Příšera

Příšera https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22054/prisera-22054.jpg 4 59 14

Mary Carisonová přišla na večírek s nabitou brokovnicí a na místě zastřelila dva spolužáky. Chtěla zabíjet dál, ale v tom jí zabránila její nejlepší kamarádka Angela Warnerová a policie. Druhý den přichází Angela navštívit Mary do vězení, aby se zeptala, proč je zabila. „Protože to už nebyli lidé,“ říká Mary a Angela si myslí, že je šílená. Ale jen do té doby, dokud si nezačne tvrzení Mary ověřovat a neodhalí hrůzu tak nepředstavitelnou, až si sama myslí, že zešílí. Dostane se do stadia, kdy věří, že by bývalo bylo lepší, kdyby Mary nechala zabíjet dál – dokud se ještě dalo zabránit šíření té věci. Věci velmi staré a taky hladové…... celý text

Přidat komentář

Ayna
17.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Druhá "pajkovka" v této sérii a opět nemůžu jinak než plný počet. Dodnes se skví v mojí knihovně, přestože opakované čtení z ní vyrobilo rozpadající se salát ještě před koncem tisíciletí, ale neměla jsem to srdce ji vyhodit. (A pak to znova radši čtu v pdfku, to jsou paradoxy.) V podstatě je to upířina s celkem klasickým průběhem - invaze upírů do malého městečka vs osamělý mstitel, který v boji proti zlu postupně ztrácí své nejbližší i vlastní lidskost, tady ozvláštěno tím, že mstitel je holka a upíři přicházejí z vesmíru. Sympatické postavy, občas nadsázka až černý humor, napětí a uspokojivý konec (v podstatě happy end, ale ne zas tak moc happy). Za mě to má všechno, co má béčkový horor mít. Je tam i typický omšelý polda, co bojoval ve Vietnamu, a moudrý indián, který dobře ví, co jsou Cullenovi, teda pardon, Katuuové zač <3 Lituju, že to nikdo nezfilmoval, ale možná by to ve své době působilo jako napodobenina Buffy. Jinak překlad do češtiny tradičně brakový, k tomu bych se ani nevyjadřovala, kdyby všechny ty upíří roztleskávačky nebyly přeložené jako "vedoucí fanoušků" a neopakovalo se to tam furt dokola, to mi rve oči.

Martin82
22.12.2021 3 z 5

(SPOILER) Začátek velmi svižný a dá se řici, že napětí se stále stupňuje do 2/3 knihy. Poslední část knihy cca 80 stránek mi ale přišlo, že téma přestalo spisovatele bavit a začal jsem mít problém se opět začíst do děje. Nejhorší bylo asi 15 stránkové utvrzovaní a spojování faktů s doměnkami v knihovně - to bylo nekonečné a zbytečné. Celkem tedy průměr - 55%.


Kontryhelka
02.12.2020 5 z 5

Tady jsem se bála. Ale o tom přece tohle prima čtení je. A kdo se bojí, nesmí do lesa. A já tam ráda půjdu. ráda se bojím.

hippiesak
18.12.2019 1 z 5

Boha jeho to co bylo? :))) No to byl teda shit :) Hned ze startu 30% a to 1 hvězda za odvahu, že to vůbec mezi Stopy Hrůzy zařadili a půl hvězdy vlastně pro mě za to, že jsem to dočetl :)) Tak toto je zatím adept na největší brak, co se mi dostal do ruky. Protože jsem po bazarech sehnal všech 108 dílů této série a postupně se chci prokousat všemi díly, tak jsem tento nemohl vynechat. Až budu mít někdy chuť na bizarní úlet, tak zde mám skvělého adepta! Nechápu, jak se hodnocení dopracovalo nad 70% :)))

buldozer5
23.01.2018 5 z 5

Pamatuju si, že když jsem knížku dostal do ruky poprvé, tak se mi moc nelíbila. Včera jsem se ale nudil a neměl jsem co číst, tak jsem po ní znovu sáhl a nelituju toho! Děj je pěkně propracovaný, napínavý, takhle má vypadat správný díl z téhle série.

Krasočíška
25.10.2016 4 z 5

Těžká nostalgie. Jednoznačně nejlepší knížka ze série Stopy Hrůzy.

CamilleTyler
27.02.2015 5 z 5

Tahle povídka mi vzala dech. Příběhově je to krásně plynulé, napínavé a nepředvídatelné. I po letech si jí ráda znovu přečtu.

SáraV.
25.01.2014 4 z 5

Chyb víc než písemce z vlastivědy... ale když to vezmu podle děje, tak je to dobrá a lehce strašidelná kniha zároveň.

SabinaV.
18.12.2013 4 z 5

Dobrý, hlavně konec. Celkem strašidelný, já to radši nečtu večer:)

Jančislava
19.04.2013 5 z 5

Ta byla moje první a četla jsem jí půl noci než jsem dočetla. Moc se mi líbila a občas si na ní vzpoměla. Někomu jsem jí půjčila a už neviděla. Nakonec jsem jí asi po 12 letech našla na Aukru a hned koupila a těšila se na ní. Je hezká, má spád a pěkný konec :-)

Angelot
30.03.2013

Ze všech od něj mi tahle prostě zůstala nejvíce v paměti. A to to bude minimálně 5 let, ne-li víc, kdy jsem to četla.

Nina
13.05.2012 5 z 5

Kdysi jsem tuto knihu četla jako malá a dodnes si ji živě vybavuju...

lucifrid
20.04.2012 4 z 5

Jedna z "jiných" knih od Pikea, hlavně díky tomu konci. Horor na fajn úrovni. Rozhodně doporučuju :).

Brambu
01.10.2011 3 z 5

Hodně zamotaný příběh, ale zas tak strašidelné to není. Je tam trocha krve a mrtvol, ale žádná hrůza to není. Ale konec mě tedy hodně překvapil... Celkově fajn odreagovačka.