Krev démona

Krev démona https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349995/bmid_krev-demona-thriller-s-desivym-hist-jre-349995.jpg 4 111 38

Runa, Šímová a Sumara série

< 3. díl

Za bouřlivé noci je na zámku Stráž nad Nežárkou uspořádán tajný magický rituál. Na spiritistickém stolku v Komnatě duchů zůstane uříznutá lidská hlava. Tělo je nalezeno na starém pohanském obětišti v lese. Kromě hlavy mu chybí i pravá ruka. Lidská oběť naznačuje, že kdosi usiloval o přivolání zvlášť temných sil… Napínavý mystický příběh volně navazuje na úspěšné knihy Ďáblova lest a Ztracená brána. Trojice „vyšetřovatelů“ – doktor Runa, komisař Sumara a inspektorka Šímová se pokouší odhalit, jak souvisí série bizarních vražd s tajemnými středověkými artefakty a templářskými šiframi ukrytými v podivné výzdobě kostela sv. Jana Křtitele v Jindřichově Hradci. Zatímco kriminalisté se krůček po krůčku blíží k odhalení rafinovaného vraha, Runa je na stopě nejzáhadnějšímu okultnímu předmětu všech dob. Netuší, že tentokrát bude muset k rozluštění poslední hádanky nasadit život. Anebo možná ještě něco víc.... celý text

Přidat komentář

mitsu
31.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Ani třetí díl série nezklamal, i když jsem ho odkládala velice dlouho. Přesnosti a nepřesnosti neřeším, zajímá mě příběh a ten mě vtáhl. Jenom za mě je dobře, že tuhle knihu nenatočili. Runa je pro mě ten dobrý...

Jane2016
29.01.2024 4 z 5

Krev démona, knižní rest, který na mě v knihovničce čeká již od minulých Vánoc! Ano přesně tak dlouho. Nevím, čím to je, ale jakmile nemám knihu vypůjčenou z knihovny a nepopohání mě čas, tak se k ní obtížně dostávám. Ale nadešel ten čas a já se konečně začetla do tohoto záhadného příběhu.

A jelikož jsem v Jindřichově Hradci studovala střední školu, měla pro mě kniha velmi známý nádech a moc jsem si ji užívala. Názvy okolních městeček a měst, to mě opravdu bavilo. Co se týče příběhu, ten měl spád, dobře se četl a měla jsem jej velmi rychle přečtený.

Pokud máte rádi záhady, tak Vám jej jednoznačně doporučuji.


Maciiik
15.11.2023 2 z 5

Hm, tak teď po dočtení už konečně chápu, proč tenhle díl není zfilmovaný. I když - možná by to v televizi nevyznělo jako taková slátanina (nad knihou člověk víc přemýšlí a ty nepřesnosti z toho hrozně trčí). Jako kniha mě to tuze zklamalo.

Zuzana215
13.08.2023 4 z 5

Čeští autoři obvykle nejsou můj šálek kávy. Knihu jsem si přečetla, protože jsem si zamilovala první dva zfilmované díly. Setkáváme se tedy opět s dvojicí Sumara a Šímová, kterou doplňuje doktor Runa. Příběh se mi líbil, ikdyž ze začátku trvalo než jsem se začetla. Závěr překvapivý, možná lehce přitažený za vlasy.

HaHa11
16.11.2022 1 z 5

Zatímco předcházející dva díly ze série nabídly vkusně namixované dávky tajemna, detektivna, uvěřitelna i neuvěřitelna, tohle byla prostě fantasmagorie. To si vskutku Runa, Šímová, Sumara, ba ani čtenáři nezasloužili! Zda zafungovala pořádná dávka lysohlávek nebo je na vině cokoliv jiného, netuším, ale už se nedivím, že se tento příběh nedočkal filmového zpracování. Autor se evidentně dostal do jiné tvůrčí dimenze, a bohužel i do doby, kdy veškerý tovar prezentovaly zásadně a pouze polonahé svíjející se ženy. Jak jinak si vysvětlit to, že zatímco např. Runa je představen jako (v jádru sympatický) "suchar v manšestrovém sáčku" (což mu, jak vyplyne z následujících stran, nezabrání dobývat nová území), ženské postavy jsou zde zachycovány jako svůdné nymfy, jejichž poznávacím znamením jsou "ňadra dmoucí". A pokud se nevejdou do věkového limitu, stávají se z nich "čekatelky na důchod" (s vyžilým obličejem pod nánosem šminek), aby se nakonec dočkaly titulu "stará čarodějnice"!
Tak nějak mě přešla chuť na další knihy Arnošta Vašíčka ....

