Darth Bane: Pravidlo dvou

Darth Bane: Pravidlo dvou https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321693/bmid_darth-bane-pravidlo-dvou-1WT-321693.jpg 4 174 19

Star Wars - Darth Bane série

< 2. díl >

Darth Bane nalézá dokonalou učednici v Zannah, jež přes své mládí ovládá instinktivní spojení s temnou stranou. Pod Baneovým vedením se Zannah stane nepostradatelnou na tažení Sithů za zničením Jediů a ovládnutím galaxie. Jeden Jedi je však přesvědčen, že Sithové přežívají. Dokonce ani on však netuší nic o úžasných nových znalostech, které Bane objevil a jež ho učinily mnohem silnějšm, než si kdo dovede představit.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Star Wars: Darth Bane Rule of Two , 2007


více info...

Přidat komentář

Pan_Skala
17.04.2024 3 z 5

Klasický problém druhého dílu v jakékoliv sérii. Laťka je nějak nastavena a vy ji musíte překonat a nabídnout čtenářovi co našel v prvním díle a pokud chcete hodně uspět tak toho nabídnout víc. Bohužel tady to vypadalo nadějně ze začátku, ale pak to ztratilo tempo a vyšumělo to. Snad ten 3. díl bude lepší, protože tohle byl pro mne fakt průměr.

memphisz
28.07.2022 3 z 5

Druhý díl ubral na tempu, což je vcelku běžný úděl prostředního dílu trilogie. Posouváme se o deset let, ale přebudování řádu Sithů je stále na svém začátku. Bane poslední dekádu pečlivě maskoval svou existenci, aby se mohl soustředit na studia temné strany Síly a aby mohl hledat rituál na postavení vlastního holokronu.

Jeho učednice Zannah se během událostí knihy stává silnější a silnější, ale stále to vypadá, že není tak jednoznačně odevzdaná temné straně Síly jako Bane, pro kterého v knize vyřizuje několik důležitých úkolů.

Druhý díl trilogie tak především posunul děj v čase, aby mohlo, jak věřím, přijít velké finále v závěrečném díle.


jan0373
17.03.2022 odpad!

První díl jsem měl přečtený za 3 dny, druhý díl jsem 60 stran četl 14 dní, a nakonec jsem to vzdal a odložil, něco tak nudného jsem nečekal, nechápu ostatní hodnocení a komentáře u této knihy, pro mě totální odpad.....

SONP
31.08.2021 3 z 5

Ještě o trochu víc než děj první knížky připomíná děj Pravidla dvou scénář pro dobrodružnou počítačovou hru. Darth Zannah dostane úkol, přesune se na planetu, tam se situace vyřeší, následuje přesun jinam a nový úkol. Na stranu druhou od SW knížek psaných na zákázku těžko lze očekávat příval nějaké převratné literatury. Fanoušek se při čtení cítí v daném světě doma a jako nádavek dostane další informace ze Sithovské filozofie. A souhlasím s tím, že závěrečná scéna byla opravdu famózní a časem si ten poslední díl z trilogie dám. 60%

DK_Ronie
26.08.2021 5 z 5

Na tuhle knihu (trilogii) jsem se velmi těšil. Dlouho jsem ji nemohl sehnat. Když jsem začal číst první knihu, na malý okamžik jsem zaváhal, zda to bude to pravé ořechové a bude mě to bavit.

První kniha už mě nenechala na pochybách, že tohle bude velká pecka. Druhá, ač některými označovaná za nejslabší, podle mě laťku udržela. Ano, bylo více Zannah na úkor Bane, ale podle mě přirozený vývoj a na kvalitě to ničeho neubralo. A sorry, ale ten závěr? A nemyslím jen rozuzlení v chatce, ale hlavně ten souboj... jestli tohle někdy někdo (kvalitně) natočí, tak to bude orgasmická záležitost :o)

Jednoznačně doporučuju a těším se na poslední díl, který už jsem začal!

Zak66
09.07.2021 5 z 5

Druhý díl Baneovi trilogie není sice tak dobrý jako první díl, ale pořád se jedná o skvělé Star Wars čtivo. Ještě více se ponoříte do temné strany Síly. Postava Zannah je tu super a závěrečný boj byl famózní. Pro každého fandu Star Wars povinnost.

PS: Po druhém přečtení ještě lepší. Darth Bane je prostě perfektní charakter a ultimátní Sith. Navíc jsem zase mnohem více vnímal celkové dění v galaxii, které je tady naprosto zásadní. Zkrátka famózní.

