky Pýchy a předsudku. Tu od Austenové, ve scénáři a tu v realitě Casey. Svým způsobem se mi to i líbilo, ale v polovině knížky, jsem byla přesvědčená, že ji budu muset zařadit do nedočtených. Byla to strašná nuda. Naštěstí se to ve třetí čtvrtině začalo zlepšovat a konec mě i docela bavil.
Dle hodnocení je vidět, že dílo své čtenáře má, ale mně to prostě nesedlo.

Ann98
10.12.2022 5 z 5

Oddechové čtení, které jsem v této hektické předvánoční době potřebovala. Jane Austenovou miluji, obzvlášť její Pýchu a předsudek. Nicméně tohle s tím nemělo absolutně nic společného. Spíš to byl takový chabý pokus nějakým způsobem to tam začlenit. Nicméně účel kniha splnila, pěkně jsem si u ní odpočinula.
Nejlepší část byla ta s pávem. Za mě top. Ostatně celkově se kniha může pyšnit úsměvnými momenty.
Na konci jsem byla lehce zklamaná. Rychlým vývojem, představovala jsem si to úplně jinak. A přišlo mi to postavené na hlavu. Ale kniha je i přesto čtivá.


Vendulik
01.11.2021 3 z 5

Kniha je velice čtivě napsána ale je pro mě zklamáním. Hlavně poslední část knihy, je napsána hodně nerealistický. Námět příběhu super a místy jsem taky měla s problém se skladbou vět.

zouharov
28.01.2021 2 z 5

Byla jsem až překvapená, jak dobře se knížka četla. Příběh je napsán v dobrém tempu, fajn hlavní postavy.

moudivlacek
25.09.2020 5 z 5

Romantika na té nejvyšší úrovni, kniha měla všechno, co od tohoto žánru vyžaduji. Příjemné a milé hlavní hrdiny, nechybí ani padouch na zdůraznění rozdílu dobra a zla. Celá kniha je přitom prošpikována humornými scénkami, ale i životní bolestí a smutkem a i ukázkou toho, jak malé nedorozumění může lidi ovlivnit na celý život. Plakala jsem radostí i smutkem, smála se a radovala. Krásný příběh - není třeba nic jiného dodávat více.

petulkapeta
14.06.2020 5 z 5

moje prvni kniha od autorky a bavila jsem se,začatek bomba a pak pav...no prostě bylo to vtipne a motiv Pychy a předsudku pěkně zpracovany

Kudík
23.05.2020 4 z 5

Moc hezké čtení, a to na téma "Pýcha a předsudek" od Jane Austenové. I když tady mě nejvíc dostal začátek, který Austen určitě nezažila, ale já bych si místo čaje k takové sprše dala kafe. :) A co teprve akce s pávem.
Casey Reddicková (Elizabeth) je šéfkuchařka, která se v Summer Hillu netradičně seznámí s panem Darcym, alias hollywoodskou hvězdou Tatem Landersem. Děj je plynulý a dobře provázaný s originálem. Konec je sice až moc červený, ale jako oddychovka fajn.

katst
17.05.2020 4 z 5

Začátek knihy naprosto super ;-). Pak to byla nenáročná holčičí oddechovka. Každopádně to ale Deveraux umí lépe...

Knižní střípky
31.03.2020 2 z 5

Ocitáme se v malém americkém městečku SUMMER HILL, které žije přípravou na amatérské divadelní představení legendární knihy Pýcha a předsudek.

Seznamte se s Elizabeth:
Casey Reddicková je špičkovou šéfkuchařkou, která v SUMMER Hillu hledá útočiště po rozchodu s přítelem.

Seznamte se s panem Darcym:
Je jím slavná hollywoodská hvězda Tate Landers, který se zde ukrývá před všudypřítomnými fanynkami a novináři.

Jejich první setkání bylo plné nedorozumění a rozhodně z něj ani jeden nebyl nadšen. A jelikož je osud potměšilý blázen, nedal si pokoj a svedl je dohromady právě při nastudování slavné Pýchy a předsudku....

