Strach v sedle

Strach v sedle https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75017/strach-v-sedle-75017.jpg 5 13 5

Americký západ v době osídlování, to nebyli pouze osamělí kovbojové jedoucí širou prérií a cizinci s kolty proklatě nízko zavěšenými, jak nám je líčí staré kovbojky. Byla to i tvrdá práce obyčejných lidí, kteří toužili najít nový život a zajistit si obživu, byly to spory o půdu, a hlavně o vodu, byly to sny o spojení východního a západního pobřeží transkontinentální dráhou.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Best Western Stories 1 - 7


více info...

Přidat komentář

Luigi1
24.08.2020 5 z 5

Zajímavé westernové povídky,které jsem si s chutí přečetl.Moc se mi líbily.Když miluješ tento žánr tak si je přečti.Doporučuji.

orson
29.08.2016 5 z 5

Výborné westernové povídky, každá jiná a přece všechny na vysoké úrovni. Dostal jsem se k nim přes svého oblíbeného autora, kterého si teď "dočítám" - Jacka Shaefera.


tenax
30.10.2015 5 z 5

Třináct skutečně špičkových westernových povídek. A přestože se jedná o jeden žánr, každá je absolutně jiná námětem i stylem vyprávění. Čtení, které nemá chybu.

Cusco
11.04.2015

Edice: Karavana sešity. Sešit číslo 182.

POVÍDKY:
Morgan Lewis: Studna hněvu
Bill Gulick: Dvojí slib
William Brandon: Začarovaná žíla
H. A. DeRosso: Strach v sedle
John O´Reilly: Přestřelka
Frank O´Rourke: Poslední výstřel
John Prescott: Žízeň
Richard Deming: Jen ho pověste!
Jack Schaefer: Muž, který moc mluvil
Ernest Haycox: Hrdost
William Heuman: Manuel
Steve Frazee: Lovci lidí
John Reese: Třeštění

Finskej
09.02.2014 5 z 5

Nejlepší antologie westernových povídek v češtině, jakou jsem doposud četl. A jednoznačný důkaz, že tzv. pokleslý žánr má i svou literárně plnohodnotnou divizi. Osobně u mě kraluje The Sound of Gunfire (do češtiny ne zcela šťastně přeloženo coby "Přestřelka") Johna O'Reillyho, která se jistě nikoliv náhodou běžně objevuje coby součást výborů typu The Best [ZDE ČÍSLO] Western Stories.