Ignis
23.04.2022 4 z 5

To se četlo samo. Konec mě fakt pobavil, jen by mě zajímalo pokračování :-)

zuzana-koubkova
15.02.2022 5 z 5

Trochu úlet, ale roztomilý!

Sasha001
26.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Za mě nejslabší díl z trilogie. Zápletka sice zajímavá, ale konec trochu moc přitažený za vlasy a smrt Runy - tak ta mě vyloženě naštvala.

lapagerie
14.01.2022 2 z 5

Divila jsem se v průběhu čtení, proč není Krev démona také natočená. Když jsem se dobrala konce, divit jsem se přestala. Vysloveně mě naštval a otrávil. Přitom celý děj byl zajímavý, záhady, tajná znamení i postupy všech tří hlavních postav uvěřitelné. Toho konce je fakt škoda.

Trudi806
03.11.2021 2 z 5

Víc by mě to zajímalo asi v té televizi, než v knize, tam jsem se k dočtení vyloženě nutila a šlo spíš o zvědavost, jak to dopadne.

Hanulka25
18.04.2021 4 z 5

Četlo se to krásně, ale konec je velmi, ale velmi přitažený za vlasy.

HynekBee
05.04.2021 4 z 5

Výborně se četlo. Mohu doporučit. I když konec měl vcelku rychlý spád.
Otázkou také je, zda by osoba, která za vražednými rituály stála, byla schopna konstitučně tohle zvládnout.... Ale to je jen můj dojem. Jinak povedené.

saez
24.08.2020 4 z 5

Jakože cože? Z tohohle dílu jsem dost vytřeštěná. Chápu, že další pokračování nebude a zřejmě se to ani nenatočí.
Nicméně, četlo se to dobře.

Sianka
27.06.2020 4 z 5

Jako mnohé i mě zajímalo, jak to bylo dál s trojicí hrdinů. Zvlášť když se filmu či minisérie nejspíš nedočkáme. Pro mě zůstane nejlepší Ďáblova lest, ale i Ztracená brána a Krev démona mají v sobě potřebnou porci záhady i vtipu. Jen patřím také k těm, které závěr překvapil nepříjemně. Jistě se dá pochopit, jenže bych si ho dokázala představit úplně jinak, a asi bych pak dala plný počet. No, co nadělám, to se stává.

JanzPardubic
12.05.2020 3 z 5

Jestli se Česká televize rozhodla nenatočit závěrečný díl trilogie o Runovi, Sumarovi a Šímové, nedivím se. Je už hodně přitažený za vlasy a autor si nedělá moc hlavu s několika málo historickými reáliemi, které v konstrukci příběhu užívá. Na druhou stranu bych se i na tento díl docela rád podíval, a to hlavně kvůli vtipným dialogům Sumary a Šímové, při jejichž četbě jsem si vysloveně představoval skvělého Jiřího Dvořáka a Aňu Geislerovou. Nadto Jindřichův Hradec je perfektní místo pro natáčení takovéto mysteriózní detektivky. Celkově je kniha napsaná „jako předloha pro film“. Je svižná a čte se dobře. Samotný příběh je oproti předchozím dvěma výrazně slabší a už moc bizarní. Ale jako oddechovka, u které se moc nepřemýšlí nad smysluplností obsahu, mě to bavilo.

Jiřina18
25.04.2020 5 z 5

Tahle knížka byla z celé série nejlepší. Četla se dobře. Konec mě docela překvapil. Škoda, že tenhle díl asi nenatočí

Korba2468
11.03.2020 3 z 5

Knihu jsem si koupil protože se mi líbila zfilmována Ďáblova lest a Ztracená brána. A zajímalo mě další pokračování. Kniha se mi četla dobře, příběh mě zaujal. Jen mě mrzí že ji asi neuvidíme zfilmovanou

emilieselden
28.01.2020 3 z 5

Skvělá jako vždy akorát ten konec byl na mě trochu moc.

Artep5244
19.11.2019 5 z 5

Kdyby to bylo možné, ohodnotila bych knihu tak deseti hvězdičkami. Tento román mě velice potěšil, čímž nemám na mysli jen perfektně propracovaný mysteriózní příběh, postavy nebo akci, která celému příběhu dodává šťávu, ale i to, že jsem se opět mohla vydat do Jindřichova Hradce, města, které jsem za svůj život navštívila více než 15x a které pro mě hodně znamená. Je to zvláštní pocit, když si při čtení dokážete přesně vybavit uličku nebo pasáž ve městě, jenž autor zrovna zmiňuje.

kolacky
06.11.2019 4 z 5

Ano, tuhle knížku asi zfilmovanou neuvidíme... to by bylo dost přes čáru. Nu což...