Dědička

Dědička https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21693/bmid_dedicka-Pao-21693.jpg 4 167 21

Montgomeryovi série

< 7. díl >

Román se odehrává v Anglii v roce 1572 a vypráví příběh Jamieho, jednoho z členů již dobře známého rodu Montgomeryů. Pohledný Jamie dostane za úkol doprovodit jednu z nejbohatších dívek Anglie Axii, dědičku kupce Maidenhalla, napříč celou zemí k jejímu snoubenci. Axia si však chce ještě naposledy užít volnosti, a dohodne se proto se svou společnicí Frances, že si vymění role. Jamie se zamiluje do Axie, o níž se domnívá, že je to její chudá společnice. Vše se ještě více zkomplikuje v okamžiku, kdy je skutečná Frances unesena: Jamie s Axií po ní pátrají a sblíží se přitom natolik, že se rozhodnou ke sňatku. Axiin otec ovšem záměnu dívek prozradí a odveze svou dceru k jejímu původnímu snoubenci. Montgomerymu pohrozí, že pokud na ni navždy nezapomene, zničí jeho rodinu. Čestný a statečný Jamie se však nevzdává.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Heiress , 1995


více info...

Přidat komentář

mcabr
20.11.2023 5 z 5

Přečteno v rámci čtenářské výzvy. Takový nenáročný, pěkný čtení.

kopeceli
29.07.2023 4 z 5

Přečteno v rámci Čtenářské výzvy. Je to Baronetka jako vyšitá, ale přesto má hlavu a patu, je i vtipná, takže se dá přelouskat a stačí na to jeden volný den. Kdo má rád jednodušší romantiku, pro toho je Dědička správnou volbou.


uzivatel83509
23.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Začátek knihy mě moc nechytil, ale pak jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Velice jsem se bavila, postava Jamiho byla skvělá, v některých chvílích mi ho přišlo líto - třeba, když Axie dala polštář jeho příteli...bylo to roztomilé čtení, určitě doporučuji! :-)
!!! SPOILER:
"Teta Mary má šest dospělých synů a žádný není ženatý." řekl.
"Opravdu?" řekla a poprvé ji napadlo, že možná návštěva u jeho tety by nakonec nemusela být tak otravná. Vložila nohu do Jamieho připravených rukou, ale do sedla ji nevyzdvihl. Když na něho pohlédla, co se děje, uviděla, že se velice podivně tváří.
"Jamie? Není ti nic?" když neodpovídal, opakovala hlasitěji "Jamie?"
"Jedeš se mnou" řekl rychle a tak prudce ji vyhodil do sedla, že málem přepadla na druhou stranu. Netrvalo ji ani vteřinu, aby si dala dvě a dvě dohromady.

dagmar5477
03.02.2023 5 z 5

To byla úžasná oddychovka, četla se sama a příběh měl hlavu a patu.

zdenaR
30.01.2023 3 z 5

Klasická červená knihovna, přečteno v rámci Čtenářské výzvy. Nemusíte přemýšlet, vyčistíte si hlavu.

munka
24.01.2023 4 z 5

Zaujímavá zápletka o zámene žien priniesla romantiku, dobrodružstvo . Oddychové čítanie , ktoré doporučujem.

saez
19.07.2021

Tak jsem letos o dovolené přečetla asi po šesté (za dva dny). U toho se tak pěkně odpočívá na sluníčku až si člověk spálí ... :-) Holky (kluky z pochopitelných důvodů neoslovuji), chcete něco nenáročného, vcelku vtipného, trochu sladkého a odpočinkového? Sáhněte po Deveraux. Ale pozor na čtení na slunci :-)

pip11
18.07.2020 5 z 5

Kniha je svižná a velmi vtipná. Skvělý a poutavý příběh se sympatickými, zajímavými a zábavnými hrdiny se mi četl báječně. Rozhodně to stojí za přečtení:)

miruska1
22.03.2020 5 z 5

Kniha sa mi velmi pacila. Prečitane, ako sa hovoří, jednym dychom. Hlavne postavy boli skvělé. Bavila Som sa. Na konci i slza ukapla. Mozem ju len doporučiť......