Miluji klasickou Pýchu a předsudek. Proto si vždy ráda přečtu dílko, které z ní čerpá. Kdybych před pár týdny nečetla novinku z Baronetu ÚŽASNÝ PAN DARCY, asi bych DÍVKU ZE SUMMER HILLU hodnotila lépe.
Ale toto zpracování prostě bylo výrazně horší než ÚŽASNÝ PAN DARCY. Ten byl psán s lehkostí, vtipem, hravostí, zde jsem toto postrádala. Vím, že se jedná o rozdílné autorky, ale obě dvě se rozhodly napsat knihu na motivy P&P, takže si myslím, že to srovnávat lze. Uvidíme, jaký bude druhý díl, který po letech konečně vyšel i u nás.

lusitta05
23.03.2020 4 z 5

Nebolo to zlé, ale druhý diel je lepší.

prcek19
20.01.2020 4 z 5

Líbilo se mi, jakým stylem byla kniha napsaná..že se v ní odehrával ještě další příběh a to představení Pýchy a předsudku..když sem knihu začala číst, tak ještě nebylo vydáno pokračování v češtině, což mě mrzelo..teď sem se ale dívala a hurá letos se můžeme těšit na další díl

daza.dt
20.11.2019 3 z 5

Totálně jednoduchá absurdní oddychovka - ideální při nachlazení během kurýrování do postele. Během čtení mě stále napadla scéna z filmu Limonádový Joe - .....všichni máme skvrnu velikosti mexického dolaru.... Naprosto chápu, že tímto prvním dílem celá série skončila :)

pip11
07.11.2019 5 z 5

První polovina knihy byla opravdu hodně zábavná, místy jsem se smála nahlas. Je to příběh z malého města, o přípravě divadelního představení Pýchy a předsudku, což se povedlo nadmíru vkusně. Bylo to skvělé, vtipné a velmi čtivé.

ave55
10.10.2019 1 z 5

Tři roky jsem čekala, až vyjde druhý díl, abych si je přečetla po sobě. Marně. Druhý díl nevyšel. Teď po přečtení si říkám, že to je dobře, protože takovou americkou blbinu už bych nedala.

suzanne1997
03.09.2019 5 z 5

Neuvěřitelný propletenec vztahů, nedorozumění a scény, u kterých se čtenář směje tak, až se za břicho popadá. Hra Pýcha a Předsudek scény skvěle doplňuje a její z části moderní a improvizované pojetí dodává celé knize tu správnou atmosféru. Příběh krásně vykresluje osobnosti jejích hrdinů a je v něm cosi víc, co čtenář ve chvíli, kdy knihu otevírá nečeká. Dvojici jsem už od začátku fandila, avšak lehce mě zklamal konec. Přidala bych epilog nebo nějak rozvedla závěr, s ním by tahle kniha mohla být ještě lepší.

Nuttelka
25.07.2018 5 z 5

Jude je sázka na jistotu, její knihy mě baví od začátku do konce a konečně se už dokopu k tomu, abych si Pýchu a předsudek přečetla :-)

dr.romca
03.04.2018 2 z 5

Po delší době jsem se vrátila ke knize od Jude Deveraux. Vždy to byla sázka na jistotu, bohužel tato kniha mě vůbec nesedla. Mám raději její historické romány.

veveronka
10.03.2018 5 z 5

Super,jako vždy přečtené jedním dechem

jani.ruzicko
26.01.2018 4 z 5

Pýchu a Předsudek a Austenovou mohu v jakékoliv podobě a tohle bylo celkem osvěžující. =)Příběh pěkně vymyšlený, romantický, vtipný, hodně čtivý, určitě nijak neurazí. Možná ale až moc lásky na jednom místě, což je trochu nereálné. No a překlad jména Elizabeth na Lízu, absolutně nechápu důvod a děsně mě to iritovalo, jak nějaká koza. =D

Jossie
26.01.2018 2 z 5

Tak takhle ne Jude, hlavní mužský hrdina je velký svalnatý herec a žena jeho života kuchařka (mimochodem vaří takové skvosty, jako batátová kaše a na ní smažená vejce), která si ani neověří fakta v době internetu. A těch párů, co se dalo dohromady v takovém malém městečku.

Autorovy další knížky

Jude Deveraux (p)
americká, 1947
2013  79%Černý lev
2008  86%Rytíř ve zlaté zbroji
2009  81%Levandulové ráno
1998  78%Dědička
1999  78%Síla lásky

Kniha Dívka ze Summer Hillu je v

Právě čtených1x
Přečtených201x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených6x
Knihotéce178x
Chystám se číst68x
Chci si koupit11x
dalších seznamech5x