Maska smrti

Maska smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155597/bmid_maska-smrti-i6O-155597.jpg 4 57 9

Z Národního muzea v Praze je za záhadných okolností uloupená stará aztécká maska. Na místě činu zůstávají ležet dva mrtví muži bez zjevných známek násilí. Jak zemřeli? Selhalo jim srdce nebo byli zabití neznámou zbraní? Proč lupiči odcizili jen zdánlivě obyčejné kultovní předměty a nevzali také opodál vystavené, velmi drahé, zlaté řády? Stojí za tím vším uctívači ďábelského božstva s podivným jménem „Pán Dýmajícího zrcadla.“? Je vrahem dalších obětí člověk z masa a kostí nebo nadpřirozená bytost? Spisovatel Armín a půvabná studentka Katka Nelserová řeší spletitý případ, jehož kořeny sáhají až do dob starého Mexika. Snaží se zastavit zlo, které jakoby nepocházelo z tohoto světa. A sami se přitom dostávají do zóny ohrožení. Napínavý příběh z detektivní série Strážci duší. Reálné se tu prolíná s nadpřirozeným, pochopitelné s nevysvětlitelným. Akční děj, plný děsivého tajemství, přináší nečekané zvraty a překvapivá rozluštění.... celý text

Přidat komentář

kolacky
21.06.2023 4 z 5

Četlo se dobře a zlehka. Mám záhady ráda.

metrolog
01.09.2021

Mně se knihy pana Vašíčka líbí. A ani tahle nebyla vyjímkou. Přečteno po strážci duší 1 a 2 a tak to bylo takové zakončení série o Armínovi a Katce. Škoda, že nejsou další... Dávám 5 hvězdiček.


Mates84
17.08.2018 3 z 5

Po Ztracene brane a Dablove lsti musim rict,ze jsem byla trosku zklamana:(

Riccia
25.02.2018 5 z 5

Napínavá, čtivá, zajímavá. Ráda jsem si ji přečetla a ráda si přečtu i nějakou další :-)

Peleus
04.10.2015 3 z 5

Globální ambice vyznívají lehce do ztracena, k tomu přestřelená koncovka (naštěstí ne tak neodpustitelně jako v knize Ďáblova lest). Jinak vcelku čtivé dílko.

P.S. Začínám si myslet, že jsem studoval špatný obor. Záhadologové-spisovatelé-historici-archeologové v jedné osobě procestují kus světa, nahlédnou pod pokličku světových dějin, zažijí různá dobrodružství, těší se uznání a přízni žen na všech kontinentech a závistí mužů tamtéž.

hanap
01.04.2015 4 z 5

Souhlasím "jednohubka ",napínavé , zajímavé čtení na jeden večer , určitě si seženu další knihy p. Vašíčka .

Plútarchos
21.02.2015 4 z 5

Mé první napínavé seznámení s tvorbou Arnošta Vašíčka. Tuto "jednohubku" jsem přelouskal na čtečce Kindle, zapůjčenou od kamaráda. Spisovatel Armín a studentka Katka jsou zataženi do napínavého osudu starobylých aztéckých šamanských obřadních předmětů - Tezcatlipocova maska "Oči smrti" a obsidiánový obelisk "Dýmající zrcadlo", které jeho majitele obdařují nadpřirozenou silou. Pokud si masku nasadíte, jediný pohled zabíjí! Tajemný "Jaguár" se snaží získat oba artefakty z pražského Národního muzea a unést je zpět do Mexika. Napínavá četba pro ty, kdo mají rádi krátké dobrodružné a tajemné příběhy.

MaxQ
18.04.2013 3 z 5

Další jednohubka od pana Vašíčka, kterou jsem mlaskl za tři hodˇky. Doufám, že ji pan Vašíček nepsal o mnoho déle :)

Dandulka
10.03.2012 5 z 5

Samostatná kniha jednoho dílu tv. seriálu. Napínavá. Moc se mi líbila.

Kniha Maska smrti je v

Přečtených90x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce59x
Chystám se číst10x
Chci si koupit4x