luci2
23.11.2019 5 z 5

Krásný příběh, který opravdu stojí za to si přečíst. Čistá láska Jamieho a Axie na Vás dýchá z každé stránky. Knížka nepostrádá vtip, ani důvtip. Dokonce mohu říct, ze závěr předčil veškerá má očekávání a jen jsem se rozplývala. Vůbec bych se nezlobila, kdyby autorka příběh ještě více rozvedla hlavně v epilogu, ale i tak jsem spokojena ;-) Četla jsem ji podruhé a určitě ne naposled!

alekis
17.11.2019 5 z 5

Přečteno už asi potřetí a vždycky s potěšením.
Jamie Montgomery je patřičně statečný a charakterní, žádný mizera, svůdce a lamač srdcí, přestože je velmi pohledný a ženy bez rozdílu postavení se před ním kácejí jako kuželky. Je urostlý, silný, udatný a též v milování zdatný, prostě pravý švarný anglický šohaj... a už jenom představa takového hrdiny rozechvěje a rozehřeje srdéčko každé romantičky.
Přes zádrhele a truchlivé prognózy všechno v této knížce patřičně dobře skončí... Hlavní postavy naleznou své štěstí a dostane se jim toho, co si nejvíc přejí. Tak to ostatně má ve správné romanci být :-).
V životě to tak obvykle není, a tak si o tom aspoň sem tam něco přečtěme :-).

daza.dt
11.01.2019 5 z 5

Nejsem vůbec "kovaná" v tomto žánru, tak nemůžu hodnotit, zda tato kniha je autorčinou lepší nebo horší. Ale jako oddechovka do metra při cestě do práce nebo "na dobrou noc" je tato kniha ideální. Přišlo mi, že ani není tak moc přeslazená, jak to bývá. Dotyčná Axia to uměla tomu svému pořádně osolit a tak ta kniha měla docela spád a i kupodivu děj - mile mě překvapila.

laura
30.05.2018 5 z 5

Tak tohle ano! Skvělé. Vtipné, milé, hravé. Už dlouho jsem se takhle nenasmála. Že je J. Deveraux vtipná vím, ale tady to dovedla téměř k dokonalosti :)

Občas mi bylo Jamieho skoro až líto :) A Axia, ta zkrátka neměla chybu. Ženský důvtip nezná mezí, a ona nemusela mít zbraň, aby porazila jakéhokoli muže, když si to zamanula. Tohle jsem si opravdu užila. A bude se mi po nich vážně stýskat...

Svabik
23.05.2018 2 z 5

Přesně knížka, u který nemusíte přemýšlet, jak dopadne. Žádný náročný čtení. Jednou za čas je taková oddychovka třeba.

RADIN
06.05.2017 2 z 5

Aj podla mňa kniha nie je až taká pútavá.

DUNIKO
01.01.2017 3 z 5

Pěkně se čte ale J.Deweraux ma i lepší.

Luccy78
17.12.2016 5 z 5

Velmi příjemné, nenáročné a oddychové čtení o výměně dvou žen a s nečekaným rozuzlením..

Dádulka67
25.08.2015

Nevím, zda je to špatným překladem nebo zoufalou snahou autorky o vydání další knihy, ale "Dědička" na mě působí dojmem naprosté slátaniny. Mám od této autorky hodně knih, ale tato určitě nebude z těch, které bych si s chutí přečetla ještě jednou, vyloženě jsem se musela nutit ji dočíst. Přesně jak je popsáno níže...nenárokující si žádné zamyšlení - to je velmi trefný popis obsahu knihy.

moudivlacek
20.08.2015 4 z 5

Ze začátku jsem si říkala, že to bude příběh rozmazlené bohaté holky. Ale není tomu tak. I zde autorka potvrzuje, že kdo je ukrutně bohatý, nemusí být šťastný, že někdy byl dal veškeré své bohatství za kousíček obyčejného štěstí, za den bez závisti a nenávisti a strachu.
Děj má spád, je tam plno vtipných scének, o romantiku zde také není nouze.
super

lagareta
10.02.2015 1 z 5

Klasická oddechovka na vyčištění hlavy, nenárokující si žádné zamyšlení. Jednou za čas to člověk prostě potřebuje:)