Šok z bohů

Šok z bohů https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59186/sok-z-bohu-59186.jpg 4 145 25

Däniken putuje historií všech kontinentů (počínaje rokem 1492 a konče žhavou současností) a se sugestivní naléhavostí podpořenou úctyhodnou vědeckou akribií dokazuje, že Zemi v minulosti dávné i nejbližší nesčetněkrát navštívila poselstva z cizích hvězdných soustav na záhadných létajících strojích. Na mnoha vzrušujících příbězích dokládá, jak oficiální orgány velkých států bojkotují seriózní výzkum těchto "návštěv" a stop, které po sobě zanechaly, a jak se leckdy i výhružkami snaží smést ze stolu důvěryhodná svědectví lidí, kteří se s UFO setkali.... celý text

Literatura světová Historie Záhady
Vydáno: , Baronet , Knižní klub
Originální název:

Der Gôtter Schock , 1992


více info...

Přidat komentář

klmonkaa
27.07.2023 5 z 5

Veľmi zaujímavé a veľmi poučné aj napriek hypotetickému rozmeru. Erich je bádateľ, ktorý sa vyjadruje ku kontroverzným témam tak, že to miestami dáva skutočný zmysel.

Iki1
06.05.2023 4 z 5

Výborné čtení, je znát, že autor vycházel z pečlivého studia velkého množství materiálů. Vzhledem k době vzniku knihy to nebylo tak jednoduché jako dne. Autor je navíc velmi obratný stylista, takže kniha je uspořádána čtivě a vcelku srozumitelně. Podle mého soudu trochu vázlo vzájemné řazení informací, ale možná to je jen subjektivní čtenářský dojem.


Andrea864
09.01.2023 5 z 5

Zajímavá, působivá a přesvědčivá kniha, která je velmi čtivě napsaná.

alabra
25.07.2022 4 z 5

Tentokrát vyposlechnuto jako audiokniha, za níž je vidět studium obrovského materiálu, autorovi fandím.

666Jitka
21.07.2022 5 z 5

Autor si dal velkou práci se studiem různých historických pramenů, vyhledával odborníky v oblasti historie, fyziky, matematiky a jiných vědních oborů, setkal se se spoustou lidí, kteří měli zajímavé a často nevysvětlitelné zážitky, porovnal různé historické záznamy s výpověďmi desítek osob, a také nastínil, proč jsou "mocnými" skutečnosti a zvláštní jevy bagatelizovány, důkazy zabavovány, lidé označováni za pomatence a U.F.O. cejchováno jako výmysl slabomyslných přesto, že existují stovky, ne-li tisíce důkazů o návštěvách mimozemských civilizací na naší planetě, ať už je budeme nazývat Bohy nebo Ufony. Uvážíme-li, jak je pravda těmi, kdo nám vládnou od západu na východ neustále podle jejich potřeby ohýbána, jak jsou zkreslována fakta a ovládáno veřejné mínění, a když se bez předsudků zamyslíme, zjistíme, že na tom všem opravdu něco je a tak nějak to do sebe zapadá.

Jack Bauer
29.11.2020 5 z 5

Dänikena jsem měl rád už asi od 10 let, kdy jsem viděl na tehdejší dobu velmi fascinující film Vzpomínky na budoucnost, který ovlivnil můj pohled na žánr sci-fi. Nemám rád sci-fi typu, Star Wars, Star Treek, Duna, třetí nadsvětelnou, hyperskoky apod., ale typu Vesmírná odysea, Setkání s Rámou, Nonstop, Marťan....Škoda že Däniken nepíše také nějaké sci-fi romány na jeho způsob. Myšlenkou této knihy je , že lidstvo by mělo šok z přiznání existence mimozemských bytostí, šok z bohů, padly by veškerá náboženství, lidstvo by propadlo panice, vláda nám něco zatajuje apod. Proč sakra, žijeme v 21.století a myslím, že lidstvo už je připraveni na odtajnění. Chtěl bych se toho dožít.

tomexx
23.09.2020 4 z 5

Vstrebával som ten text s otvorenou pusou... Niektoré konštatovania sú už určite prekonané, ale vzhľadom na rok vydania originálu stále stojí dosť veľa knižného materiálu za hlbšiu analýzu.

alabra
02.12.2019 4 z 5

Jak je vidět, s fakty a informacemi nepracují jen politikové, historici, ale i spisovatelé, zajímavé historky a jejich výklad.

Usire
27.08.2019 5 z 5

Originální myšlení a argumentace. Kniha u které si člověk řekne, že na tom asi sakra něco bude.