StarPopcorn
08.03.2021 5 z 5

(SPOILER) Chcete se ponořit do učení Temné strany? Chcete se naučit "Schopnosti, které někteří považují za nepřirozené"? Tak jste tu správně! Tato kniha se ještě více zabývá Temnou stranou jako takovou a Bane pomalu, ale jistě buduje základ pro Impérium, které přijde až za hooodně dlouho. Dále se např. sbližuje se svou učednicí, která prodělává celkem drsný, ale naučný výcvik :D Nemůžu dát méně než 5*

kacaav
30.12.2020 5 z 5

Není to tak dobré jako první díl, ale pořád je to vysoce kvalitní STAR WARS čtivo

daniel6725
07.11.2020 4 z 5

Sithové a holokrony. Všechno, co jste chtěli vědět o temných tajemstvích, jak si dopřát sílu a neporazitelnost, to vše v kombinaci se surovou realitou střetu s řádem Jedi. Druhé díly bývají pro trilogie tuhý oříšek, ale to neplatí pro Pravidlo dvou, které dokáže opět vyrážet dech.

Ailee
09.07.2020 4 z 5

Rozhodně zajímavější než jednička a za ten konec jsem ochotná dát i čtyři hvězdičky. Pořád jsem sice občas přeskakovala nekonečné popisné části, ale rozhodně to bylo mnohem lepší. Výcvik Zannah a její rozvoj a vztah s jejím mistrem Banem byl rozhodně zajímavější, než Banův růst v jedničce. A samotné ty intriky, to pozadí, kdy Bane buduje semínka pro budoucí události, to stálo za to. Jen škoda, že až na těch pár slov v jedničce jsem se nedozvěděla více o Revanovi.

Sorrangar
13.04.2020 5 z 5

Pokračování je stejně našlapané jako první díl. Čte se jedním dechem a patří mezi nejlepší SW knihy.

tomas3272
01.04.2020 4 z 5

Druhý díl mne bavil rozhodně více než první. Jsem zvědavý, jak bude příběh eskalovat v knize třetí.

Djkoma
18.08.2019 5 z 5

Druhý díl trilogie Dvou, v které Darth Bane převádí Sithy na do stínů a zavádí pravidlo dvou, jehož cílem je ovládnout galaxii a zničit Jedie. Čtivé, zajímavé a kvalitní nahlédnutí do světa Sithů, který má obrovský potenciál a prostor. Ve čtení jsem v podstatě navazoval hned po prvním díle a hned navazoval díl poslední. O to víc jsem cítil provázanost příběhu a postav i napříč časovými skoky, kterých se autor nebojí a zvládá je s přehledem.

Celestino
05.03.2018 5 z 5

Většinou uváděno za nejslabší díl, ale já jej považuji za nejlepší. Nenalezneme zde tolik epické akce jako v prvním dějství, ani tolik intrik jako v dynastii zla, ale ta směsice fantastických postav a nečekaných zvratů zastiňuje všechny nedostatky. Navíc..., no, neznám lepší SW fight než Bane + Zannah vs Farfalla. :3
Dobrá práce!

DarthSoren
03.03.2018 5 z 5

O trochu slabší než první díl, ale pořád vynikající. Víc se tady prodírá do popředí Zannah a právě jí si užijete víc než Banea, který je trochu v úzadí. Jako pokračování ale skvělé, závěr rovněž velice dobrý. Jedinou viditelnou vadou je snad jenom obálka - je vidět že jí má na svědomí jiný člověk než minule a úpřimně, moc se mu ta ilustrace nepovedla. Ale to je jenom kosmetická chybka, která s příběhem nemá nic společnýho.

Jury
23.02.2018 4 z 5

Slabsi nez prvni dil..

michal3736
01.11.2017 4 z 5

Skvělé pokračování a ještě lepší gradace příběhu

Thrawn89
28.08.2017 5 z 5

Kvalita příběhu a napětí ještě lepší než v prvním dílu, pro mě však trochu moc Zannah, přece jenom Bane je pro mě mnohem zajímavější postavou. Celkově však vynikající, především závěr...

Palorizek85
28.08.2017 5 z 5

Výborné pokračování první knihy. Víc neřeknu, abych nespojloval :)

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

Drew Karpyshyn
kanadská, 1971
2015  89%Revan
2009  92%Darth Bane: Cesta zkázy
2009  73%Zjevení
2010  72%Vzestup
2011  74%Odveta

Kniha Darth Bane: Pravidlo dvou je v

Právě čtených6x
Přečtených249x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených20x
Knihotéce125x
Chystám se číst48x
Chci si koupit21x
dalších seznamech4x