Kulhajs
08.07.2019 4 z 5

Četl jsem poprvé jako teenager a možná se jednalo o jednu z prvních knih od Danikena, která se mi dostala do ruky a vzbudila můj zájem o historii, záhady, ufo atd. A i po 24 letech od vydání pro mě byla velice čtivá.

smardice
27.06.2019 5 z 5

Tohoto spisovatele jsem poprvé četla před 40 lety a jeho díla jsem doslova hltala. Tuhle knihu jsem nikdy nečetla, zvolila jsem poslech. Kniha se mi líbila, nejspíš to umocnil i přednes pana Otakara Brouska. Vynikající postřehy, uvádí spoustu reálných pramenů, ze kterých čerpal. Výborný vypravěč, který dovede vtáhnout do děje.

frantisek8863
23.06.2019 3 z 5

Po velmi dlouhé době jsem se opět podíval panu Dänikenovi na zoubek. Od doby, kdy jsem jeho knihy četl poprvé už uběhlo dost vody a dnes se na některé části knihy a informace dívám skepticky a považuji tuto knihu za slabší. Koncept knihy je zajímavý, autor umí zaujmout a místy vede k zamyšlení. V závěru to sklouzlo ke konspiračním teoriím a spekulacím. Bylo zřejmě těžké projít moře pramenů,vybrat bezpočet informací, které použije v knize a které se nehodí. Jak seriozně pracoval s fakty a informacemi je jen otázkou pro svědomí EvD. Víceméně je kniha zajímavá, vede k otázkám a hra na co kdyby, je stále lákavá.

RyonMathrin
20.03.2019 4 z 5

Po čase jsem si opět připomněl Dänikena... I po letech je to stále fajn, ponořit se do těchto knih, i když poselství znám. To poselství je jednoduché, dalo by se shrnout do několika vět. Po světě je nesčetně stop, více nebo méně jasných náznaků, ale hlavně ověřených písemných pramenů a to je na tom to nejzajímavější (zmíním hlavně staroindický svazek Vymaanika-Shaastra, objevený a přeložený až ve 20. století. I jen podle krátkých ukázek je neuvěřitelně podrobný...)
Když se nad tím zamyslíte, stačí dát si dvě a dvě dohromady a je to jasné. Ale stále je to pro mě fascinující a stále vyvstává přehršel otázek. I když mám za to, že Ludvík Souček zkoumal tematiku v širších souvislostech.

bábuška
08.06.2018 5 z 5

Přestože je kniha psána v roce 1992, stále se dozvídáme něco nového; upoutala mě hlavně druhá polovina knihy o návštěvnících na jedné straně a neustálému zatajování a zkreslování vojenských a vládních činitelů na straně druhé. PROČ ? Nemyslím si, že by lidstvo propadlo panice, jsme přece zvídaví lidé, ne? Mám pana Dänikena ráda.

MrKrahujec
29.08.2017 5 z 5

Ačkoliv jsem si právě uvědomil, že jsem panu Dänikenovi (přes velký odpor odborníků) věřil vlastně od samého počátku, bylo to hlavně proto, že jsem neměl důvod mu nevěřit. Protože i pokud uvěříme celým srdcem, že tu mimozemšťané opravdu kdysi dávno byli, nic tím nezměníme na tom, že teď už tu prostě nejsou a pokud se ještě někdy vrátí, rozhodně to nebude kvůli panu Dänikenovi. Ostatně si vůbec nejsem jist, jestli nám tím nějak pomůžou, dokonce ani tím, jestli nám vlastně pomohli tehdy v minulosti. Ovšem z čistě literárního hlediska nemám pro pana Dänikena nic než chválu: sama kniha je napsána skutečně mistrovsky. Jak on umí pracovat s tajemnem a s jeho postupným odhalováním, by mu mohli závidět i ti nejvěhlasnější autoři detektivek, a to, jak poutavě a čtivě umí podat vlastně docela bezsyžetový text, je rovněž obdivuhodné.

luckomar
16.02.2017 3 z 5

Daniken je super, ale tato kniha mě zase až tak nepřesvědčila. I přesto se to četlo rychle a bavily mě obrázky. :)

jajina72
05.01.2016 4 z 5

Däniken,prostě nemá chybu člověk se pak hodně zamýšlí jak to vlastně vše je

ivan0937
07.12.2015 5 z 5

Můj oblíbený autor.Fascinuje mně jak argumentuje,co všechno dohledal a vyčetl ze starých knih a s jakými důkazi přišel,ale vědecká obec si myslí svoje a dělá jako by nic.Erich se nedá.

aginecka
21.10.2015 4 z 5

Obdivuji obrovský přehled a schopnost argumentace. Vyčerpávající průřez dějinami nenechává prostor pro pochyby.

Terva
04.06.2015 4 z 5

Názory klasické na pana Dänikena, argumenty skoro nevyvratitelné, ale nějak mi nesedla časová posloupnost knihy. Jinak velmi výtečná četba.